Nieuwe Heineken fles

Heineken lanceert nieuwe groene retourfles

De bruine standaard bierfles van Heineken gaat verdwijnen met de lancering van een nieuwe groene 0,3 liter fles.

24 september 2012 om 12:41


Heineken Nederland introduceert in het voorjaar van 2013 een nieuwe, groene Heineken 30cl retourfles voor de thuismarkt in Nederland. Deze fles vervangt de huidige bruine fles. De nieuwe Heineken fles heeft een reliëfbedrukking en krijgt een doorzichtig etiket. Het groene Heineken krat blijft onveranderd.

Groen Heineken krat

“Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders heeft thuis een groen Heineken krat staan“, vertelt Hans Böhm, marketing directeur Heineken Nederland. “Daar zit straks een groene fles in die helemaal past bij het Heineken merk: modern en verfrissend.“ 

“Heineken, als écht Nederlands merk, is juist mede dankzij die groene fles wereldberoemd geworden. Het is dan ook logisch dat we die groene fles nu ook op de thuismarkt introduceren. Daar zijn wij trots op en vast velen met ons!” aldus Hans Böhm.

Project LEO

In totaal zullen er 1 miljoen nieuwe flesjes met reliëf geproduceerd moeten worden. Een hele operatie en Heineken is al maanden bezig met dit project. Uit concurrentie overwegingen moest het geheim blijven dat Heineken de bruine fles wilde inruilen voor een groen exemplaar en heeft het project binnen Heineken de naam "LEO" gekregen. Deze codenaam voor het project is gebasseerd op Leo van Munching. Hij is in 1933 begonnen met het importeren van Heineken naar de Verenigde staten.

De introductie volgt op de eerdere vergroening van het Heineken merk. Zo heeft Nederland in 1992 afscheid genomen van de rode Heineken kroonkurk, in 1998 van de gele kratten en in 2000 zijn ook alle Heineken lichtbakken in de horeca groen geworden. Als laatste is dus de fles aan de beurt.

Heineken 30 cl fles in het groen

204 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Tom (gast) op 22-01-2019 om 16:40:26

Wat een gelul allemaal, het ligt niet aan het flesje, je moet hem in het donker bewaren en niet het kartonnen afdekvel eraf trekken! Lightstruck bier noemen ze dat, alsof ze het recept ff aangepast hebben omdat ze toch een ander flesje hadden!

Man man man, Nederland op zijn kleinst!

Peter (gast) op 19-10-2018 om 21:35:55

Vies die groene flesjes en die bruine halve liters zijn niet overal verkrijgbaar

Rogert (gast) op 24-04-2018 om 21:27:55

Jij drinkt zeker schuttersbier ofzo. Voor sommige mensen maakt het echt niks uit wat ze naar binnen gieten als het maar geel is en er alcohol in zit

Pietje (gast) op 23-08-2017 om 22:50:15

Jeetje....wát een kinderachtig geneuzel!Lekker belangrijk.

Rogert (gast) op 29-03-2017 om 14:09:46

Bier uit groene flessen is inderdaad niet te drinken. Tegenwoordig verkoopt Heineken flesjes met een verduisterend papiertje erom voor twee keer zoveel geld als een gewoon "bloot" groen flesje, dit vanwege de hogere kwaliteit. Dus eerst de kwaliteit verminderen door invoering van het groene glas, en dan daarna als luxe extraatje voor veel extra geld een oplossing voor dat probleem bieden. Nou ik weet wel een betere oplossing: Doei Heineken, ik koop wel hertog jan / amstel of iets dergelijks. Jammer dat bij Heineken marketinggelul boven kwaliteit gaat, maar helaas gebeurt dan de laatste jaren wel vaker.

Rogert (gast) op 29-03-2017 om 13:47:58

Bier uit groene flessen is inderdaad niet te drinken. Tegenwoordig verkoopt Heineken flesjes met een verduisterend papiertje erom voor twee keer zoveel geld als een gewoon "bloot" groen flesje, dit vanwege de hogere kwaliteit. Dus eerst de kwaliteit verminderen door invoering van het groene glas, en dan daarna als luxe extraatje voor veel extra geld een oplossing voor dat probleem bieden. Nou ik weet wel een betere oplossing: Doei Heineken, ik koop wel hertog jan / amstel of iets dergelijks. Jammer dat bij Heineken marketinggelul boven kwaliteit gaat, maar helaas gebeurt dan de laatste jaren wel vaker.

Peter (gast) op 27-03-2016 om 18:12:14

Sinds lange tijd, normaal Domelsch of Jupiler, weer eens een krat Heiniken uit de reclame gekocht. Ik wist niet wat ik meemaakte. Muf, niet verfrissend bier. Hoe je een goed merk kapot weet te krijgen.


"Ik beschouw een slecht flesje Heineken als een persoonlijke belediging."


Freddy Heineken

De man zich wel in zijn graf omdraaien

chester187 (gast) op 18-12-2014 om 11:00:29

Ik haal af en toe bij de stationswinkel op dukenburg wat flesjes heineken, omdat het goedkoper is tegenover een halve liter grolsch.
Maar ik weet het niet, er zit toch een andere smaak aan tegenover vroeger.
En dat zijn dan de groene flesjes, volgens mij smaakt het uit blik zelfs nog beter dan uit de flesjes.
Je mag me corrigeren als ik er naast zit.

peter v e (gast) op 11-12-2014 om 11:30:37

gisteravond m5 man feestje zoals iedere woensdag allemaal een krat meegenomen wat schertst onze verbazing pils uit de aan biedingen muf slap en ruikt al anders dan pils van orgineele prijs dit waren deze keer zeker 20 flesjes met een totaal andere smaak en geur op 2kratten dit kan en mag toch niet wij wstlanders drinken al jaaren heineken maar dit gaat zo zo wel snel over dit lijktop niks doe er wat aan

Freddie H (gast) op 05-11-2014 om 23:22:12

Zoals al vaker gezegd, heeft licht invloed op de smaak en bij Heineken merk je dat helemaal. Bier uit de bruine halve literflessen en blikjes smaken identiek en hebben de volle ietwat bittere en zo typische Heinekensmaak. De groene flesjes smaken zoals de exportflesjes dus een stuk lichter en mist de volle bittere smaak, dus niks tussen de oren hoor.

Charelli (gast) op 05-11-2014 om 17:26:29

Flesje heeft niks te maken met de smaak...zit tussen de oren !!!

Robert (gast) op 03-11-2014 om 20:02:54

het flesje van heineken ziet er mooi uit alleen de smaak is behoorlijk verpest de een heb het over groene flesje de ander over de afvulmethode al met al drink ik geen heineken meer uit het flesje ,vers getapt is het goed .ook uit blik koop zelf in ieder geval nooit meer een krat mijn advies heineken doe er wat mee.

Wrx (gast) op 13-08-2014 om 23:17:14

Ik was 18 jaar lang Heineken fan qua bier.
Maar ze nu over zijn naar een nieuw flesje, vind ik het niet te pruimen. De smaak is verschrikkelijk!!
Ik hoor echt iedereen erover klagen.
Dus ik ben nu een Grolsch drinker geworden.
Heineken doe er wat aan,anders gaan de klanten nog meer lopen .

HdJ (gast) op 08-06-2014 om 19:39:51

Neem m'n woorden wat betreft de groene fles ook per direct terug, meende dat het wel weer ok was maar sinds afgelopen weekend ben ik er nu ook klaar mee. Na ca drie flessen te hebben genuttigd waar een enorme wiet lucht uitkwam en nergens naar smaakte is het nu mooi geweest. Genoeg ander lekkers te krijgen (Alfa, Jupiler, Hertog Jan, Warsteiner) Heineken is dus niet meer wat het was, elke keer probeer je weer een krat en valt het weer tegen. Heeft nu genoeg gekost, eerst maar eens erkennen wat er mis gaat en mocht het ooit weer goed komen dan de prijs van een krat een jaar lang halveren of zo!

niksHeineken (gast) op 04-06-2014 om 22:10:31

Vandaag weer drie flesjes van een krat kunnen wegspoelen. Nu maar eens een klacht ingediend.

hidde (gast) op 16-05-2014 om 21:41:59

Ik drink een hoop Heineken. Maar ga nu echt overstappen. Afgelopen avond weer 6 flesjes wegegooid omdat t gewoon stinkt en vies smaakt! Wel jammer want goede flesjes smaken wel echt goed.

