Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bijzondere lancering Jupiler campagne toont grote ambities voor 2012

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler campagne toont grote ambities voor 2012

14 april 2012 om 10:52

Jupiler lanceert de Jupiler Big Times campagne en heeft grote ambities voor 2012.

Jupiler logo
Jupiler bier

Vrijdag 13 april gaf Jupiler de officiële aftrap van zijn ‘Jupiler Big Times’-campagne tijdens de druk bezochte kampioenswedstrijd in de Jupiler League tussen FC Zwolle en FC Eindhoven. Het markeert de start van een opmerkelijke campagne waarmee Jupiler in 2012 de Nederlandse markt verder hoopt te veroveren!

FC Zwolle speelde in eigen huis gelijk tegen FC Eindhoven, maar verzekerde zich wel van het kampioenschap. De wedstrijd was volledig uitverkocht en Jupiler besloot 6 fans van FC Zwolle die geen kaartje meer konden bemachtigen alsnog een plek te geven – op de rode Big Times sofa die 40 meter boven het stadion hing.

Jupiler big times

“We willen hiermee de supporters in de Jupiler League bedanken voor het prachtige seizoen” aldus Tom Steppe, Marketing Directeur Jupiler. “De stunt is symbolisch voor de hele Big Times campagne én de vernieuwde marketingstrategie van Jupiler om een toppositie in de Nederlandse biermarkt te veroveren.”

Nieuwe aanpak focust op ultieme mannen-ervaringen, met fans op de eerste rij

‘Jupiler Big Times’ geeft fans de kans om ultieme mannen-ervaringen te beleven samen met hun vrienden: van een road trip langs drie Europese muziekfestivals tot een buitengewoon bezoek aan de FA Cup Final in Londen en een mega-barbecue verzorgd door de wereldkampioen Barbecueën uit België. Jupiler combineert haar drie marketingpilaren muziek, voetbal en barbecue, om directe betrokkenheid te creëren met de consument. Hiermee zet Jupiler de drie kernwaarden vriendschap, mannelijkheid en fun centraal.

Lees ook

Jupiler-liefhebbers krijgen als ambassadeurs van het merk hierbij een streepje voor. Zo krijgen de meer dan 150.000 Facebookfans exclusief toegang tot ervaringsmomenten en specifieke informatie eerder dan de rest.

Daarnaast kunnen consumenten vanaf volgende week een plaats op de Big Times sofa in de uitzending van Voetbal International winnen. Winnaars gaan samen met 3 vrienden eerst eten in een restaurant om vervolgens naar en van de studio gebracht te worden met de taxi. Zij kunnen zo de uitzending ‘Big Times’ bijwonen.

Jupiler snelst groeiende merk in Nederland

Alles wijst erop dat Jupiler de grote winnaar zou kunnen worden van het ‘bierjaar 2012’, met een EK én de Spelen in London een belangrijk jaar voor de brouwers. Sinds de introductie in Nederland heeft Jupiler de Nederlandse markt zeer snel veroverd en dankzij de Jupiler League zit het merk op de eerste rij bij de consument wanneer het om voetbal gaat. Jupiler was 10 jaar achtereen het snelst groeiende biermerk in Nederland en de afzet verdrievoudigde sinds 2004. Jupiler is al favoriet in het zuiden van het land en volgens onderzoek van Euro RSCG heeft het merk het sterkste ‘brand momentum’ van alle bieren – wat duidt op een steeds sneller groeiende populariteit van het merk.

Tom Steppe: “Zo’n sterk merkbewustzijn is het resultaat van grote inspanningen over de jaren heen. In de huidige marktcontext willen we verdere groei bevorderen en nog relevanter worden voor onze consumenten. Daarom zetten we ook met de Big Times-campagne in op echte belevingen, waar de stunt bij FC Zwolle een mooi voorbeeld van is. De fans zien de wedstrijd vanuit de speciale skybox in de rode Jupiler ‘Big Times’ sofa.” 

Cookie instellingen