Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leffe | lancering alcoholvrij abdijbier | Leffe 0.0%

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Leffe lanceert volledig alcoholvrij abdijbier

16 november 2018 om 10:03

AB InBev lanceert dit weekend in Gent de alcoholvrije variant van het Leffe abdijbier. Leffe Blond 0.0% wordt het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in België.

Leffe Blond 0.0
leffe 0.0% logo alcoholvrij abdijbier
leffe 0.0% logo alcoholvrij abdijbier

Alcoholvrij bier van AB InBev

Steeds meer brouwers voegen alcoholvrij bier aan hun portfolio. Ook de grootste brouwer van de wereld, AB InBev, zet steeds meer in op bier zonder alcohol. De brouwer heeft als doel dat tegen 2025 wereldwijd minstens 20 procent van de biervolumes uit alcoholarme of alcoholvrije bieren moet bestaan.

Ze lanceren nu het eerste geheel alcoholvrije abdijbier van België: Leffe Blond 0.0%. Voor AB InBev is het de derde 0.0%-variant, na Jupiler 0.0 en het alcoholvrije Hoegaarden-witbier

Alcoholvrij speciaalbier

In 2018 lijkt (speciaal)bier zonder alcohol definitief doorgebroken. Zo steeg de consumptie van alcoholvrij bier flink en werden de winkelschappen flink uitgebreid met laag alcoholische en 0.0% bieren. Er werd zelfs een brouwerij opgericht die zich volledig toelegt op bieren met heel weinig alcohol: Brouwerij Braxzz.

Speciaalbier bij AH

Lees ook

Ook werden in Nederland al andere speciaalbieren gelanceerd met weinig alcohol, bijvoorbeeld Brouwerij Vandestreek met hun Playground Non-Alcoholic IPA en NA Bock Beer of Kompaan met Badgast 0.5. Brouwerij de Halve Maan was de eerste Belgische bierbrouwerij die een alcoholarm speciaalbier lanceerde. Sportzot is een speciaalbier met minder dan een half procent alcohol.

Leffe Blond 0.0%

Leffe Blond 0.0 blijft ondanks het gebrek aan alcohol trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de Leffe abdijbieren. De alcoholvrije variant is een toevoeging op het huidige Leffe aanbod. Het alcoholvrije abdijbier ligt vanaf januari in de winkelrekken in België.

In een reactie laat AB InBev weten dat in de Nederland de focus vooralsnog ligt op de klassieke range, Leffe Blond, Bruin, Tripel. "We volgen met interesse hoe Leffe Blond 0.0 wordt ontvangen in België."

Cookie instellingen