Leffe Blond 0.0

Leffe lanceert volledig alcoholvrij abdijbier

AB InBev lanceert dit weekend in Gent de alcoholvrije variant van het Leffe abdijbier. Leffe Blond 0.0% wordt het eerste volledig alcoholvrije abdijbier in België.

16 november 2018 om 10:03


Alcoholvrij bier van AB InBev

Steeds meer brouwers voegen alcoholvrij bier aan hun portfolio. Ook de grootste brouwer van de wereld, AB InBev, zet steeds meer in op bier zonder alcohol. De brouwer heeft als doel dat tegen 2025 wereldwijd minstens 20 procent van de biervolumes uit alcoholarme of alcoholvrije bieren moet bestaan.

Ze lanceren nu het eerste geheel alcoholvrije abdijbier van België: Leffe Blond 0.0%. Voor AB InBev is het de derde 0.0%-variant, na Jupiler 0.0 en het alcoholvrije Hoegaarden-witbier

Alcoholvrij speciaalbier

In 2018 lijkt (speciaal)bier zonder alcohol definitief doorgebroken. Zo steeg de consumptie van alcoholvrij bier flink en werden de winkelschappen flink uitgebreid met laag alcoholische en 0.0% bieren. Er werd zelfs een brouwerij opgericht die zich volledig toelegt op bieren met heel weinig alcohol: Brouwerij Braxzz.

Speciaalbier bij AH

Ook werden in Nederland al andere speciaalbieren gelanceerd met weinig alcohol, bijvoorbeeld Brouwerij Vandestreek met hun Playground Non-Alcoholic IPA en NA Bock Beer of Kompaan met Badgast 0.5. Brouwerij de Halve Maan was de eerste Belgische bierbrouwerij die een alcoholarm speciaalbier lanceerde. Sportzot is een speciaalbier met minder dan een half procent alcohol.

Leffe Blond 0.0%

Leffe Blond 0.0 blijft ondanks het gebrek aan alcohol trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de Leffe abdijbieren. De alcoholvrije variant is een toevoeging op het huidige Leffe aanbod. Het alcoholvrije abdijbier ligt vanaf januari in de winkelrekken in België.

In een reactie laat AB InBev weten dat in de Nederland de focus vooralsnog ligt op de klassieke range, Leffe Blond, Bruin, Tripel. "We volgen met interesse hoe Leffe Blond 0.0 wordt ontvangen in België."

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Monique vd Zwart (gast) op 09-12-2018 om 17:12:34

10 jaar geleden toen ik besloot geen alcohol meer tot mij te nemen,was Leffe toch het biertje wat ik miste. Ik heb lang moeyen wachten maar verheug mij enorn om deze alcohol vrije bier te drinken. Ik mag echt hopen dat deze de smaak mag hebben van de Leffe die ik vroeger met veel smaak heb mogen drinken. Ik als Nederlander kom graag daarvoor naar Belgie, om wat in te slaan. Dank jullie wel brouwers

basdejongg op 21-11-2018 om 16:19:47

0.0%: alcohol verwijderd na fermentatie

De smaak van een alcoholvrij bier als Leffe Blond 0.0% is authentiek en kwalitatief dankzij een unieke, door de brouwmeesters van de AB InBev brouwerij ontwikkelde de-alcoholisatietechniek. De bieren doorlopen het hele brouwproces en de alcohol wordt er pas na het fermentatieproces uit verwijderd. Leffe kan op die manier het allereerste volledig alcoholvrije Belgische abdijbier brouwen. Eerder kwamen er al speciaal- en of abdijbieren op de markt met een laag alcoholpercentage (noot: in België valt bier onder 0,5% onder de categorie niet-alcoholisch bier), maar nooit eerder was het alcoholpercentage voor een abdijbier of een zo iconisch speciaal bier als Leffe Blond 0.0%.

basdejongg op 21-11-2018 om 16:17:55

Bier zonder alcohol is niet gebrouwen, hierdoor is het dus een Frisdrank.
indien het als normaal bier is gebrouwen, en daarna ontdaan is van alcohol mag je spreken over alcoholvrij bier.

Peter (gast) op 16-11-2018 om 14:09:30

Wat een super bericht, ben gtoot liefhebber van Leffe Blond, maar door medicatie kan ik niet meer tegen alcohol in Bier. Ben heel nieuwsgierig en hoop dat dit snel op de nederlandse markt komt

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Het klinkt al lekkerder
Het 'plop' geluid van de Grolsch beugelfles zorgt ervoor dat mensen tijdens allerlei herkenbare en alledaagse situaties zin krijgen in Grolsch bier.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener

Laatste reacties