Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minder winst voor SAB Miller

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minder winst voor SAB Miller

19 mei 2016 om 09:37

De Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer SAB Miller heeft in het afgelopen boekjaar minder winst gemaakt dan in de voorgaande periode. 

Dit heeft mede te maken met de voorgenomen overname door AB InBev.

SAB Miller merken

De brouwer sloot eind maart zijn boekjaar af. Het kampte met oplopende kosten rond de aanstaande fusie met AB InBev en bij de Afrikaanse activiteiten. 

Winst SAB Miller

SAB Miller boekte over het jaar 2015/2016 een nettowinst van ruim $2,9 miljard (€2,6 miljard), tegen $3,6 miljard een jaar eerder. De omzet daalde van $22,1 miljard tot $19,8 miljard.

Lees ook

Fusie met AB InBev

In november vorig jaar beklonken SABMiller en Anheuser-Busch InBev een transactie ter waarde van ruim €95 miljard. Mededingingsautoriteiten eisten daarbij wel dat de twee merken afstoten om voldoende concurrentie over te houden. Die eis heeft inmiddels onder meer geleid tot een overeenkomst om Grolsch en de merken Peroni en Meantime te verkopen aan het Japanse Asahi.

Asahi

Grolsch wordt Japans De Japanse bierbrouwer Asahi deed eerder dit jaar een succesvol bod van omgerekend €2,55 miljard voor de overname van de merken Grolsch en Peroni. Voor Asahi versterkt de aankoop de positie buiten de eigen thuismarkt aanzienlijk.

Door vergrijzing, veranderende consumentengewoonten en groeiende concurrentie staat de afzet van de biermerken van Asahi in Japan onder druk. 

 

Cookie instellingen