Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kruidige Pale Ale & Milde Amber: 2 nieuwe speciaalbieren Grolsch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kruidige Pale Ale & Milde Amber: 2 nieuwe speciaalbieren Grolsch

09 september 2014 om 16:59

Bierbrouwer Grolsch komt met twee nieuwe speciaalbieren. Kruidig Pale Ale met 6% alcohol en Milde Amber met 5% alcohol.

Grolsch bierkenners
Kruidig Pale Ale
Milde Amber

Kruidige Pale Ale en Milde Amber

Vanaf vandaag kan iedereen bierbrouwer Grolsch helpen met het verder ontwikkelen van de twee nieuwe speciaalbieren Kruidige Pale Ale en Milde Amber. De namen Kruidige Pale Ale en Milde Amber zijn twee voorlopige namen. Grolsch vraagt de consument namelijk om voor beide bieren met een nieuwe naam te komen.


Grolsch Pale Ale sixpack   Grolsch Midel Amber

Kruidige Pale Ale en Milde Amber zijn twee moderne en toegankelijke speciaalbieren en vanaf 15 september verkrijgbaar in supermarkten in Nederland. Grolsch daagt via www.bierkenners.nl bierliefhebbers uit om zich te ontwikkelen tot bierkenners en met hun expertise bij te dragen aan de herintroductie van deze speciaalbieren in 2015. Dan zullen beide bieren met een bijpassend glas en nieuwe naam opnieuw uitgebracht worden.

Grolsch Bierkenners

Grolsch wil een breed en toegankelijk bierassortiment aanbieden en ontwikkelt regelmatig nieuwe bieren. Daarom betrekt Grolsch nu bierliefhebbers bij de ontwikkeling van twee nieuwe speciaalbieren: Milde Amber en Kruidige Pale Ale.

Grolsch roept iedereen op om via www.bierkenners.nl mee te denken. Vanaf het moment dat de speciaalbieren beschikbaar zijn kunnen bierliefhebbers tot en met december met een speciale actiecode (op de verpakkign) online hun mening geven over de naam, het glas dat erbij past en natuurlijk wat zij van het bier vinden. Zo kunnen zij laten zien dat zij niet alleen bierliefhebber zijn, maar ook een echte bierkenner.

Op basis van een jurybeoordeling van de inzendingen worden de speciaalbieren in het voorjaar van 2015 opnieuw geïntroduceerd. Met een nieuwe naam en bijpassend glas. Deelnemers maken bovendien kans op een exclusieve VIP Masterclass in de Grolsch brouwerij en om hun foto en naam terug te zien op de nieuwe verpakking.

Grolsch leidt je op tot bierkenner

Om deelnemers een handje te helpen leidt Grolsch alle bierliefhebbers op tot bierkenners door middel van een online videotutorial. Hiervoor vroeg Grolsch drie verschillende experts naar hun advies: Alef de Jong als naamexpert, Fiona de Lange als smaakexpert en Henri Reuchlin als bier(glas)expert.

Lees ook

Graag een biertje drinken na werk of tijdens het uitgaan is één ding, maar wat ervaar je eigenlijk als je bier drinkt? Wat vind je lekker en kun je uitleggen waarom? En kun je dit vervolgens vertalen naar een naam en glas voor bij het bier? Uit welk glas drink je speciaalbieren het best?

Een onderscheid kunnen maken tussen verschillende smaken beleven en deze kunnen beschrijven is namelijk het verschil tussen een liefhebber (iemand die graag bier drinkt) en een kenner (iemand die er ook echt wat van afweet). Andere belangrijke vragen die in de tutorial aan bod komen zijn: Wanneer past de naam van een bier bij de smaak? Waarom is de vorm van het glas zo belangrijk? En wat doet hop met de smaak van het eindproduct? Zo leidt Grolsch iedereen, die wil helpen bij het doorontwikkelen van de nieuwe speciaalbieren, op tot een echte bierkenner.

Speciaalbier van Grolsch

Dat speciaalbieren in de smaak vallen, ziet Grolsch onder andere terug in de populariteit van haar speciaalbieren Herfstbok en Lentebok. De twee nieuwe varianten, Kruidige Pale Ale en Milde Amber, zijn moderne speciaalbieren met toegankelijke smaken.

Kruidige Pale Ale

Kruidige Pale Ale is een aangenaam bitter bier en heeft een licht pittigge smaak. Deze Pale Ale is gebrouwen met drie soorten Amerikaanse hop en heeft 6% alcohol. De adviesprijs voor een sixpack Kruidige Pale Ale met 0,30 flesjes is €5,99.

Lees meer over Kruidige Pale Ale.

Milde Amber

Milde Amber is mild van smaak met een bitterzoet randje. Milde Amber van Grolsch bevat twee moutsoorten, namelijk pale mout en karamel mout. Dit bier smaakt uitstekend bij salades of pasta's. Milde Amber heeft 5% alcohol. De adviesprijs voor een sixpack Milde Amber met 0,30 flesjes is €5,49.

Lees meer over Milde Amber.

De bierkennerscampagne is afgelopen, en de resultaten zijn bekend!

Cookie instellingen