Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken lanceert nieuwe groene retourfles - Bruine fles afgeschaft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Heineken lanceert nieuwe groene retourfles

Heineken lanceert nieuwe groene retourfles

24 september 2012 om 12:41

De bruine standaard bierfles van Heineken gaat verdwijnen met de lancering van een nieuwe groene 0,3 liter fles.

Nieuwe Heineken fles
Heineken Brouwerij
Heineken Pilsener flesje

Heineken Nederland introduceert in het voorjaar van 2013 een nieuwe, groene Heineken 30cl retourfles voor de thuismarkt in Nederland. Deze fles vervangt de huidige bruine fles. De nieuwe Heineken fles heeft een reliëfbedrukking en krijgt een doorzichtig etiket. Het groene Heineken krat blijft onveranderd.

Groen Heineken krat

“Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders heeft thuis een groen Heineken krat staan“, vertelt Hans Böhm, marketing directeur Heineken Nederland. “Daar zit straks een groene fles in die helemaal past bij het Heineken merk: modern en verfrissend.“ 

“Heineken, als écht Nederlands merk, is juist mede dankzij die groene fles wereldberoemd geworden. Het is dan ook logisch dat we die groene fles nu ook op de thuismarkt introduceren. Daar zijn wij trots op en vast velen met ons!” aldus Hans Böhm.

Project LEO

In totaal zullen er 1 miljoen nieuwe flesjes met reliëf geproduceerd moeten worden. Een hele operatie en Heineken is al maanden bezig met dit project. Uit concurrentie overwegingen moest het geheim blijven dat Heineken de bruine fles wilde inruilen voor een groen exemplaar en heeft het project binnen Heineken de naam "LEO" gekregen. Deze codenaam voor het project is gebasseerd op Leo van Munching. Hij is in 1933 begonnen met het importeren van Heineken naar de Verenigde staten.

De introductie volgt op de eerdere vergroening van het Heineken merk. Zo heeft Nederland in 1992 afscheid genomen van de rode Heineken kroonkurk, in 1998 van de gele kratten en in 2000 zijn ook alle Heineken lichtbakken in de horeca groen geworden. Als laatste is dus de fles aan de beurt.

Heineken 30 cl fles in het groen

206 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Dirk (gast) op 04-08-2019 om 13:16:47

@ Tom: niemand beweert hier dat het recept veranderd is door Heineken vanwege het flesje. Het bier raakt door de groene kleur van het glas sneller overstuur dan in een bruine fles omdat de bruine fles donkerder is en andere lichtfrequenties doorlaat. En dat is het wat velen proeven.

Roger (gast) op 29-07-2019 om 20:04:18

Beste Tom, deze website is onder andere bedoeld om te discussiëren over bier. Als het je niet bevalt en allemaal maar gezeur vindt, waarom kom je dan nog hier?

Tom (gast) op 22-01-2019 om 16:40:26

Wat een gelul allemaal, het ligt niet aan het flesje, je moet hem in het donker bewaren en niet het kartonnen afdekvel eraf trekken! Lightstruck bier noemen ze dat, alsof ze het recept ff aangepast hebben omdat ze toch een ander flesje hadden!

Man man man, Nederland op zijn kleinst!

Peter (gast) op 19-10-2018 om 21:35:55

Vies die groene flesjes en die bruine halve liters zijn niet overal verkrijgbaar

Rogert (gast) op 24-04-2018 om 21:27:55

Jij drinkt zeker schuttersbier ofzo. Voor sommige mensen maakt het echt niks uit wat ze naar binnen gieten als het maar geel is en er alcohol in zit

Zie meer reacties

Zie minder reacties