Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken lanceert nieuwe groene retourfles - Bruine fles afgeschaft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken lanceert nieuwe groene retourfles

24 september 2012 om 12:41

De bruine standaard bierfles van Heineken gaat verdwijnen met de lancering van een nieuwe groene 0,3 liter fles.

Nieuwe Heineken fles
Heineken Brouwerij
Logo Heineken brouwerij

Heineken Nederland introduceert in het voorjaar van 2013 een nieuwe, groene Heineken 30cl retourfles voor de thuismarkt in Nederland. Deze fles vervangt de huidige bruine fles. De nieuwe Heineken fles heeft een reliëfbedrukking en krijgt een doorzichtig etiket. Het groene Heineken krat blijft onveranderd.

Groen Heineken krat

“Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders heeft thuis een groen Heineken krat staan“, vertelt Hans Böhm, marketing directeur Heineken Nederland. “Daar zit straks een groene fles in die helemaal past bij het Heineken merk: modern en verfrissend.“ 

Lees ook

“Heineken, als écht Nederlands merk, is juist mede dankzij die groene fles wereldberoemd geworden. Het is dan ook logisch dat we die groene fles nu ook op de thuismarkt introduceren. Daar zijn wij trots op en vast velen met ons!” aldus Hans Böhm.

Project LEO

In totaal zullen er 1 miljoen nieuwe flesjes met reliëf geproduceerd moeten worden. Een hele operatie en Heineken is al maanden bezig met dit project. Uit concurrentie overwegingen moest het geheim blijven dat Heineken de bruine fles wilde inruilen voor een groen exemplaar en heeft het project binnen Heineken de naam "LEO" gekregen. Deze codenaam voor het project is gebasseerd op Leo van Munching. Hij is in 1933 begonnen met het importeren van Heineken naar de Verenigde staten.

De introductie volgt op de eerdere vergroening van het Heineken merk. Zo heeft Nederland in 1992 afscheid genomen van de rode Heineken kroonkurk, in 1998 van de gele kratten en in 2000 zijn ook alle Heineken lichtbakken in de horeca groen geworden. Als laatste is dus de fles aan de beurt.

Heineken 30 cl fles in het groen

Cookie instellingen