Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindeboom Bierbrouwerij scoort op grote bierwedstijd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lindeboom Bierbrouwerij scoort op prestigieuze bierwedstijd

10 augustus 2022 om 14:01

Lindeboom Bierbrouwerij heeft tijdens de World Beer Awards 2022. Drie van hun bieren werden verkozen tot 'beste van Nederland' en deze doen later deze maand mee aan de finale.

Lindeboom bieren in de prijzen tijdens World Beer Awards
Lindeboom Pilsener
Lindeboom bierbrouwerij

Beste bieren uit Nederland

De Lindeboom Brouwerij heeft tijdens de World Beer Awards 2022 met drie bieren de titel 'Country Winner NL' weten te bemachtigen. Dat houdt in dat deze bieren binnen hun stijl als beste bier van Nederland werden beoordeeld. De jury, bestaande uit bierkenners en bierjournalisten van over de hele wereld, heeft na een blindproeverij van 2500 bieren, de beste bieren van elk land bekendgemaakt:

3 bieren van Lindeboom zijn Country Winner op de World Beer Awards 2022 - Lindeboom Pilsener is het 'beste bier van Nederland' in de categorie 'klassiek Pilsener' (andere Nederlandse pilseners die deelnamen en medailles wonnen, maar Lindeboom voor zich moesten dulden waren: Alfa Edel Pils (goud), Swinckels' en Hertog Jan (zilver), Gulpener Ur-Pilsner en Grolsch Premium Pilsner (brons)).

- Gouverneur Dubbel is het 'beste bier van Nederland' in de categorie Belgische Dubbel.

Lees ook

- Lindeboom Bock is het 'beste bier van Nederland' in de categorie Bockbieren

Wereldkampioenschap

Lindeboom Bierbrouwerij is op de mondiale finale van de World Beer Awards van 25 augustus vertegenwoordigd met bovenstaande bieren en maakt daarmee kans op wereldtitels. Nadat Lindeboom Pilsener dit jaar tijdens de Dutch Beer Challenge werd verkozen tot het Beste Pils van Nederland gaat dit bier nu ook voor het wereldkampioenschap.

Vorig jaar werd Alfa Edel Pils de wereldwijde style winner in de categorie 'Lager: Classic Pilsener' en mocht het zich een jaar lang 'beste pils ter wereld noemen'. Dit jaar maakt Lindeboom Pilsener dus kans op deze titel.

8 medailles in totaal

Andere biertypes van de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij zijn ook gewaardeerd met medailles. In totaal ontving de Lindeboom Bierbrouwerij acht bekroningen voor Lindeboom, Gouverneur en Venloosche bieren.