Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan hint met voorproefedities naar smaak Vatgerijpt 2021

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan hint met voorproefedities naar smaak Vatgerijpt 2021

10 augustus 2021 om 09:36

Hertog Jan lanceert op 20 september de vijfde editie van Grand Prestige Vatgerijpt. Dit jubileumjaar komt de brouwerij met voorproefedities, met hints naar deze editie van het barrel aged speciaalbier. 

Grand Prestige Vatgerijpt voorproefedities
Vatgerijpt 2021 De Paradox van Zoet
Grand Prestige Vatgerijpt voorproefedities

Grand Prestige Vatgerijpt 2021

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2021 Hertog Jan presenteert op 20 september de vijfde editie van het speciaalbier Grand Prestige Vatgerijpt. De eerste serie kwam in 2017 op de markt toen Grand Prestige de expertise van Goose Island gebruikte om bier te laten rijpen op verschillende vaten. Elk jaar rijpt het kroonjuweel van de Limburgse brouwer op andere, bijzondere houten vaten, waardoor de smaak van Grand Prestige Vatgerijpt steeds weer uniek is en slechts in beperkte hoeveelheid wordt gebrouwen. We verklappen alvast dat Hertog Jan voor de editie van 2021 is afgereisd naar een zonnige bestemming. 

Vijfde editie Vatgerijpt

Het is dus nog even een verrassing op welke vaten het Grand Prestige bier dit jaar heeft gerijpt. Hieronder de voorgaande edities: 

- Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2017 (gerijpt op port, cognac, bourbon en Goose Island BCS vaten)
- Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2018 (Bourbon, Bourbon Jeneverbes, Bourbon Vanille en Bourbon VOC-kruiden)
Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2019 (vaten van drie Nederlandse jeneverdistillateurs; Hooghoudt, Rutte en Zuidam)
- Hertog Jan Grand Pestige Vatgerijpt 2020 (rijping op vaten van verschillende Schotse whisky destilleerderijen)

Populair 

De populariteit van het bier neemt ieder jaar toe. Vorig jaar was de gelimiteerde oplage binnen 30 minuten uitverkocht. Om liefhebbers langer van Grand Prestige Vatgerijpt te laten genieten, komt de brouwerij dit jubileumjaar voor het eerst met speciale voorproefedities. Deze zijn, net als Vatgerijpt, in beperkte oplage (1500 stuks) beschikbaar.

Lees ook

Voorproefedities Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige Voorproefedities Deze vier voorproefedities bevatten, naast de klassieke Grand Prestige, hints naar de varianten van dit jaar. Zo kunnen bierliefhebbers hun zintuigen gebruiken om te raden welke vaten centraal staan en alvast genieten van de unieke smaken van de editie van dit jaar.  Ook bevatten de boxen twee tickets voor de VIP launch in de brouwerij in Arcen waar je samen met andere Voorproevers de vatgerijpte bieren als eerste mag proeven. Naast een tour door de brouwerij heb je dan de garantie om als eerste Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt 2021 te kunnen kopen.

Je kunt je tot en met 11 augustus inschrijven voor de loting van de voorproefedities hertogjan.nl/vatgerijpt. De prijs is €80 voor alle vier de voorproefedities. In de week van 30 augustus maakt Hertog Jan de eerste twee smaken van Vatgerijpt 2021 bekend.