HdJ (gast) op 15-05-2014 om 20:12:40

Heineken smaakt nu weer als vanouds, gelukkig maar. Is ongeveer een jaar (sinds de starbottle) niet geweest wat het was maar is nu weer Ok. Wat of waar het hem aan heeft gelegen zal alleen Heineken zelf weten en hoor je waarschijnlijk nooit weer wat over. Hoe dan ook, na een jaar van allerlei merken te hebben geprobeerd ben ik blij dat er bij mij weer Heineken op 't menu staat, is toch echt wel de beste!

JP (gast) op 12-04-2014 om 10:04:11

Wat betreft smaak heb ik wel eens gehoord dat de export (groene flessen) dunner glas hebben en dat dat de smaak negatief beïnvloedt (i.v.m. aantasting door licht). Voor mij maakt het niet uit want ik vind Heineken toch niet lekker...en Oscar vanwege de smaak naar Amstel overstappen snap ik niet, want dat smaakt echt nergens naar.

Piet Bier (gast) op 10-04-2014 om 00:14:50

Toch erg apart dat veel van deze "trouwe bierzuipers" beweren dat er 10% verdwenen is want "de oude flessen waren 33cl en de nieuwe zijn maar 30cl!"
Dan heb je nooit opgelet want de oude, bruine flesjes waren ook 30cl!
Dat is al JAREN zo, ik kan me niet anders herinneren.

Alex (gast) op 04-03-2014 om 12:11:14

Fijn te horen dat een groot aantal kenners het met mij eens is. Ik zal jullie de reden van de smaak verandering vertellen. Dit heeft niets met de groene fles maar met het type label te maken. Op de nieuwe star bottle zit een zlef klevend etiket en om dat goed te kunnen aanbrnegen moet de fles droog zijn en mag ook direct na het aanbengen niet direct gaan condenseren. Hiervoor moet men het binnenlandse bier net als het export bier door een (tunnel) pasteur jagen. Eerder was het binnenlandse bier koude afvulling en dit is alleen nog het geval bij de halve liters (bruine fles met papieren etiket). Geniet daar nog van zolang het nog kan, anders rest ons inderdaad niets anders dan een ander biermerk te zoeken. Wat ik zelf een erg lekker pils vind is de Vedett van Duvel Moortgat. Maar daar is hier niet zo makkelijk aan te komen en het heeft helaas zijn prijs.

cees katwijk (gast) op 04-03-2014 om 09:55:41

alleen de bier uit blik vind ik nog lekker

holland-duck op 03-03-2014 om 22:02:25

Ik vind het erg jammer dat heineken niet meer de heineken van "vroeger" is, maar gelukkig heb ik mijn heil gevonden in krombacher! Net over de grens regelmatig te koop voor 10 euro per krat(aanbieding 24x0,5ltr) Hou ff de folders van rewe, kaufland en andere duitse ketens in de gaten. De mens drinkt al eeuwen bier met plezier! Laat heineken het niet vergallen....

cees van duijn (gast) op 02-03-2014 om 22:59:00

er zit teveel zoetstof in

PAUL (gast) op 13-11-2013 om 14:37:39

jAMMER DAT DE FLESJES VAN 33 CL NAAR 30 CL GAAN. DIT FLIKTE JUPILER BIER EEN TIJDJE GELEDEN OOK. DIE GIGEN ZELFS VAN 33 CL NAAR 25 CL PER FLESJE. DIT DRINK JE DUS AUTOMATISCH NIET MEER. BLIJF NAAR DE KOELKAST LOPEN

berry (gast) op 22-10-2013 om 21:50:41

Las ergens dat Grolsch drinkers Heineken nu ook lekker vinden. Daar gaat het nou precies om!! Beiden vind ik niet (meer) lekker. Na jaren Heineken overgestapt op Bavaria. Prima, en die kleine kratjes zijn na enige gewenning goed te doen.Er bestaat overigens een - Amerikaanse - studie die stelt dat je bier in groene flessen per definitie moet wantrouwen voor wat betreft smaak en kwaliteit (??)

Frenky (gast) op 25-08-2013 om 04:05:26

Sinds de kleinere groene flesjes ben ik overgestapt op de halve liters. Die gaan er nog prima in. Af en toe komt er nog wel een krat of wat van de kleinere groene flesjes binnen maar stom genoeg drink ik juist meer met de kleinere...zit er meer water in of iets?
Ik denk al een poosje aan overstappen....
Jammer wel, ik drink al een jaar of 28 Heineken !!!!

karel (gast) op 24-08-2013 om 15:35:29

heeft niet met groen of een bruine fles te maken volgens mij veranderde grolsch ook niet van smaak zit ook ineen groen fles.Heiniken gooide de prijs omhoog en het smaakt gelijk waterig.

JF Boer (gast) op 13-08-2013 om 14:25:03


Ik ben overgestapt na ruim 20 jaar Heineken te hebben gedronken op Alfa of Hertog Jan bier, Amstel ook nog wel maar sinds dat groene flesje wat een bocht is het geworden. En als het tussen de oren zit het zal wel. Ik vond blik bier niet zo lekker maar nu is het blikbier van heineken zelfs beter.

hdmc (gast) op 10-08-2013 om 18:03:31


het maakt niet uit of het tussen onze oren zit of niet, als de nieuwe flesjes ervoor zorgen dat we blijkbaar denken dat het viezer smaakt dat is dat al rede genoeg dat het geen slimme zet is van Heineken. Hertog Jan staat nu op nummer 1!

bob (gast) op 07-08-2013 om 21:15:50

wat een vies bocht ik die al jaren heineken drink ben overgestapt naar hertog-jan das pas een lekker biertje van deze heineken word je alleen maar ziek en misselijk bedorven rotzooi

Jay (gast) op 31-07-2013 om 22:00:42

Heineken in bruin of groen is sowieso uilenpis voor paupers.
Amsterdams zaadwater.
En dan nu allemaal van die jankerds die al jaren troep drinken en die troep weer terug willen hebben. Get a life!

remco (gast) op 30-07-2013 om 15:25:12

Ikzelf dacht even kijken of er reacties zijn over de smaak enzo ivm nieuwe fles en ja kom.er heel veel tegen.
Na mijn mening is het vaak bij een aantal flesjes in een krat niet allemaal.
wat die lucht en smaak is ik weer het niet, maar lijkt.mij niet goed voor de reputatie.
hoop dat hier wat aan gedaan word anders ben ook.ik genoodzaakt na te denken over een ander biertje.

Boompus (gast) op 22-07-2013 om 16:34:46

Heineken smaakt nu naar die exportzooi die je in het buitenland koopt voor 4 eur per flesje. Ook het trucje 0,33 naar 0,30... net als de shag fabrikanten. Niet duurder geworden. Er zit alleen 10 gram minder in. Dus.. nieuw biermerk gevonden (Argus) en shag koop ik in Belgie (50 gram en net zo duur als 30 gram hier)

peter h (gast) op 21-07-2013 om 18:45:42

Ik zou me niet over de smaak maken. Zit tussen de oren. De brouwers flikken ons iets anders en dat is erger . Er zit nog maar 30cl in ipv 33cl zoals vroeger. De enige met 33cl is Grolsch. De bier is niet duurder geworden riep men om mij heen. Nee sneaky de inhoud verkleinen! Brouwers bedankt

Anne (gast) op 21-07-2013 om 13:17:20

Het is gewoon jammer dat Heineken zijn goede naam zo verkwanseld.
Bij ons gaat er iedere week een kratje door, maar na de overstap naar groene flesjes geen Heineken meer. is net exportbier en het sinkt ranzig.
dit kost heineken heel veel klanten.jammer en een beetje dom.

Albert (gast) op 20-07-2013 om 12:29:52

Het zit allemaal tussen jullie oren, de groene fles van Heineken is nog altijd een heerlijk biertje.

Piet niemeerheineke (gast) op 18-07-2013 om 22:53:11

Ik was een echte Heineken fan, maar dit nieuwe bocht in die groene flesjes koop ik niet meer. Het is gewoon Heineken export, met die vieze kartonsmaak.

Fred van Klink (gast) op 14-07-2013 om 15:11:14

Welke kleur fles maakt me niet uit, maar de smaak is bitter slecht en het bier stinkt soms.
Heineken speelt met z'n goede reputatie.
Ik ben al 40 jaar trouwe klant van Heineken.
Maar niet lang meer als dit zo blijft.

Oscar (gast) op 12-07-2013 om 23:42:54

heb al eens eerder gereageerd kopen ca. 700 kratten per jaar als vereniging, kleur flesje is echt niet belangrijk het gaat echt en dan ook echt om het smaakverschil.
Na een maandje of 3 onderzoek en een hoop gezeur overgestapt op Amstel

rene (gast) op 12-07-2013 om 18:21:35

ik vind ook dat de bruine fles terug moet komen.
na jaren Heineken te hebben gedronken nu toch echt over op juup en hertog.

kleine (gast) op 07-07-2013 om 17:10:11

Groene fles is baas !

Piet R uit Friesland (gast) op 06-07-2013 om 14:58:16

na 35 jaar Heineken te hebben gedronken ben ik nu wel overgestapt, het smaakverschil in de nieuwe fles is reden genoeg. wat hebben de brouwers veranderd? ik zou het niet weten en het kan me ook niets meer schelen! Hertog Jan is een prima alternatief, evenals vele andere Belgische Biertjes, bv Brugse Zot. Proost!

mart lust het niet meer (gast) op 05-07-2013 om 00:03:38

veranderingen zijn nog geen verbeteringen. het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden worden. bij de oude heineken ging het nog om kwaliteit nu om kwantiteit. groen alles moet groen zijn tegenwoordig. groene planeet groene energie en dat soort onzin verhalen. moeten ze ook zo schijnheilig meedoen? het gaat om de centen en nergens anders over. heineken gegroet en luister naar je volk daar word en werd je groot mee!!

Foeke (gast) op 23-06-2013 om 08:59:56

Bij ons in het duivenlokaal, voetbalkantine, dorpshuis en kaatshok, is men overgestapt naar Hertog Jan en Amstel. Er is er nog een man die heineken drinkt, maar hij is geopereerd aan zijn klieren en heeft geen skaak meer, hahahaha.

Cannie (gast) op 22-06-2013 om 22:01:52

Drink maar eens een Heineken uit de nieuwe groene fles en uit een blikje dan proef je het verschil wel; blikje wint ruim.
Volgens mij doet het licht of het zonlicht wat met het bier een blikje heeft hier geen last van.
Een donker bruine fles lijkt me het licht beter tegen te houden dan dag nieuwe lichte groene glas van Heineken.

Peter (gast) op 22-06-2013 om 17:00:54

Na 1 flesje Heineken te hebben gedronken heb ik al meer dan genoeg. Voor mijn gevoel is de smaak uit het groene Heineken flesje niet meer de smaak van de Heineken uit de bruine flesjes. Ik weet niet of het zo is of dat mijn smaak verandert, maar Heineken is voor mij nu een gepasseerd station.

Hielke (gast) op 22-06-2013 om 06:40:49

na jaren Heineken te hebben gedronken , ben ik er mee gestopt.
ik krijg het gevoel een fles water met een smaakje te hebben gedronken .
de spirit is er uit

glenn be (gast) op 21-06-2013 om 20:53:15

je moet het gewoon leren drinken niet zeiken maar zuipen

marco (gast) op 16-06-2013 om 13:06:55

oep actie die groene fles.. dit feestje was al eerder een groot succes toen alles 25cl zou worden en in het groen.. (not) maargoed ze mogen die paardenzeik van mij houden.. ik drink nog liever een schultenbrau uit een normaal bruin 30cl flesje (y)

germt op 16-06-2013 om 12:26:55

Heineken of wat er ook in het groene reageerbuisje zit, bedankt!!!!

Cox (gast) op 15-06-2013 om 22:57:15

Ben ook gestopt met Heineken en drink nu Jupiler. Deze is goed te vergelijken met de oude Heineken.

mook (gast) op 15-06-2013 om 22:30:22

na 20 jaar nu over gestapt naar een ander merk bier. bhuuu niet tezuipen heineken troep

Quito (gast) op 13-06-2013 om 13:43:23

De groene fles is doorzichtiger, daarom zit dat papier erop om het bier tegen licht te beschermen. maar hier in Brabant zeggen we al jaren dat Heineken niet te zuipe is, Bavaria rules. Misschien snappen ze dit nu ook in het noorden

irri84 (gast) op 09-06-2013 om 13:03:30

ook al ben ik geen bierdrinker....de geur die uit de groene fles komt is zuur en ranzig...die geur uit de bruine fles is net zoals bij alle andere bieren normaal mijn vriend is overgestapt naar hertog jan

rotterdam (gast) op 08-06-2013 om 22:03:14

Ik zou zeggen allen maal aan de schutters is een top biertje

peter (gast) op 07-06-2013 om 01:42:21

ik verkoop al 26 jaar Heineken in onze kroeg, helaas heeft de firma Heineken bedacht er een ander flesje met een andere smaak in te gooien,gemiste kansen jammer vanaf 1 juni Hertog Jan, kwaliteit betaald zich terug.
Eetcafe Spoorzicht, Koudum
gr. Peter

hilbert (gast) op 01-06-2013 om 14:09:55

laatst op een verjaardag nog "bruine heineken" dus wist ik het zeker de groene flessen komen er hier na 25 jaar heineken niet meer in.. Ook over naar de Hertog....

NH man (gast) op 29-05-2013 om 22:58:55

Velen hier klagen dat er nu 3 cc minder in de flesjes zit, dat klopt niet.
Er zit nog steeds 30 cc in, net zoals in de bruine flesjes zat.

Wat de smaak betreft ben ik het er wel mee eens, ik heb net bij een kennis van me nog een bruin flesje heineken gehad, en die smaakte prima, heb daarna thuis een groen flesje heineken gepakt, maar vind dit lang zo lekker niet als de bruine.

jimbo (gast) op 28-05-2013 om 19:33:31

Wat een stelletje zeikerds hier zeg. Ik vond Heineken in het bruine flesje niet te zuipen. In mijn ogen is dit een verstandige zet van heineken . Het bier smaakt nu frisser en lekkerder, ook heb ik opeens geen koppijn meer na het drinken van Heineken. Voor mij alleen maar beter geworden. Ik vind het zelfs nu lekkerder dan Grolsch (ook al geruime tijd in groen flesje). Dus voor alle zeikerds zeg ik proost ik neem er lekker nog een. Heerlijk helder Heineken.:) jullie kunnen altijd nog aan de finkenbrau (lid)

Erna (gast) op 28-05-2013 om 02:05:31

@Piet: Grolsch is als een van de eersten overgestapt op de groene flesjes, en sinds die tijd zijn ze voor mij als GrolschDrinker ook al absoluut geen winnaar meer. Groene flesjes zijn te licht om de smaak vast te houden, ook al jaag je ze er in noodtempo doorheen. HertogJan heeft nog steeds de bruine flesjes en niet voor niks, net als bijvoorbeeld Warsteiner maar die is een stuk duurder. Dus er is van deze 4 op dit moment maar 1 winnaar mbt de 'kleine' flesjes, en dat is Hertog Jan. Ze moeten er alleen nog iets meer in gaan doen, de inhoud is een ietwat aan de kleine kant ;)

Oscar (gast) op 27-05-2013 om 22:41:53

verbruiken ca 700 kratten per jaar maar gaan op zoek naar ander bier

gerda (gast) op 26-05-2013 om 22:25:19

ik heb liever de oude heineken flesjes weer want heel veel hier zijn nu ook over gestapt naar amstel hoop dat de oude flesjes ooit weer terug komen anders nooit meer heineken bah

Piet (gast) op 26-05-2013 om 19:58:18

De smaak is echt heel anders.. en er zit ook een vreemd luchtje aan het bier.. Ben daarom overgestapt op een ander merk

j (gast) op 24-05-2013 om 19:00:42

ik ben een grolsch drinker maar maar vele om mij heen heineken.
de smaak is echt niet gelijk,grolsch en hertog jan zijn grote winnaar.

Lau (gast) op 23-05-2013 om 21:26:22

Net terug uit hotel met nog bruine flesjes Heineken heerlijk nu weer thuis een groene nieuwe fles hij stinkt en is niet te zuipen weggooien en overstappen naar een ander merk

lex 70 (gast) op 22-05-2013 om 14:23:20

na 29 jaar trouw aan heineken word ik helaas gedwongen om over te stappen
en nog wel door heineken zelf. ander bier in een andere fles is de oorzaak.terug naar bruin met het goede bier aub heineken

David (gast) op 22-05-2013 om 13:03:40

Over smaak valt niet te twisten maar er zit verschil in. Tevens 3cc minder inhoud dus regelrechte prijsverhoging. Mijn advies: Hertog Jan. Proost!

jan (gast) op 21-05-2013 om 20:44:09

het is toch niet normaal dat in 1 krat bier wel 5 flessen niet te drinken zijn en stinkt ?

Rudie (gast) op 21-05-2013 om 19:07:48

Jammer Heineken slaat hiermee de plank finaal mis. Niet te drinken die groene fles. Koop nu maar 50cl om de oude smaak te te proeven van echt lekker bier.... Heineken doe er toch eens wat aan....

johan (gast) op 21-05-2013 om 16:29:27

Iedereen weet dat bier niet tegen licht kan en heineken is daarvoor nog gevoeliger dan andere biersoorten. Dit weet ik uit ervaring na meer dan veertig jaar heineken drinken. De groene fles laat veel meer licht door dan de bruine.
Voor degene die wel eens een glas heineken op een terras in de zon drinken, daar heb je hetzelfde effect. Binnen 5 minuten smaakt je bier heel anders oftewel de zelfde smaak als nu in de groene fles. JAMMER JAMMER.

bierkenner (gast) op 18-05-2013 om 17:46:31

heineken is geen heineken meer ik heb er afscheid van genomen

jansen (gast) op 17-05-2013 om 15:43:08

ier stinkt ik zal het niet meer kopen

tjapke (gast) op 17-05-2013 om 13:29:08

VOLGENS MIJ ZITTE DIE DOPPEN ERNIET GOED OP! Daarom smaakt meer als de helft verrot.

Remco Hameeteman (gast) op 17-05-2013 om 02:08:56

http://www.change.org/petitions/heineken-nederland-bv-bruine-flesjes-moeten-terugkomen-in-nederland allemaal even tekenen en delen aub!

Christiaan (gast) op 13-05-2013 om 23:29:51

laten die starbottletroep maar exporteren, ik zal het niet meer kopen, tenzij de bruine fles weer terugkomt. helaas heeft Heineken nul respect voor zijn trouwe consument en liegt keihard dat ze niets veranderd hebben aan de smaak. Hertog Jan is nu mijn vriend geworden en hij heeft er vele bij gekregen afgelopen maanden.

Tony (gast) op 13-05-2013 om 11:50:26

ik vind de groene fles mooier maarjah het belangrijkste is dus de smaak en vind het oude flesjes lekkerder maar geeft toe af en toe een groene flesje is best lekker voor de dorst maar zou geen krat ervan op kunnen wat ik met de oude flesjes wel kon

bos (gast) op 12-05-2013 om 22:45:45

Ik ga over naar hertog jan Heineken niet meer te zuipen en ze vragen niets aan ons

martin m (gast) op 12-05-2013 om 19:10:47

niet te zuipen dat bier uit de nieuwe groene flesjes.Ga maar over op hertog jan of de oude 50 cl bruine flesjes van heineken.
Wat als we met z'n allen deze nieuwe flessen niet meer kopen, kijken of we hiermee de oude flesjes terug kunnen krijgen.

Freddie H (gast) op 12-05-2013 om 18:43:09

Heren, het is zo simpel gewoon overstappen op de bruine 50 cl Heineken flesjes en probleem opgelost. Een bijkomend voordeel is dat de literprijs van deze flesjes lager ligt dan de 30 cl flesjes :-))

tommy (gast) op 11-05-2013 om 11:17:44

t,is net of het bier bedorven is

Jeff (gast) op 10-05-2013 om 13:39:23

Wat een gore rotbende is het geworden sinds het in het groene flesje is gekomen bah bah!!!voor mij geen heineken meer.Dag heineken!!!

piet (gast) op 08-05-2013 om 16:59:29

eerst hebben we al in geleverd met bier uit tanks wat aan kwaliteit terugliep nu de gore exportfles , dag Zoeterwoude dag Heineken de koek is op

klaas (gast) op 08-05-2013 om 13:53:09

Jammer ik mis de oude Heineken smaak..de fles is nog daar aan toe maar die smaakt...word er nog wat aan gedaan door heineneken iemand die dat weet ????
ze kunnen al die klachten niet negeren ja.

Googelaar (gast) op 08-05-2013 om 01:39:03

Even een tip van De Googelaar :

DORS het huismerk van JUMBO, € 7,25 voor een kratje en smaakt (bijna)
hetzelfde als de oude bruine flesjes van H

Gewoon even proberen en zelf ervaren.

Dus negeren die groene bende van H en massaal over op een alternatief
dan komt het vanzelf weer goed. Moeten ze alleen nog wat aan de prijs doen
want €12.99 voor een kratje H en €7,25 voor een kratje D van Jumbo is een groet verschil toch!!

Janus van Meel (gast) op 06-05-2013 om 12:58:33

Ik heb het even geprobeerd in het cafe om er mogelijk aan te wennen. Het gaat gewoon niet; het is niet te drinken. Dus Heineken je doet de horeca(die het toch al niet breed meer heeft in Nederland) hier weer goed de das mee om.

Erk (gast) op 05-05-2013 om 21:46:31

Exportbier, jammer. In het buitenland smaakte het altijd al minder en nu hebben we dit hier te zuipen, dat gaat niet door. Na intensieve zoektocht 20 jaar geleden bij Heineken uitgekomen en niet meer vanaf geweest, maar nu ga ik weer op zoek, dommelsch of hertog jan maken goede kans.

Bierkenner (gast) op 05-05-2013 om 18:39:59

Het groene krat gaat de deur uit en komt er niet meer in.

frederik (gast) op 05-05-2013 om 01:23:19

ze moeten bij heineken toch die stroom aan klachten niet kunnen negeren?
nieuw flesje is vies bier/pils.. we maken deze krat nog leeg maar er komt geen nieuwe krat heineken meer.... en ik lees duizenden reacties op de interwebs in nederland.

ik zal er niet raar van staan te kijken als er binnenkort een mooi praatje over word gehouden op de radio.


maurice (gast) op 04-05-2013 om 23:04:43

schandalig dat ze onze vertrouwde en heerlijke heldere Heineken smaak vervangen hebben door die exportmeuk. vrees dat er niks anders op zit dan een ander merk pils te kopen. baal er echt enorm van!!!!

Libertinowitz (gast) op 04-05-2013 om 22:40:34

Van 33cl (bruin flesje) naar 30cl (groen flesje) betekent gewoon een ordinaire prijsverhoging van 10%. Proost!

daniel (gast) op 03-05-2013 om 22:38:46

heb heel mn leven heineken gedronken, nu ben ik overgestap! zit een vieze muffe lucht aan en een rare smaak, bleh

Sjaakie (gast) op 03-05-2013 om 16:46:02

van de week ook zo'n nieuwe krat gehaald met die blitse flesjes maar het bier smaakt niet meer!!! Jammer dat smaak en authenticiteit moet plaatsmaken voor marketingwaanzin. Kan mij het schelen hoe de fles er uitziet! het gaat om de inhoud stelletje doellozen.

