Grolsch Herfstbok header

Grolsch Gerijpte Herfstbok

Grolsch Gerijpte Herfstbok
Brouwerij Grolsch Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2015
Soort Herfstbok
Alcohol 6,6%
Gisting Ondergisting
Kleur Robijnrood
Drink temperatuur 8-10 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website grolsch.nl/
Meer Grolsch

Grolsch Gerijpte Herfstbok kopen

Grolsch Gerijpte Herfstbok is online te koop bij:

Verpakkingen van Grolsch Gerijpte Herfstbok:

Prijzen van Grolsch Gerijpte Herfstbok Aanbiedingen van Grolsch Gerijpte Herfstbok

Smaak & beschrijving

Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt.

Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

Grolsch Gerijpte herfstbok heeft negen maanden gerijpt in de oude munitiebunker bij vliegveld Twenthe. Een bijzonder bokbier dat in 2015 voor het eerst verkrijgbaar was.

Uniek rijpingsproces

De oude munitiebunker bij vliegveld Twente leende zich perfect voor het rijpingsproces van Grolsch Gerijpte Herfstbok. Immuun voor invloeden van buitenaf - lag hier het jubileumbokbier in een droge, koele ruimte zonder lichtinval. Om de intense, rijpe smaak van Grolsch Gerijpte Herfstbok te garanderen stonden de constante temperatuur en smaakontwikkeling onder nauw toezicht van meesterbrouwer Wim Vermeulen.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alexader (gast) op 03-03-2018 om 16:17:39

erfect herfstbok bier. Lekker bier!!

Michel Couzijn (gast) op 18-01-2017 om 15:50:08

Een zoet, bijkans limonadeachtig bier waarin naast de suiker inderdaad ook de karamel (gebrande suiker) domineert. Een bittertje helemaal op de achtergrond, verdwenen in de nasmaak. Van bosbessen is niets te merken; ik bespeur geen enkel zuurtje. Wat mij betreft een zeer simpel bruin biertje, dat niet interessanter wordt van een vertoog over vliegvelden en munitiedepots zonder lichtinval.

Reclame van Grolsch Gerijpte Herfstbok

Het verhaal achter Gerijpte Herfstbok
Niet alle Grolsch Rijke Herfstbok belandt direct in het schap. Een deel wordt gerijpt in munitiebunkers; het resultaat is Grolsch Gerijpte Herfstbok

Meer reclames van Grolsch Gerijpte Herfstbok

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!