Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vlaardingse Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vlaardingse Bierbrouwerij

Vlaardingse Bierbrouwerij is gevestigd in Vlaardingen in Nederland. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Vlaardingse Bierbrouwerij
Vlaardingse Bierbrouwerij logo
Vulcaan etiket

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Vlaardingse Bierbrouwerij


Voeg nu een bier toe van Vlaardingse Bierbrouwerij!
 • Vulcaan - Amber - 5,3%

  Vulcaan wordt gebrouwen van het beste Nederlandse gerst. Naast de pilsmout, zorgen juist de ambermout & caramout voor de mooie rode kleur van het bier. De palemout & Melanoidinmout geven het bier het juiste karakter. Als hop wordt gebruik gemaakt van Northern Brewer voor het bittertje en Saaz voor de lekkere typische hop smaak.

 • Vulcaan Mammoet - Dubbel - 7,2%

  Mammoet is een dubbel bier maar dan anders. Het is niet zo zoet als dubbel normaal is en met een behoorlijke kruiden mix. Kaneel, korianderzaad, zoethout, steranijs en sinaasappel zijn de ingrediënten die de Mammoet laat smaken naar"¦ Mammoet.

 • Vulcaan Wit - Wit - 4,7%

  Vulcaan Wit van de Vlaardingse Bierbrouwerij bevat 4,7% alcohol. De ingrediënten sinaasappel en vlierbloesem maken het fruitig en fris. Koriander zorgt voor een kenmerkende smaak die we in veel Belgische witbieren ook tegenkomen. Verder gebruiken we nog de uit Amerika afkomstige Cascade hop.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Tot zo’n 100 jaar geleden werd bier geproduceerd in Vlaardingen. Vier Vlaardingse vrienden vatten daarom in 2011 het plan op deze oude traditie weer in ere te herstellen, en er voor te zorgen dat er in Vlaardingen wederom bier gebrouwen kan worden. Na een jaar recepten bedenken en uitproberen in een kleine brouwinstallatie, werd uiteindelijk ‘hét’ recept gevonden, dat wat de brouwers betreft een Vlaardings biertje waardig was. Een stoer, amberkleurig, tikkeltje eigenwijs maar vooral no-nonsense en lekker doordrinkbaar bier was een feit.

De volgende stap was uiteraard om heel Vlaardingen kennis te laten maken met deze heerlijkheid, en dus werden de stoute schoenen aangetrokken en werd in 2012 een heuse brouwinstallatie aangeschaft. Twee middel grote brouwketels, vier fermentatietanks, meters slangen, leidingen en diverse koppelingen, en natuurlijk een pand om het geheel werkend op te stellen. En zo ontstond na ruim 100 jaar afwezigheid weer een echte Vlaardingse bierbrouwerij, ditmaal gevestigd aan de Hoogstraat 37 in Vlaardingen.

Uiteraard volgde er nog de nodige proefbrouwsels in de nieuwe installatie, en werden alle aanverwante zaken als vormgeving, glazen, uitstraling en een website bedacht en uitgewerkt.

Vlaardings Bier in 2017

In januari 2017 was Vlaardings Bier het onderwerp in een item van TV Rijnmond genaamd '7 minuten'. De Vlaardingse brouwerij brouwt Vulcaan bieren.

Vlaardingse Bierbrouwerij in het nieuws

 • Vlaardingse bierbrouwerij

  Nieuw Vlaardings bier te flauw

  De lancering van het nieuwe ambachtelijke biertje van de Vlaardingse bierbrouwerij is geannuleerd. Het bier is te flauw bevonden voor verkoop.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties