Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch: Vernieuwde verpakkingen voor pils en speciaalbieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch: Vernieuwde verpakkingen

07 maart 2016 om 14:58

Grolsch vernieuwt haar pils- en speciaalbierverpakkingen voor de Nederlandse markt.

‘Vakmanschap is Meesterschap’ is het uitgangspunt geweest voor het nieuwe ontwerp.

Grolsch komt met nieuwe verpakkingen
Grolsch Puur Weizen
Kruidig Pale Ale

Het opvallende en tegelijkertijd herkenbare design benadrukt de rijke historie van de bierbrouwer door de iconische beugelfles te verwerken in het nieuwe merklogo.

De nieuwe verpakkingen hebben hierdoor allemaal een onmiskenbare Grolsch-uitstraling. Bovendien bevatten de verpakkingen informatie om een optimale drinkervaring te bevorderen en vermeldt Grolsch voortaan uitgebreid de voedingswaarden van haar pils en speciaalbier.

Vanaf 7 maart stromen de nieuwe verpakkingen geleidelijk de markt in.

Vakmanschap is meesterschap

Vernieuwde Grolsch Logo“Al vier eeuwen staat Grolsch symbool voor Vakmanschap is Meesterschap. Met dit nieuwe design zetten we een verpakking neer die deze boodschap versterkt”, aldus Gisela Rule, Marketing Directeur bij Grolsch.

“De keuze voor het beugelicoon als logo op de nieuwe verpakking maakt de producten onmiskenbaar Grolsch. Door de unieke illustraties en kleuren vertelt elk bier zijn eigen verhaal. Zo visualiseert de pentekening rondom het nieuwe logo op de pilsverpakkingen het gebruik van twee soorten hop, één voor het aroma en één voor de smaak – een uniek kenmerk van Grolsch pilsner”.

Uitgebreide consumenteninformatie

Ook nieuw op de verpakking is de uitgebreide informatie die de consument ondersteunt in het aankoopproces en de drinkervaring.

Zo staat op de verpakking een smaakomschrijving en smaakprofiel van het bier vermeld, evenals informatie over het brouwproces, een maaltijdsuggestie en praktische informatie over het alcoholpercentrage en de optimale serveertemperatuur. Dit alles wordt voorzien van de handtekening van de Grolsch meesterbrouwer.

Alle Grolsch verpakkingen worden vernieuwd behalve het krat en de vorm van de flessen; deze blijven ongewijzigd.

Grolsch speciaalbieren verpakking

Lees ook

Nieuwe verpakkingen voor sixpacks Grolsch Lentebok, Grolsch Puur Weizen, Grolsch Herfstbok, Grolsch Pale Ale en Grolsch Kanon.

Brandhouse

Grolsch beugel 4pack nieuwe verpakkingHet internationale branding & packaging design bureau, Brandhouse, is verantwoordelijk voor de nieuwe verpakkingen. "Er zijn altijd enkele belangrijke eigenschappen geweest die deel uitmaken van het DNA van Grolsch. Het is een eigenzinnig merk met wilskracht en karakter sinds 1615. 

Onze focus is geweest om deze eigenschappen opnieuw naar de voorgrond te brengen om het domein van vakmanschap te claimen zoals alleen Grolsch dat kan: op een iconische, eigentijdse en unieke manier. We hebben de karakteristieke beugel als het icoon van Grolsch prominent op de verpakkingen geplaatst: het staat voor de essentie van het Grolsch merk”, aldus Mark Wickens, oprichter Brandhouse.

Flesetiketten en blikken vermelden voedingswaarden

Tegelijk met de introductie van de vernieuwde verpakkingslijn krijgen de blikken en de etiketten op de Grolsch flessen ook een uitgebreidere vermelding van de voedingswaarden. Momenteel wordt alleen de energetische waarde vermeld, maar op de nieuwe verpakkingen worden hier het gehalte aan vetten, verzadigde vetzuren, koolhydraten, suikers, eiwitten en zout per 100 ml aan toegevoegd.

Op de Grolsch omverpakkingen werden deze al langere tijd weergegeven. Grolsch vindt het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het kopen van bier en vermeldt daarom deze informatie voortaan ook op de primaire verpakkingen.

Huidige en vernieuwde beugelfles

Huidige en vernieuwde beugelfles