Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra bier van de maand: St. Feuillien Grand Cru

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra bier van de maand: St. Feuillien Grand Cru

12 maart 2021 om 11:37

St. Feuillien Grand Cru is in maart 2021 het Mitra bier van de maand. Het is een Belgisch Zwaar Blond bier met een bitter en bloemig karakter. 

St Feuillien Grand Cru is bier van de maand
sint feuillien grand cru

Mitra bier van het jaar 

Ook in 2021 gaat Mitra op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen of het bier hen kan bekoren of niet. Op deze manier wordt aan het einde van het jaar een bier met het hoogste percentage positieve stemmen gekozen tot 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

St. Feuillien Grand Cru

St. Feuillien Grand Cru flesje en glas St. Feuillien Grand Cru is een Belgisch speciaalbier van de St. Feuillien brouwerij uit Le Roeulx. De brouwerij is vernoemd naar een Ierse monnik die in de omgeving van Le Roeulx werkte en in het jaar 655 is vermoord. Sinds 1125 werd er bier gebrouwen dat zijn naam droeg, totdat de Franse Revolutie hier een einde aan maakte. Bijna 80 jaar later, begon men weer te brouwen. De huidige brouwerij bestaat sinds 1986 en mag sinds 1999 het zegel voor Erkend Belgisch Abdijbier voeren.

Het bier kenmerkt zich door een subtiele geur met fruitige aroma's. De smaak is rijk en genuanceerd met een bitter en bloemig karakter. De afdronk is lang met een licht bittertje. Combineer dit St. Feuillien Grand Cru bij zachte kazen of gerechten met kip.

Lees ook

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat deze competitie wordt gehouden. De vorige winnaars zijn: 

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 

In 2021 maken St. Feuillien Grand Cru, Frontaal Rhodesian en Pohjala Must Kuld kans op de titel. In april zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken