Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Terschellinger Bieren | Brouwerij van Scelling bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren is een bierbrouwerij uit Baaiduinen (Nederland) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 9 bieren in het assortiment.

Terschellinger Bieren biermerken
Terschellinger Bieren
Terschellinger Bieren

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren heeft 9 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Terschellinger Bieren!
 • Scelling 7 - Blond - 7,4%

  Scelling Blond (EBU: 25) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. Zacht zoet, volmondig met matige alcohol impressie.

 • Scelling Cranberry - Quadrupel - 11%

  Deze Cranberry Quadrupel van Terschellinger Bieren heeft een rijke, complexe smaak waarin het fruit van de Terschellinger cranberry duidelijk herkenbaar is. Het bier is gebrouwen van vijf moutsoorten en drie hopsoorten. Deze ingrediënten zorgen samen met de cranberry en de gist voor een mooie balans tussen zoet en bitter, krachtig en zacht, karamel en kruidigheid.

 • Scelling 6 - Blond - 7,2%

  In de smaak vind je abrikoos, perzik en een droge bitterheid terug wat dit bier een groot dorstlessend vermogen geeft.

 • Scelling 4 - Weizen - 4%

  Scelling 4 (EBU: 12) is een weizenbier met een volle, romige schuimkraag. De geur is fris met een hint van citrusfruit. De smaakbeleving is volmondig, fris met een klein bittertje. In de afdronk proef je de hop, gemoute tarwe en een klein beetje koriander en sinaasappelschil. Dit alles samen maakt Scelling 4 een heerlijk eigenzinnig weizenbier.

 • Scelling 5 - Blond - 5,6%

  Scelling 5 (EBU: 20) is een bovengistend, zomers blond bier met een mooie schuimkraag. De geur van de is bloemig door de gebruikte hopsoorten. De smaakbeleving is voornamelijk fruitig en verfrissend. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling, dat zorgt voor een verkwikkende afdronk.

 • Scelling 8 - Ale - 8,5%

  Scelling Stout (EBU: 23) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. Nootachtig met wat impressies van chocolade gevolgd door exotisch fruit en een mooie afdronk met hopbitter en karamel. 

 • Scelling Gagel - Ale - 5,4%

  Scelling Gagel (EBU: 14) is een speciaalbier van Terschellinger bieren. De smaakbeleving is voornamelijk mild, sprankelend en fris. Dit bier is bijzonder vanwege de toevoeging van Terschellinger wilde gagel (naast gerst en tarwe van Terschelling en Lublin hop uit Polen) dat zorgt voor een mooie afdronk.

 • Scelling Duindoorn Tripel - Tripel - 7,7%

  Een toegankelijk bier met een volle, compacte schuimkraag en een aangenaam aroma van duindoornbes. Door de lichtzoete smaak en de fijne afdronk valt het bier in de smaak bij een breed publiek.

Achtergrond informatie

In 2005 openden Jolle Dijkstra en Ria Baldee de geheel opnieuw maar in oude, traditionele stijl gebouwde vakantieboerderij De Stormvogel. De boerderij ligt centraal op Terschelling en bestaat uit drie appartementen, twee Bed & Breakfast-kamers en een dagcafé met tuinterras.

Lees ook

Hoe het is begonnen

Terschellinger Bieren zag het levenslicht in 2011 toen eigenaren Jolle Dijkstra en Ria Baldee op het idee kwamen om een 'eigen biertje' te serveren op het terras van het dagcafé dat ze toen nog bij hun Bed&Breakfast en Appartementen-boerderij De Stormvogel hadden.

Uitgebreid assortiment

Inmiddels heeft de brouwerij 9 bieren: de Zegelbieren serie Scelling 4 tot en met 8 en de Streekbieren serie Duindoorn Tripel, Gagel Goud en Cranberry Quadrupel. De nieuwste bieren zijn gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief waarbij telkens een ander streekingrediënt centraal staat. Naast Smaaklik ontwikkelen ze ook Wereldse pareltjes, bijvoorbeeld de Tripel Favoriet Xperience met tropische vruchten en 5 wereldse hops erin verwerkt. De ontwikkeling van de bovengistende bieren is naar eigen recept en van hoge kwaliteit. Alleen dan mogen de bieren het label 'Scelling' dragen. 

Bier proeven?

Het bier van Terschellinger Bieren kan je in het proeflokaal en informatiecentrum 'de Korenmast' proeven. Jolle Dijkstra en Ria Baldee zullen in een presentatie precies uitleggen hoe Scelling bier wordt gebrouwen. Ook zijn er lekkere eilanderhapjes bij de proeverij. Het is ook mogelijk om de bieren te bestellen om thuis een proeverij te houden.

Cookie instellingen