Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra bier van de maand: Rodulf de Viking | Grutte Pier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra bier van de maand: Rodulf de Viking

05 februari 2020 om 10:58

Rodulf de Viking van de Grutte Pier Brouwerij is in februari 2020 het Mitra bier van de maand. Dit honing tripel speciaalbier uit Friesland is kandidaat voor het Mitra bier van het jaar.

Rodulf de Viking is het Mitra bier van de maand
Rodulf de Viking Honingtripel logo
Grutte Pier header image

Mitra bier van het jaar 

In 2020 gaat Mitra opnieuw op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een ander speciaalbier te benoemen tot bier van de maand, er zijn in totaal dus 12 kanshebbers om deze titel te grijpen. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine

Rodulf de Viking speciaalbier

In februari 2020 is Rodulf de Viking van Grutte Pier gekozen als bier van de maand bij Mitra. Het bier van de maand is verkrijgbaar bij alle Mitra drankenspeciaalzaken en online in de webshop. Rodulf de Viking logo

Deze honing tripel van Grutte Pier is speciaal gebrouwen voor een tentoonstelling in het Fries Museum, waar het verhaal over de band tussen de Friezen en de Vikingen centraal staat. Rodulf de Viking is goudkleurig met een romige witte schuimkraag. In de geur vind je duidelijke tonen van honing en fruitige aroma's van abrikoos. De smaak is zacht met tonen van citrus en koriander. Het bier is droog in de afdronk en de lichte harsbitters geven het bier de nodige body. Rodulf de Viking gaat goed samen met kalkoen, kipgerechten, spareribs en varkenshaas. 

Lees ook

Genomineerde bieren voor bier van het jaar

Grutte Pier was over 2018 de eerste brouwerij die de titel 'Mitra bier van het jaar' in de wacht sleepte met Elixer. Het bier van het jaar 2019 werd Joey Greenhorn van Kompaan uit Den Haag. In 2020 jaar zijn de volgende bieren verkozen als bier van de maand en zij maken dus kans om de opvolger van Joey Greenhorn en Elixer te worden. 

- Januari: DAVO Migaloo
- Februari: Grutte Pier Rodulf de Viking

Zou je ook graag mee willen beslissen over wat het bier van het jaar gaat worden? Geef dan nu je mening over dit speciaalbier.

Bekijk alle bieraanbiedingen bij Mitra.

Cookie instellingen