Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken bierflesjes geven licht bij proosten en muziek

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken bierflesjes geven licht bij proosten en muziek

15 april 2013 om 10:50

Op 10 april heeft Heineken tijdens de Milan Design Fair 2013 de Heineken Ignite geïntroduceerd. Een interactief bierflesje wat licht geeft op muziek en proosten. 

Heineken Ignite
Heineken Experience
Heineken met S tijdens jubileum in 2017

Interactief

Dankzij de 8 ingebouwde LED-lampjes, een 8-bit microprocessor, een bewegingsmeter en een draadloze ontvanger kan het bierflesje precies op de juiste momenten oplichten. Zodra je uit het flesje drinkt, met iemand proost of er harde muziek aan staat zal het flesje oplichten. Zodra het flesje rustig op de bar staat gebeurt er niks. 

Concept flesjes

In Milaan zijn op de Milan Design Fair 2013 de eerste 200 stuks geïntroduceerd. Ook al waren dit concept flesjes, het gerucht gaat dat Heineken de Ignite daadwerkelijk op de markt gaat brengen. Waar, wanneer, hoe en wat het gaat kosten is nog niet duidelijk. Ook is het nog even afwachten of de lampjes je bier niet opwarmt, dit zou het hele concept namelijk een stuk minder aantrekkelijk maken. 

Lees ook

Smaakverandering door lichtinval

Kort na de introductie van de nieuwe Heineken Star Bottle regende het bij Heineken en bij ons (zie comments) klachten over de smaak van het bier uit de nieuwe fles. Velen beweren dat de smaak van het bier uit de Star Bottle anders is dan het bier uit de oude bruine Heineken fles, waarop Heineken antwoordde dat dit zou kunnen komen door de lichtinval en dat de flesjes het beste op een donkere plek kunnen worden bewaard. Een opmerkelijk plan dus om deze Heineken Ignite op dit moment te introduceren. 

Video van de Heineken flesjes

In onderstaande video zie je de flesjes in actie!

Cookie instellingen