RSVisch (gast) op 02-05-2013 om 23:54:42

Ik zeg delen :)

http://www.facebook.com/debruineflesmoetterug.nl

klundert (gast) op 29-04-2013 om 18:42:34

heineken is niet meer te zuipen STINK BIER wij zijn overgegaan naar HERTOG JAN en de flessen bier in de kroeg is nu ook hertog jan

stomme zet van heineken om dit te doen

Arold (gast) op 29-04-2013 om 18:25:33

Vies bier dat exportbier. . Ik ben klant af.

Cornelia (gast) op 28-04-2013 om 19:55:00

Volgens een Amerikaanse vriend is de smaak in een groen flesje altijd anders dan een bruin flesje. Iets met de gisting en het licht wat door het glas komt. Weet iemand of dit idd zo is? Ik vind namelijk de Heineken uit het nieuwe flesje ook vies.

eric (gast) op 27-04-2013 om 13:52:32

Ook hier in de buurt met diversen buurmannen de groene flessen test gedaan maar er zit wel degelijk verschil in smaak in.Het verschilt wel per krat soms heb je twee redelijke biertjes en dan in eens zit er weer zon zuur ding tussen je ruikt hem al als je hem open maakt. Helaas voor heineken maar na 30 jaar heb ik vanochtend een ander merk gekocht.

witlof (gast) op 27-04-2013 om 01:41:02

Smerige nasmaak heeft het gekregen, net exportbier.

Erik Heja (gast) op 26-04-2013 om 11:34:37

Heineken nooit lekker gevonden maar in de nieuwe flesjes beoordeel ik ze iets boven matig.

Erik Heja (gast) op 26-04-2013 om 00:02:45

Heineken nooit lekker gevonden maar in de nieuwe flesjes beoordeel ik ze iets boven matig.

Freddie (gast) op 25-04-2013 om 20:41:29

Bij mijn supermarkt zie ik ineens een stuk meer kratjes staan met de bruine 50 cl flesjes :-) Ok is even " wennen" een groter flesje maar je hebt wel de vertrouwde super Heineken smaak welke bij de groene flesjes totaal is verdwenen .

JanZ (gast) op 24-04-2013 om 19:34:20

Het bier in de groene fles smaakt duidelijk anders dan dat in de bruine fles. Voor mij smaakt het nu als heineken exportbier. Ik drink nu 45 jaar heineken en altijd alleen heineken. Ik ga nu naar ander bier, uit de groene fles is niet meer mijn smaak.
En dat zit niet tussen de oren, ik weet wat ik lekker vindt. Domme wijziging HEINEKEN.

tukkertje (gast) op 24-04-2013 om 10:15:30

ha , bij Hertog Jan mogen ze er wel een paar ketels bij plaatsen ! had altijd van beide merken bier in huis maar dat wordt nu alleen nog HJ !

USS Yorktown (gast) op 22-04-2013 om 14:10:41

Heb deze afgelopen zaterdag gedronken maar ik merk geen verschil met de bruine flessen die ze hadden. In het buitenland drink ik nooit Heineken. Altijd lokaal bier. En thuis Hertog-Jan.

KscW (gast) op 21-04-2013 om 23:24:11

Eindelijk heeft Heineken verstand gekregen. Een succes in Amerika door de smaak en prestige. Heerlijk helder export Heineken.. Ik vind Heineken eindelijk lekker. De jonge generatie krijgt wat ze willen.. Goed heerlijk bier. Voor de rest van deze zeikers hier... Schultenbrau?

Bert B (gast) op 20-04-2013 om 22:08:31

Heel apart al die reakties, maar ze zijn terecht. Heineken smaakt opeens naar bitter water en als je de dop eraf trekt stinkt het.
Dat kan toch niet alleen aan dat flesje liggen ??

holland-duck op 20-04-2013 om 19:36:45

Zojuist de smaak van jupiler ontdekt, omdat die groene heineken flesjes niet te zuipen was! Ik moet zeggen, die kleine flesjes smaken erg goed! Wat een oerdomme fout van heineken om "hun" fans zo te besodemieteren! Ze zullen hun winst wel zien dalen!

Piet (gast) op 20-04-2013 om 13:43:07

De smaak van die groene flesjes is inderdaad een stuk minder. Ben daarom overgestapt op een ander merk.

jan (gast) op 20-04-2013 om 10:52:21

Slimme zet,dag Heineken,welkom Jupiler.

Pezet (gast) op 19-04-2013 om 19:51:59

Niet te pruimen sinds de verandering van smaak, bittere is helemaal weg, net export bier, gaver. Net na een poging weer een halve fles weggegooid nu een poging warsteiner maar haalt het niet bij de oude Heineken helaas ik ga verder zoeken. ERG JAMMER

Piet (gast) op 19-04-2013 om 15:22:24

Freddie je hebt gelijk, ik stap ook over naar de (nog) bruine 50 cl flesjes. Die groene flesjes zijn niet te pruimen!!

Freddie (gast) op 19-04-2013 om 10:16:22

Gewoon overstappen op de bruine 50 cl Heineken flesjes, en je hebt weer de oude vertrouwde unieke Heineken smaak.

willem (gast) op 17-04-2013 om 18:10:14

idd vanaf de vertrouwde fles naar de groene was het meteen fout,totaal andere smaak .voor mij geen heineken meer erg jammer.

Biernet.nl op 17-04-2013 om 17:20:38


In de oude bruine flesjes van Heineken zat ook 0,3 liter. Dit is niet aangepast.

koos verheij (gast) op 17-04-2013 om 17:11:15

waarom zit er in de nieuwe fles 0,30 cl ipv 0,33 cl wordt het dan 10% goedkoper ook

leo van daal (gast) op 16-04-2013 om 17:09:20

zeerrrrrrrrrrrr jammer dat het zow moet naar 40 jaar heineken en nooit klachten gehad te hebben heb ik het groene flesje geprobeerd en wat dacht je een viese afdronk verschrikkelijk heb het geprobeerd met de bruine en de groene fles met 8 heineken drinkers en er is wel degelijk verschil zeiden ze allemaal dus heineken als je dit leest doe er wat aan en verander de kwaliteit van het bier niet als het goed is????? grt leo

bart (gast) op 16-04-2013 om 16:45:41

Feit: getest groene fles tegen bruine
Fles. Eerst gewoon uit de fles. Duidelijk verschil! Vervolgens van beide flessen een blanco glas gevuld. Het verschil werd direct geproefd en juiste fles aangewezen. Conclusie: bruine fles Veel vollere smaak en lekkerst. Hertog Jan; niks doen, de klanten komen vanzelf! !

megadrive (gast) op 16-04-2013 om 10:59:10

Erg jammer Heineken een heel dm om zomaar over te stappen naar de groene fles. Ik dacht dat het aan mij lag maaar het Bier smaak niet en stinkt naar Wiet bij mij gaan ze nu door de gootsteen .
Ik ben ruim 40 jaar een Heineken drinker geweest!!!!!!!!!

Willy (gast) op 15-04-2013 om 21:31:33

Drink meer dan 30 jaar Heineken. Ben voor het eerst overgestapt naar Bavaria. Marketing Heineken: doe eerstvervolgend gedegen marktonderzoek alvorens de consument met verrassingen op te zadelen.

wilco (gast) op 15-04-2013 om 20:58:36

heineken word nu andersom Na Elke Keer Een Nieuwe Is Er Hertog

frits (gast) op 15-04-2013 om 17:35:27

Ja, mooie fles , maar inhoud is niet meer wat het was.
hertog jan of warsteiner maar weer aanschaffen , dat is goed te drinken
dit smaakt echt naar export bier , is echt niet meer de smaak die het had

john v.d. linden (gast) op 15-04-2013 om 07:39:16

het is grote rotzooi het is weer afgeloopen met het goud eerlijke sap die groene fles is troep de dirkteur moet weer voor een paar wekken in een ronyloots dan kan hij naar denken over deze stome zet

holland-duck op 14-04-2013 om 23:01:43

Daaaaag heineken! Hallo Bittburger!! Na 24 jaar vaste verkering is het uit! ik heb een nieuwe liefde!

Janus van Meel (gast) op 14-04-2013 om 20:32:31

Niet te zuipen, die rommel...... cup off soup had ook zo'n actie...... waarom..... na 50 jaar Heineken moet ik toch wat anders gaan zoeken.... jammer...... ik denk dat we hier ook met "topmensen" te maken hebben, die ten alle tijden met een bonus goed wegkomen..... jammer, jammer......

