Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Terschellinger Bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren is een bierbrouwerij uit Baaiduinen (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Terschellinger Bieren
Scelling Zomer
Scelling Duindoorn Tripel

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Terschellinger Bieren!
 • Terschellinger Scelling 7 - Blond - 7,4%

  Scelling Blond (EBU: 25) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. Zacht zoet, volmondig met matige alcohol impressie.

 • Terschellinger Scelling Duindoorn Tripel - Tripel - 7,7%

  Een toegankelijk bier met een volle, compacte schuimkraag en een aangenaam aroma van duindoornbes. Door de lichtzoete smaak en de fijne afdronk valt het bier in de smaak bij een breed publiek.

 • Terschellinger Scelling 5 - Blond - 5,6%

  Scelling 5 (EBU: 20) is een bovengistend, zomers blond bier met een mooie schuimkraag. De geur van de is bloemig door de gebruikte hopsoorten. De smaakbeleving is voornamelijk fruitig en verfrissend. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling, dat zorgt voor een verkwikkende afdronk.

 • Terschellinger Scelling 8 - Ale - 8,5%

  Scelling Stout (EBU: 23) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. Nootachtig met wat impressies van chocolade gevolgd door exotisch fruit en een mooie afdronk met hopbitter en karamel. 

 • Terschellinger Scelling 4 - Weizen - 4%

  Scelling 4 (EBU: 12) is een weizenbier met een volle, romige schuimkraag. De geur is fris met een hint van citrusfruit. De smaakbeleving is volmondig, fris met een klein bittertje. In de afdronk proef je de hop, gemoute tarwe en een klein beetje koriander en sinaasappelschil. Dit alles samen maakt Scelling 4 een heerlijk eigenzinnig weizenbier.

 • Terschellinger Scelling Zomer - Blond - 5,4%

  Scelling Zomer (EBU: 14) is een licht troebel zomers bier gemaakt met gerst en tarwe van Terschelling. Het bier heeft een aangename bitterheid en fruitige toetsen van sinas en koriander. In het bier is een Saaz hop toegepast welke zacht is en mooi past bij een licht zomerbier. De afwerking in het brouw proces wordt gedaan met curaçao en koriander. Het bier is een ideale dorstlesser.

 • Terschellinger Scelling Gagel - Ale - 5,4%

  Scelling Gagel (EBU: 14) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. De smaakbeleving is voornamelijk mild, sprankelend en fris. Dit bier is bijzonder vanwege de toevoeging van Terschellinger wilde gagel (naast gerst en tarwe van Terschelling en Lublin hop uit Polen) dat zorgt voor een mooie afdronk.

 • Terschellinger Scelling 6 - Blond - 7,2%

  In de smaak vind je abrikoos, perzik en een droge bitterheid terug wat dit bier een groot dorstlessend vermogen geeft.

Achtergrond informatie

In 2005 openden Jolle Dijkstra en Ria Baldee de geheel opnieuw maar in oude, traditionele stijl gebouwde vakantieboerderij De Stormvogel. De boerderij ligt centraal op Terschelling en bestaat uit drie appartementen, twee Bed & Breakfast-kamers en een dagcafé met tuinterras.

Lees ook

Vanuit Gezond Genieten (Vof) ontwikkelt en produceert  Jolle Dijkstra likeuren, speciaal bieren en biologische vruchtensappen.Wat in 2006 begon als een aardigheidje voor het eigen dagcafé van vakantieboerderij De Stormvogel is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig en succesvol bedrijf met een gevarieerd scala aan producten.

Voor het brouwen van de bieren zijn ze op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat. De laatste knopen zijn doorgehakt en Lupus gaat de recepten voor Scelling Blond & Scelling Stout in productie nemen en als brouwerijhuurder zijn zij als VOF Gezond Genieten nauw betrokken bij het brouwproces.

Terschellinger Bieren in het nieuws