Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken sponsort Formule E

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken sponsort Formule E

17 oktober 2018 om 16:51

Heineken sponsort de koningsklasse van de autosport (Formule 1) sinds 2016 en gaat nu ook de elektrische variant, Formule E, sponsoren. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Heineken in de Formule E
Heineken Brouwerij
Heineken logo

Langs het circuit

De naam van het biermerk zal net als bij de Formule 1, niet te zijn op de Formule E auto's of op de kleding van coureurs. Het gaat dus om reclame op en langs het circuit. Heineken en zijn logo's zullen vanaf de ePrix van Santiago langs de baan prijken. Dit is de derde race van het seizoen 2018-2019. 

Samen met Heineken wil de Formle E zich tot een volwaardige raceklasse ontwikkelen. In de komende jaren zou de Formule E moeten uitgroeien tot een duurzaam alternatief voor de koningsklasse.

When you drive never drink

When you drink never drive Toen Heineken de Formule 1 ging sponsoren werden wenkbrauwen gefronst, want wat heeft een biermerk (en dus alcohol) te zoeken in de racesport.

Heineken heeft echter een campagne gewijd aan het BOB principe met hun campagne 'When you drive never drink'. Hierin zijn bijvoorbeeld oud-Formule 1-coureurs Jackie Stewart en Nico Rosberg te zien.

Lees ook

Ook werd deze maand bekend dat Heineken het alcoholvrije bier Heineken 0.0 in de VS gaat lanceren waaruit blijkt dat Heineken meer gaat inzetten op het alcoholvrije segment. 

Naast de autosport is Heineken onder andere ook sponsor van de UEFA Champions League, van James Bond en van het Rijksmuseum.