Vlaardingse Bierbrouwerij

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Oosthavenkade 90
Postcode
3134 KA
Actieve brouwerij
Ja (7 jaar actief)
Opgericht in
2012
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Vlaardingse Bierbrouwerij

Vlaardingse Bierbrouwerij in het nieuws

Nieuw Vlaardings bier te flauw

Achtergrond informatie

Tot zo’n 100 jaar geleden werd bier geproduceerd in Vlaardingen. Vier Vlaardingse vrienden vatten daarom in 2011 het plan op deze oude traditie weer in ere te herstellen, en er voor te zorgen dat er in Vlaardingen wederom bier gebrouwen kan worden. Na een jaar recepten bedenken en uitproberen in een kleine brouwinstallatie, werd uiteindelijk ‘hét’ recept gevonden, dat wat de brouwers betreft een Vlaardings biertje waardig was. Een stoer, amberkleurig, tikkeltje eigenwijs maar vooral no-nonsense en lekker doordrinkbaar bier was een feit.

De volgende stap was uiteraard om heel Vlaardingen kennis te laten maken met deze heerlijkheid, en dus werden de stoute schoenen aangetrokken en werd in 2012 een heuse brouwinstallatie aangeschaft. Twee middel grote brouwketels, vier fermentatietanks, meters slangen, leidingen en diverse koppelingen, en natuurlijk een pand om het geheel werkend op te stellen. En zo ontstond na ruim 100 jaar afwezigheid weer een echte Vlaardingse bierbrouwerij, ditmaal gevestigd aan de Hoogstraat 37 in Vlaardingen.

Uiteraard volgde er nog de nodige proefbrouwsels in de nieuwe installatie, en werden alle aanverwante zaken als vormgeving, glazen, uitstraling en een website bedacht en uitgewerkt.

Vlaardings Bier in 2017

In januari 2017 was Vlaardings Bier het onderwerp in een item van TV Rijnmond genaamd '7 minuten'. De Vlaardingse brouwerij brouwt Vulcaan bieren.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.