Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaapse Brouwers overgenomen | Onafhankelijke brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kaapse Brouwers versterkt positie als een onafhankelijke micro-brouwerij

27 oktober 2020 om 12:12

De Kaapse Brouwers versterkt haar positie als een onafhankelijke micro-brouwerij. De Rotterdamse brouwerij is opgekocht door jonge ondernemers en opent een eigen productiebrouwerij in Het Keilepand te Rotterdam.

Acht betrokkenen van de Kaapse Brouwers in de brouwerij
Blikje Kaapse Marcus speciaalbier in de hand gehouden op een industrieterrein
Vier Kaapse bieren naast elkaar bij de Maas

Overname Rotterdamse brouwerij

Jonge ondernemers hebben de overname van de Kaapse Brouwers afgerond om de onafhankelijkheid van de brouwerij te waarborgen. Ook is er gei?nvesteerd in een nieuwe productiebrouwerij in het Keilepand te Rotterdam.

Drie Kaapse brouwers in de brouwerij in Rotterdam Tsjomme Zijlstra, oprichter van Kaapse Brouwers, werd in november 2018 door grootaandeelhouders geïnformeerd dat zij hun belang wilden verkopen. Deze situatie creëerde het risico dat een meerderheidsbelang in Kaapse Brouwers verkocht zou worden aan een grote gevestigde bierbrouwer.

Het bewoog Zijlstra en twee steunpilaren uit het management, Etienne Vermeulen en Geneviève Vachon, deze aandelen over te nemen. Het dynamische trio rekruteerde bovendien Floor van de Merbel en Oscar Izeboud om het team van aandeelhouders te completeren en om verder te gaan met één gedeelde visie. De overname is vlak voor de zomer afgerond.

Onafhankelijke speciaalbierbrouwerij

De Kaapse Brouwers valt op binnen de huidige markt van ‘craftbrouwers’ door de lokroep van de grotere bedrijven te weerstaan.

Lees ook

Hoewel sommige brouwerijen geloven dat het pad naar succes en zekerheid een partnerschap vereist met grotere bedrijven, kiezen wij er bewust voor om onafhankelijk te blijven” meent Zijlstra, directeur van de Kaapse Brouwers. “Wij willen geen compromis sluiten over onze visie op ‘craft bier’ in Rotterdam noch denken wij de middelen van een multinational nodig te hebben om die visie te verwezenlijken. Wij willen dat het Kaapse bier is als de stad waar het vandaan komt: oprecht en gedurfd.”

Eigen productie

Om echt Rotterdams bier te kunnen produceren investeerde de Kaapse Brouwers, met behulp van de Rabobank Rotterdam, in een productie faciliteit in het Keilepand, gelegen in het Westen van de havenstad (M4H – Rotterdam Makers District). De nieuwe brouwerij is onderdeel van een collectief bestaande uit lokale ondernemingen en draagt bij aan de revitalisering van dat deel van de stad. Ook is er in een blik-lijn geïnvesteerd, iets waar de Kaapse Brouwers al lang van droomde. “Met de blik-lijn slaan we twee vliegen in één klap: het is beter voor het bier en voor het milieu”, aldus Zijlstra.

Kaapse horeca

Kaapse Brouwers De Kaapse Brouwers is een craft bierbrouwerij te Rotterdam met twee horeca locaties. Allereerst de Kaapse Kaap, een bar met tweee?ndertig bieren op tap en een bierwinkel gelegen in de Fenix Food Factory; een ambachtelijke versmarkt te Katendrecht. En de Kaapse Maria, gevestigd in een historisch pand in het centrum van de stad, gericht op craft bier en natuurwijn dat gepaard gaat met simpele maar verrassende ‘shared-dining’ gerechten. De bieren van de Kaapse Brouwers zijn te vinden in vele horeca locaties en grotere supermarkten in Rotterdam. Voor meer informatie zie http://www.kaapsebrouwers.nl/.