Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw Vlaardings bier te flauw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Vlaardings bier te flauw

16 januari 2013 om 11:45

De lancering van het nieuwe ambachtelijke biertje van de Vlaardingse bierbrouwerij is geannuleerd. Het bier is te flauw bevonden voor verkoop.

Vlaardingse bierbrouwerij
Vulcaan etiket
Vulcaan etiket

De feestelijke lancering van het nieuwe ambachtelijke biertje van de Vlaardingse bierbrouwerij, waarvoor zelfs de burgemeester van Vlaardingen was uitgenodigd, is helaas afgeblazen. Na 100 jaar afwezigheid wilden vier bier-vrienden het Vlaardingse bier weer in ere herstellen.

Geen schuimkraag

Naast het feit dat de schuimkraag van het bier ontbreekt, mist het bier ook temperament. Wibbo Broek, één van de brouwers: "Qua smaak zit alles erin. Álle ingrediënten zitten erin, behalve de bubbels. Die juist het bier de lekkere biersmaak geven."

Broek toont dat bij het openen van het flesje er geen plop te horen is, door de geringe hoeveelheid koolzuur die in het bier zit. Ook bij het uitschenken is duidelijk te zien dat het bier niet optimaal is, er ontstaat geen schuimkraag.

Lees ook

Fout in gistingsproces

Gist is een levende cel en een belangrijk ingrediënt in bier.  Doordat het gist niet goed is gaan leven gedurende het brouwproces, is niet de gewenste hoeveelheid koolzuur ontstaan dat de brouwers voor ogen hadden. Jasper Robbemond, medebrouwer: "Als het gist niet goed werkt, wordt het bier ook niet levendig. En we merken nu dat we geen levendig bier hebben."

Na lang twijfelen en uitgebreid testen is het biertje toch niet goed genoeg bevonden voor verkoop. De vier brouwers hebben dan ook besloten af te zien van de feestlijke lancering. Een herintroductie van het Vlaardingse bier is echter nog niet helemaal van de baan. "Het wordt zeker geen fiasco, mensen moeten alleen nog heel even geduld hebben.", aldus Broek.

Update 3 april 2013: Vlaardings bier gepresenteerd!

Afgelopen maandag 25 maart was het dan echt zo ver; het nieuwe Vlaardingse bier is gepresenteerd in een afgeladen Bierlokaal Antonius. Vulcaan bier!

Vulcaan bier legt volgens de brouwers (Wibo Broek, Patrick Elmendorp, Martin Hagestein en Jasper Robbemond) een overduidelijke link naar Vlaardingen. Met het Vulcaan bier zijn zij erin geslaagd om Vlaardingen na 100 jaar weer een eigen bier te bezorgen. 

Het bier bevat 5,4% en is momenteel verkrijgbaar in het Delta Hotel, café d'Oude Stoep, de Stadsgehoorzaal, Bierlokaal Antonius en iedere eerste zaterdag van de maand bij de Vlaardingse Bierbrouwerij

Cookie instellingen