Verdrietig (gast) op 14-04-2013 om 20:30:11

Weer een biertje geprobeerd uit de nieuwe fles..maar niet alleen de fles is nieuw, het bier gaat door de gootsteen. Vind het echt niet lekker. Snap niet dat sommigen dit niet opvalt, dit zijn geen liefhebbers want je proeft het echt. Over op Hertog jan.

JOHAN S TE S (gast) op 14-04-2013 om 20:29:30

JAMMER HEINEKEN, HET VERTROUWEN IS VERLOREN. WAT IS ER ERGER ALS BRAND? VOORTAAN DRINK IK BRAND. JAMMER, HET OUDE RECEPT HEINEKEN VIND IK SMAAKVOLLER ALS BRAND BIER.. JS TE SCHAGEN

wilvor (gast) op 14-04-2013 om 11:11:51

Helaas is de groene fles Heineken niet meer hetzefde!
Ook ik ga over op ander merk.
Wel moeilijk na zo,n 50 jaar Heineken

Johan (gast) op 14-04-2013 om 00:39:50

Ik ben benieuwd hoe snel ze er weer op terug komen. Het bier is echt niet lekker meer. De hoeveelheid hop lijkt anders. Het is niet meer zo zacht als voorheen.

Piet zuurbier (gast) op 13-04-2013 om 22:06:59

Verdomme, die nieuwe Heineken uit de groene fles is echt niet te buizen! De consument wordt bescheten. Dan maar Heineken uit blik of Amstel. Export of draaidoppenbier zuip ik in Nederland niet!

Siep (gast) op 13-04-2013 om 14:13:59

Een prachtige fles. Veel frisser maar de inhoud is naar niet alleen mijn mening, anders. Vanuit thuis ben op opgegroeid met Heineken. Vrienden drinken andere merken en dat was vaak de aanleiding tot een spel van geklier. Na 32-14 jaar Heineken trouw in de koelkast, heb ik vanmorgen Amstel gekocht. Ik moet buigen

holland-duck op 13-04-2013 om 13:59:51

Als ik al deze reacties lees, begint ik steeds minder aan mijn vermoeden te twijvelen! Volgens mij is er ook een aanpassing gedaan met het recept.
Sinds de groene fles, is het niet meer dezelfde traktatie als voorheen.
Misschien hoog tijd om maar weer wat regelmatiger in duitsland bier in te slaan. De meeste andere pils die in nederland gebrouwen wordt valt bij mij niet in de smaak. Dan maar Bittburger of Hasseröder

Hugo (gast) op 12-04-2013 om 22:40:46

Het ruikt naar wiet en smaakt niet meer zo heerlijk helder. Crisis toch toegeslagen bij Heineken.... Ik koop het niet meer en met mij al vele anderen.....

Harry (gast) op 09-04-2013 om 21:35:47

vroeger betekende heineken Hij En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe , maar als het krat leeg is zal ik het voorlopig wel niet meer zeggen wie wwet een nieuwe tekst voor heineken?

Harry (gast) op 09-04-2013 om 21:11:21

Heineken bedankt!! kreeg gelijk weer een vakantie gevoel heerlijk dat export bier , als je het in Spanje drinkt maar niet thuis op de bank wat een fiasco

Willem (gast) op 09-04-2013 om 15:32:29

Wat een stelletje azijnzijkerts zeg, heineken in groene fles is gewoon lekker!!! Waarom is heineken anders zo populair in het buitenland?? Hij is nu in de aanbieding bij ah, en ik heb gelijk twee kratten gehaalt!! En dan dat gezeur over lichtdoorlatend, een corona zit ook gewoon in een witte fles, en is toch ook gewoon lekker! Jullie moeten niet zo zeuren!

De Bakker (gast) op 09-04-2013 om 13:29:54

Man-o-man, wat een gezeur, alleen het flesje is anders, ik drink het al vele jaren en mijn maten ook, wat ik nu allemaal lees... Heineken, het flesje is perfect en het bier zoals het altijd is geweest!! Ga zo door....

rinus hijnen (gast) op 08-04-2013 om 23:04:03

hoe is het toch mogelijk dat ze de smaak veranderen, normaal kan ik gewoon door drinken moest stoppen kreeg er zuur van.ik zei het gelijk bij het eerste groene fles de smaak is klote.En ik drink toch al 40 jaar Heineken ,ook in buitenland.Gewoon weer terug draaien die smaak anders ben je mijn kwijt.

Mike (gast) op 08-04-2013 om 17:33:21

Hij is in 1933 begonnen met het importeren van Heineken naar de Verenigde staten.

Joh.

wesley v k (gast) op 08-04-2013 om 16:16:56

Hey goeie zet ik drink al 15 jaar heineken en mijn voorkeur ging naar export

Bennie (gast) op 08-04-2013 om 15:44:39

Het bier Heineken in de groene fles smaakt anders dan in de bruine fles. Ik heb de krat Heineken bier aan mijn bierman gegeven die ook dol is op de smaakloze groene Grolsch fldsjes bier. Ben naar de supermarkt gegeaan en heb daar de Amstel bier gekocht. Ik heb de ouwe smaak terug van de Heineken. Dus mensen overgaan naar Amstel bieren.

Bennie (gast) op 08-04-2013 om 13:34:40

Het bier Heineken in de groene fles smaakt anders dan in de bruine fles. Ik heb de krat Heineken bier aan mijn bierman gegeven die ook dol is op de smaakloze groene Grolsch flesjes bier. Ben naar de supermarkt gegaan en heb daar de Amstel bier gekocht. Ik heb de ouwe smaak terug van de Heineken. Dus mensen overgaan naar Amstel bieren.

Ton (gast) op 07-04-2013 om 16:50:01

Jammer dat ze met de fles ook de smaak hebben veranderd, maar er zijn nog genoeg andere goede bieren,maar dit gaat ze klanten kosten

Metin (gast) op 07-04-2013 om 13:43:42

het smaakt gewoon naar export Heineken, wat echt anders is dan uit de bruine fles... jammer!

Pater lazeres (gast) op 06-04-2013 om 17:44:11

Toen ik een groene flesje open maakte toen ik hem half leeg had liet ik een burk mijn hondjes zijn compleet om ver gevallen rotZooi ze willen niks meer met me te maken hebben als ik een bruin flesje pakt dan komen ze naar me toe Zodra ik die groene laat zien dan verdwenen ze uit Zicht Heineken bedankt ..

Ton (gast) op 06-04-2013 om 10:35:35

Kijk. Ook ik heb altijd al gezegd dat Heineken uit de groene flesjes anders is dan de normale. Werd ik vaak om uitgelachen, want dat was niet zo. wel dus.

Tinus 79 (gast) op 06-04-2013 om 10:14:42

Het bier smaakt wel degelijk anders. Het is overigens wel lekker!!

sander1978 (gast) op 06-04-2013 om 08:57:10

Gisteravond verjaardag van mijn vrouw gehad. Kamer vol met Heineken drinkers, zodra we aan de groene flessen begonnen was het uit met de pret. Ik schaamde me kapot dat ik mijn vrienden en familie deze troep aangeboden heb, ik kan wel janken zo.erg vindt ik dit. Heineken schaam je!!!!

siboltlups op 06-04-2013 om 08:30:31

Ik heb Heineken gebeld en die hebben gisteren mijn krat opgehaald voor onderzoek!
Zeer snelle service!
Ik wacht af.

Emile (gast) op 05-04-2013 om 21:59:51

Mooie fles, jammer dat de smaak naar export Heineken is gegaan! Ander merk, toch maar weer Brand?

