Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kruidige Pale Ale - Bier van Grolsch met 6% alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Pale Ale

Grolsch Pale Ale is een Pale Ale met 6,0% alcohol. Grolsch Pale Ale werd gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo.

Kruidig Pale Ale
grolsch pale ale
Grolsch Pale Ale flesje van 0,33 liter

Eigenschappen

Kruidige Pale Ale is een speciaalbier van Grolsch. Kruidige Pale Ale is een Ale bier met een kruidige en aangenaam bittere smaak.

Smaak & Omschrijving

Sixpack Kruidige Pale AleKruidig Pale Ale is een ondergistende Ale. Kruidig Pale Ale is gebrouwen met drie soorten Amerikaanse hop. Dit zorgt voor een kruidige en aangenaam bittere smaak. Het heeft een heldere, gouden kleur en een fijne, licht bruisende schuimkraag.

De Kruidige Pale Ale past erg goed bij gebakken, gegrild en gestoofd vlees en heeft een alcoholpercentage van 6%.

Ales zijn bieren met een lichtere kleur door het gebruik van lichte moutsoorten. Qua smaak zijn ze vaak bitterder dan normale bieren. Kruidig Pale Ale is de tijdelijke naam van dit bier van Grolsch. Consumenten kiezen namelijk zelf de nieuwe naam!

Eind 2016 is door Grolsch besloten om Grolsch Pale Ale uit productie te halen.

Het laatste nieuws van Grolsch Pale Ale

Bekijk meer Grolsch Pale Ale nieuws.

Reviews

Nog geen reviews voor Grolsch Pale Ale.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Grolsch

 • Grolsch 0.0% - Pils - 0%

  Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechniek is dit bier alcoholvrij met behoud van een volle, frisse smaak. 

 • Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen - Radler - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Citroen is voor ieder moment van de dag. Dit alcoholvrije drankje is licht-zoet en echt fris van smaak.

 • Grolsch 0.0% Radler Limoen - Biermix - 0%

  Grolsch 0.0% Radler Limoen heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.

 • Grolsch Blonde Saison - Saison - 6,5%

  Grolsch Saison heeft door de toevoeging van echte honing in combinatie met Saison gist geeft het bier een mooi droog karakter. Zo heeft brouwer Marc Janssen de perfecte balans weten te vinden tussen droog, fruitig en kruidig.

 • Grolsch Dunkel Weizen - Dunkel weizen - 6%

  Grolsch Dunkel Weizen heeft een volle frisse, licht zoete karamelsmaak. Deze smaak krijgt deze Weizen door een speciaal geselecteerde karamelmout.

 • Grolsch Gerijpte Herfstbok - Bock - 6,6%

  Grolsch Gerijpte Herfstbok kwam voor het eerst op de markt in 2015. Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch werd het speciaalbier ontwikkeld. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk. De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

Zie meer merken van Grolsch

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

6 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Thom (gast) op 17-06-2015 om 22:36:47

Geen IPA. Waar brand een goede poging heeft gedaan om een IPA te maken, slaat Grolsch de plank aardig mis. Dat zouden ze toch zelf ook moet proeven. Best lekker, maar noem het dan anders.

Prins (gast) op 10-03-2015 om 01:56:20

De India Pale Ale is, terecht, nu ook in Nederland weer populair aan het worden. Grolsch poogt hier een graantje van mee te pikken. Waar Brand erin geslaagd is een degelijke IPA neer te zetten slaat Grolsch de plank echter volledig mis.

e (gast) op 20-02-2015 om 21:09:22

erg knap van grolsch om een kruidig bier te brouwen zonder kruiden, maar door gebruik te maken van hop. qua smaak is dit echter geen pale ale en zeker geen IPA. niet mee vergelijken dus. in welke categorie dit bier valt weet ik niet en dat is eigenlijk een compliment, want het heeft in elk geval smaak!

Bert (gast) op 21-01-2015 om 19:40:52

Ik heb deze geproefd, ik wist niet dat er een verschil was tussen india pale ale en gewoon pale ale maar blijkbaar is IPA zoals ze zo mooi heten veel hoppiger. Dat was wat ik van dit biertje ook verwachte maar dat hoeft dus niet. Ik heb nu verder geen referentie meer want ik heb verder alleen IPA geproefd. Ik vind de over the top hop van zo'n IPA ook lekkerder, dus ik zal niet gauw weer deze halen. Ik heb wel ook de gulpner ur-hop bij dezzelfde ah gehaald, deze was wel in de stijl van IPA's die ik heb geproefd. De gulpner en grolsch zijn dus twee verschillende bieren met elk hun eigen karakter, ze zitten in dezelfde (relatief lage) prijsklasse. Wil je dus super veel hop neem dan gulpner, wil je het wat rustiger aan doen neem dan de grolsch.

wilbert (gast) op 21-01-2015 om 15:50:56

'ondergistende Ale' is een leuk tegenstrijdig pleonasme. En 'Ales zijn bieren met een lichtere kleur door het gebruik van lichte moutsoorten' is ook een nieuwe definitie van een Ale voor mij :) Of moet hier misschien staan 'Pale Ale'? Qua smaak zijn Ales vaak bitterder dan normale bieren? Wie schrijft deze onzin?

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl