Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken drinkers hebben een probleem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken drinkers hebben een probleem

12 juni 2006 om 22:00

Liefhebbers van Heineken hebben een probleem: De kratjes Heineken raken op en de kans is aanwezig dat er niet meer geleverd kan worden.

Heineken bier kratjes raken op

Lees ook

ANP: Bierbrouwer Heineken dreigt met een tekort aan kratten te komen zitten. Veel bierdrinkers blijken de kistjes te gebruiken om tribunes te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen.


Bierkratten dienen als stoel op de camping. Bierbrouwer Heineken dreigt met een tekort aan kratten te komen zitten, omdat veel bierdrinkers de kistjes gebruiken als zitmeubel of zelfs om tribunes te bouwen, zodat ze het WK voetbal op televisie geheel in stijl kunnen volgen. ANP Photo

Heineken doet dinsdag in de Nederlandse kranten een oproep om de kratten alsnog terug te brengen. Anders kan de levering van Heineken en Amstel bier in het gedrang komen.
Door het mooie weer en het WK zijn er de afgelopen dagen grotere hoeveelheden bier ingeslagen dan normaal. Exacte getallen heeft Heineken niet, maar volgens een woordvoerder hebben veel kratten een nieuwe bestemming gekregen. In een enkel geval worden er zelfs kleine stadions van gebouwd.
Voor Heineken dreigt dit nu een serieus probleem te gaan opleveren. Voor een beetje tribune zijn al gauw een paar honderd kratten nodig, aldus de zegsman.
Met het huidige ,,krattenpark'' kan Heineken op dit moment nog twee dagen vooruit. Om te voorkomen dat de levering later in de week in de knel komt, plaatst de Nederlandse bierbrouwer dinsdag een oproep in de landelijke en regionale kranten. Volgens de woordvoerder deed het probleem met de kratten zich niet voor tijdens het Europees kampioenschap voetbal, twee jaar geleden. Toen was er sprake van een goede ,,doorstroom''.
Andere Nederlandse brouwers laten weten geen tekort aan kratten te hebben. De concurrentie verbaast zich ook over de noodkreet van Heineken. ,,Ik vind het een beetje een vreemd verhaal'', zei marketingdirecteur Peer Swinkels van Bavaria. ,,We wisten al maanden dat het WK eraan zat te komen. En ook dat het wel eens goed weer zou kunnen zijn. Daar is een planning op gemaakt.''
Bij Grolsch reageerde een woordvoerder eveneens verbaasd. ,,Er zijn velen miljoenen kratten in omloop. Ik kan me niet voorstellen dat een paar bierkastelen voor problemen zorgen.''

Cookie instellingen