Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

KwartKrat van Heineken voor Picnic

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KwartKrat van Heineken voor Picnic

21 maart 2018 om 17:17

Het KwartKrat is een nauwe samenwerking van Heineken met supermarkt Picnic. Het is een nieuw bierkrat voor de merken Heineken en Amstel, het een kartonnen houder met daarin zes statiegeldflesjes bier.

innovatieve KwartKrat van Heineken
Logo Heineken brouwerij
Amstel bier

Kwartkrat

De KwartKrat is het eerste resultaat van een strategische samenwerking die Picnic en Heineken met elkaar zijn aangegaan. De samenwerking heeft als doel nog beter te voorzien in de wensen van de online shopper en de bezorging van producten nóg makkelijker te maken.

KwartKrat alternatief voor normaal bierkrat?

Picnic bezorgt in compacte elektrische wagentjes de boodschappen aan huis. De KwartKrat is speciaal gemaakt voor deze duurzame distributiemethode. Het voordeel van de krat is dat er enkel een kartonnen houder overblijft. De lege flesjes kunnen bij een volgende bestelling retour worden gegeven aan de bezorgers van Picnic.

Kwartrat van Heineken en Picnic

Heineken ziet een grote toekomst voor het thuisbezorgen van zijn producten. "Gelijktijdig zien wij de uitdaging om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal terug te dringen en aan te kunnen sluiten bij vernieuwende bezorgmodellen als die van Picnic. Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke kernwaarden van ons bedrijf", aldus Evelien Sanders-de Boer van Heineken.

Lees ook

Minder verpakkingsmateriaal

"Onze elektrische bezorgwagentjes voorkomen al een hoop CO2-uitstoot", aldus Gerard Scheij van Picnic. "Niet alleen tijdens de bezorging, maar ook omdat onze klanten niet meer met de auto naar de supermarkt hoeven. Het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal is een mooie volgende stap."
 
"Wij zijn blij met de samenwerking met Picnic, waarbij duurzaamheid, innovatie en vernieuwing op gebied van de belevering van ons product centraal staan. Met de KwartKrat laten we zien dat we ideeën snel en op kleine schaal kunnen testen en bij succes kunnen opschalen. Door deze manier van werken kunnen we sneller en beter inspelen op de behoefte van de online shopper", aldus Sanders-de Boer.

Krat Heineken

Krat heineken bierIn een normaal krat Heineken gaat net zoals in een krat Amstel 7,2 liter bier. Dat zijn 24 flesjes van 0,30 liter. De Picnic variant heeft dus 6 flesjes met een karton zodat deze goed bij elkaar blijven.

Uniek lijkt dit niet want van diverse biermerken bestaan al sixpack flesjes, zo ook voor Heineken. En ook deze verpakking wordt met een stukje karton bij elkaar gehouden.

Over de prijs van het KwartKrat van Heineken bij Picnic is vooralsnog niks bekend, maar waarschijnlijk loont het altijd nog wel om Heineken in de aanbieding te kopen.