Paul (gast) op 05-04-2013 om 16:48:31

De smaak is echt anders, jammer ik vond heineken altijd een lekker biertje,ik ga maar is wat anders proberen krijgen de grolch drinkers toch gelijk (heineken paardenzeik)

rene (gast) op 05-04-2013 om 14:42:04

na 30 jaar heineken bier drinken is het over met de pret
de nieuwe fles is goed maar wat er in zit is prut
na een krat nieuwe flesjes is de smaak heel anders
dit gaat heineken klanten kosten jammer
over op de hertog jan dan maar

Reneetje (gast) op 03-04-2013 om 22:16:21

Ik ben een echte bierdrinker! Ik vond Heineken altijd goed te drinken. Maar nu hebben ze naar mijn mening de receptuur veranderd. Het is niet meer te drinken. Wat mij betreft komt Heineken er niet meer in!!!!!

furorbrevisest (gast) op 02-04-2013 om 23:43:54

Ik heb nog altijd het gevoel dat er tussen het ene brouwsel en het andere smaakverschillen bestaan, ook al komt het van dezelfde brouwerij. Misschien is dat de verklaring voor het smaakverschil. Verder heb ik nog een vraag aan de stellers van het artikel: "Leo van Munching. Hij is in 1933 begonnen met het importeren van Heineken naar de Verenigde staten." Maar moet dat niet zijn dat de heer Van Münching begonnen is met het importeren van Heineken in de Verenigde Staten? Tenminste, als je het vanuit de VS beredeneert. Als je vanuit Nederland redeneert dan zou het m.i. moeten zijn dat hij is begonnen met het exporteren naar de VS. Ik ben echter meer een bierdrinker dan een taalliefhebber, vandaar mijn vraag.

KL (gast) op 02-04-2013 om 21:21:16

Luister grachtenwater smaakt niet uit een groene fles nie uit een bruine fles niet dus nooit niet gewoon jammer kattrzeik altijd al geweest.en ik zag iemand ALFA in een adem noemen met deze troep. Moet je niet doen is vloeken in buiten op en onder de kerk ALFA IS EDELPILS dus goed Dat andete spul is BAGGER

abmannetje (gast) op 02-04-2013 om 16:27:35

Het is achterlijk van Heineken om af te stappen van de Brouwerij-afspraken binnen Nederland. Allemaal uitwisselbare flesjes zijn veel handiger.
Ik heb nu 1 kratje Heineken gehaald, want het was in de aanbieding. En daar blijft het bij.
Wat een overdreven reclame flauwekul, ik ben er in getrapt en stap er nu weer uit. Domme onzin: Heineken.

Titia (gast) op 02-04-2013 om 14:20:33

We waren het weekend bij mijn dochter en schoonzoon, en die hadden het er ook al over dat de Heineken niet meer te zuipen was. Ik zei: ach dat zit tussen de oren. Maar toen ik een bruine en een groene proefde, kwam ik tot de ontdekking dat ze gelijk hadden. Alleen vond ik de groene wat zachter. Maar stoere mannen willen een pittige Heineken. Dus denk ik dat we in de toekomst geen Heineken meer inslaan. Mijn man en schoonzoons zijn echte Heineken drinkers. Ik denk dat de producent van dit merk het straks in z'n omzet zal merken.

jettie (gast) op 02-04-2013 om 08:58:30

heineken beweerd dat er niets aan de smaak verandert is maar dat is wel degelijk zo het is niet meer de smaak dan anders het is zuurder net als in buitenland dat bocht van heineken ik ben al overgestapt en velen met mij dat is een slechte zaak

Remco (gast) op 01-04-2013 om 20:55:56

Idd niet meer te zuipen . Na test met bruin en groen wel degelijk een verschil. Voor mij geen Heineken meer

jacob Urk (gast) op 31-03-2013 om 16:27:20

Hallo, even een vraag over de groene flesjes, kan het zijn dat de smaak veranderd is...? Ik vind het zelf anders smaken en
mijn vrienden zeggen dat het exportbier is en zijn overgestapt op Duits bier...

Fred1968 (gast) op 31-03-2013 om 15:39:10

Ik zie noch nergens Alfa bier staan,smaakt ook heerlijk lijkt ook op de oude heinekensmaak!

globetrotter (gast) op 31-03-2013 om 13:34:25

de smaak is echt anders en niet lekker naar mijn mening, ik ben overgestapt naar hertog jan

Karel (gast) op 31-03-2013 om 00:25:36

Tsjonge jonge, wat een onnozele reacties. Eindelijk gaat Heineken over op de enige kleur die bierflessen horen te hebben: groen! En dan denkt iedereen opeens dat het bier anders smaakt.
Kom op jongens, hier is allemaal suggestie. Gewoon doordrinken en niet zeiken!

stolze (gast) op 30-03-2013 om 23:22:17

Leuk hoor, waarom kan nou nooit eens iets onveranderd blijven?! Groene fles is echt niet lekker, ik dronk een bruine leeg en begon daarna aan een nieuwe groene en direct proef ik verschil en was er echt niet mee bezig. Nu weer een paar op en ga maar over op een ander merk maar ik vind 't echt erg, heerlijke bruine fles weg echt zonde.

Stefan (gast) op 30-03-2013 om 21:30:57

Niet te zuipen

Dingo (gast) op 30-03-2013 om 13:24:49

Slechte zet Heineken, het is pis bier geworden (het zelfde als jullie export bier), smaakloos. Op naar een ander merk.

siboltlups op 30-03-2013 om 12:12:06

Het is gewoon niet meer lekker!
Heel jammer!
Maandag ga ik Heineken bellen, ik laat ze niet zomaar vallen.
We moeten ze wel een kans geven!

johan (gast) op 29-03-2013 om 22:58:31

Zonde Freddy Heineken weer een groene geprobeerd maar na 1 slok weggegooid voor mij geen heineken meer en dat na 30jaar heineken RIP. Hopen dat ze weer gauw op de ouwe recept gaan

Sander (gast) op 29-03-2013 om 12:12:16

Mee eens met wat gezegd wordt. Al decennia lang trouwe Heineken fan. Van de bruine fles. Een superbiertje. Maar dit bier uit de groene fles smaakt duidelijk veel minder. Zit niet tussen de oren maar proef je duidelijk. Jammer. Waarom moet dit nou weer

cobus (gast) op 28-03-2013 om 13:28:49

Zojuist contact gehad met de consumenten service van Heineken. Als je een krat hebt waarvan de smmak niet goed is kan je bellen. Ze komen het krat dan ophalen voor onderzoek. De jonge man gaf toe dat er kratten zijn die te lang in de zon hebben gestaan. Die hadden ze dus beter niet meer moeten verkopen lijkt mij. Helaas heeft mijn man de krat met nog 19 volle flessen zo in de statiegeld automaat geschoven maar voor diegene die ze nog thuis hebben staan: het telefoon nummer staat op de achterkant van de fles. Allemaal bellen zou ik zeggen. En hier even laten weten hoe ze reageren.

KlaasB (gast) op 28-03-2013 om 01:48:28

circa 30000 liter Heineken bier uit bruine flessen naar binnen gewerkt,ik ga toch is kijken voor een ander biertje

Siebren (gast) op 26-03-2013 om 20:18:37

Jammer de bruine flesjes waren veel beter de groene voor mij geen heineken meer
wat goed is moet je niet veranderen. Die groene flesjes smaken net als gerolsch

Keet (gast) op 26-03-2013 om 16:55:43

Onze keet is nu over op amstel , heineken word er niet beter op

TEUN (gast) op 26-03-2013 om 12:56:05

de smaak is werkelijk anders, sterker nog , in het weekend drinht mijn vrouw een biertje mee samen , en die nam de eerste slok . en zei meteen ,, niet lekker , wij zijn al over gegaan , ik heb dus bijna een krat ,, NIEUWE HEINEKEN ,,, IN DE AANBIEDING , ANDERS GAAT IE DE GOOT IN , BEDANKT HEINEKEN VOOR DE HEERLIJKE JAREN , MAAR NU VOORLOPIG DE GROETEN ,

Rutger (gast) op 26-03-2013 om 12:52:06

De brouwers gaven de voorkeur aan bruine flessen, omdat die weinig licht doorlaten.
Dat is goed voor het bier, want teveel licht verandert de smaak van het bier.
Kenners noemen dat de 'lichtsmaak'.
De meeste bierdrinkers proeven dit niet eens, maar toch willen de bierdrinkers natuurlijk liever geen afwijkende smaak aan hun bier.
Daarom raden ze de klanten ook altijd aan om bier koel en donker te bewaren.
Zelf vindt ik hoe meer licht er bij komt hoe wateriger het smaakt. Maar Heineken smaakte toch al niet ;)

Ton v d Weegen (gast) op 26-03-2013 om 11:51:40

Ik drink al 35 jaar heineken en ik proef echt verschil....geef mij de bruine fles maar..de smaak nu is van een biertje die in de zon heeft gestaan ....de smaak van een stinkertje.

Gerrit (gast) op 26-03-2013 om 11:06:40

Allemaal gelul zo zaten ze ook over grolsch te zeuren het bier is goed

leen janssen (gast) op 25-03-2013 om 21:40:38

idd naar 30 jaar een fanatieke heineken drinker te zijn geweest ga ik ook op zoek naar een ander alternatief die groene flesjes zijn echt niet te drinken en dat vind heel mijn vriendenkring ook jammer hoor

Erik (gast) op 25-03-2013 om 21:06:08

Drink nu al 25 jaar heineken en nooit klachten gehad, gaan ze nu in een keer over op de export-variant!!
Het bier smaakt niet meer naar Heineken en ga nu dan ook over op de Hertog-Jan.
Echt jammer..!!!

Patches86 (gast) op 25-03-2013 om 19:26:23

Toch ff naar de bierkelder gelopen, verschil tussen de ouwe en de nieuwe fles zit tussen de oren mede bierliefhebbers

Arie (gast) op 25-03-2013 om 18:39:23

De kleur van fles maakt mij niets uit, maar de smaak is zeker niet goed en dat heeft niets te maken met het verhaal tussen de oren. Dan toch maar grolsch of amstel.

Gerard (gast) op 25-03-2013 om 18:14:45

Jammer heineken, ook hier stopt onze koop, deze nieuwe serie, is niet te pruimen, het is zuur en smaakt van geen kant ,hoofdijnbier is het geworden.. na 40 jaar heineken nuttigen is het nu over en uit.
we gaan op hertog jan over. Dus julle zullen het best we gaan merken aan de inkomsten..

Frans van der Veen (gast) op 25-03-2013 om 17:07:38

nou als het zo slecht is als ik hier lees, dan gauw over op amstel en hertog jan, nou ja doe maar gewoon warsteiner dan.

feurt (gast) op 25-03-2013 om 17:03:56

ier in de groene is het zelfde als de bruine fles in de kleedkamer bruin en groen gedronken. zit tussen jullie oren

Peter (gast) op 25-03-2013 om 16:08:36

Het is gewoon export-bier, smakeloos, bah!
Drink heel m'n leven heineken, daar da's nu voorbij
De smaak is weg en ik ga over op wat anders

erik (gast) op 24-03-2013 om 21:43:37

nieuwe flessen het maakt anders dan de oude bruine flessen en het ruikt zuur tijd voor een nieuwe biertje heineken jammer

dennis89 (gast) op 24-03-2013 om 20:09:31

Spulleke ! Heineken nummer 1

job spaans (gast) op 24-03-2013 om 20:09:19

ik ben blij dat ik niet de enige ben ik dacht dat het aan mij lag sinds de nieuwe fles smaakt het bier voor geen meter bij mij het uiterlijk van de fles maakt mij niets uit maar de smaak tja die is denk ik net iets te ver over datum heen ik drink al jaren Heineken maar ik denk (ik weet het wel zeker)dat ik nu dan maar over gaat op een ander merk Tot zien Heineken ik zal je missen misschien tot over een paar jaar als je bent bij gerijpt.

Ron1951 (gast) op 24-03-2013 om 18:41:22

Voor het eerst dit bier en het smaakt niet. Veel te waterig. Geef mij de oude versie maar

Hegema (gast) op 24-03-2013 om 15:55:42

Sorry maar ik kocht onlangs weer 4 kratten,bij het eerste nieuwe flesje dacht ik al,mooi flesje maar wat een stank komt er onder die dop vandaan,lijkt wel een wiet lucht ff,, nee het smaakt anders,echt jammer,dus nu maar op zoek naar een goed en lekker biertje,maar met Heineken ben ik wel even klaar,jammer!!

Andre (gast) op 24-03-2013 om 14:04:20

Het bier is met de nieuwe fles ook niet meer te drinken, het is net water en smaakt totaal niet meer naar bier.
Ik stap over naar hertog jan dat is teminste bier met smaak.

Harmonica007 (gast) op 24-03-2013 om 11:44:33

Inderdaad is de smaak van het bier uit de nieuwe groene fles niet meer onderscheidend genoeg zoals het Heineken biertje hoort te smaken (vooral de lekkere bittere smaak), dus ga ook ik op zoek naar een ander alternatief. Bedankt Heineken voor de de vele plezierige jaren samen, maar het wordt nu tijd voor wat anders .....

Michel (gast) op 23-03-2013 om 23:01:42

Bruin flesje, groen flesje? Lekker belangrijk, het gaat toch om de smaak! Wat een bocht! Als dit zo blijft bedank ik verder voor Heineken en stap ik over op een ander merk. Bedankt heh, marketing sukkels!

Bartels (gast) op 23-03-2013 om 22:32:46

Ik ga het oude flesje ook missen . Als ik van dat sproedel bier wil drink ik wel uit de flesjes met draai dop of grolsch.

Robert (gast) op 23-03-2013 om 21:53:29

Het uiterlijk van de fles heeft een mooi modern tintje gekregen maar het bier smaakt mij minder. Het is minder zoet en is ook minder onderscheidend. Buiten Nederland zal dit misschien beter in de smaak vallen en is het goed voor de concurrentiepositie van Heineken, maar van mij had het niet gehoeven.

pprins (gast) op 23-03-2013 om 18:35:59

wieheeft er nog kratten te koop met bruinen flessen ?

Marco de Mos (gast) op 23-03-2013 om 14:52:24

Het is exportbiersmaak.nl, gewoon niet te zuipen. Helaas, dan gaan we na 15 jaar Heineken maar Hertog Jan drinken, stomme kantoorklootzakken.
ONGELOFELIJK, WAT EEN ONDERSCHATTE FOUT IS DIT ZEG!!!!!!

Paul (gast) op 22-03-2013 om 17:12:17

De smaak is anders geworden. Het is meer zuur geworden en is echt NIET lekker. Misschien zit er ander bier in, of het bier wordt beinvloed door het groen licht, maar het niet de Heineken die ik altijd heb gedronken. Het lijkt wel export Heineken bier dat je in het buitenland drink. Nu ga ik een kratje Hartogh halen

corretje02 op 17-03-2013 om 18:59:39

Het is net een twist fles. De smaak is anders.
geef mij de bruine flessen maar weer trug!
Op naar een ander merk..

cor (gast) op 17-03-2013 om 18:40:51

Ik ben niet tevreden met het de nieuwe flessen! Het is net een twist fles en het ergste de smaak is anders! Ik ga helaas over op een ander merk.

johan (gast) op 17-03-2013 om 08:37:39

Ook ik proef duidelijk verschil tussen bruin en groen!
ik zoek een ander merk op!

harry1985 (gast) op 14-03-2013 om 23:17:55

Waardeloos geef mij de oude flessen maar terug.

jan (gast) op 13-03-2013 om 17:23:16

Ik vind de smaak van de bruine flessen toch anders dan de groene flessen. Zelf net een test gedaan met 2 flessen. Geef mij de bruine flessen maar terug

Arno (gast) op 28-02-2013 om 17:51:01

Wanneer komen de eerste kratten in de winkel?

Freddie H (gast) op 09-12-2012 om 23:03:03

Dan hebben we dus alleen nog de blikjes met de typische vollere iets bitterder Heineken smaak ?
Bier uit de groene flesjes smaak totaal anders dan uit de bruine flesjes en de blikjes. Slecht bericht dus :-((

Reclame van Heineken Pilsener

Extra Vers
Vers bier dat wordt beschermd tegen tijd, temperatuur en licht. Dat is Heineken Extra Vers, het wordt lichtdicht en gekoeld vervoerd en in de koeling van supermarkten aangeboden.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties