Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe StiBON bieropleiding in Oost Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe StiBON bieropleiding in Oost Nederland

30 januari 2013 om 10:46

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) start het jaar met bieropleidingen in Amsterdam en Oost Nederland. Oost Nederland is nieuw in het opleidingsgamma van StiBON. Deze opleiding op niveau 1 start op 11 maart voor de regio Wageningen/Arnhem/Nijmegen.

StiBON

Opleiding Amsterdam

De opleiding in Amsterdam mag zich inmiddels een vaste waarde noemen. Op 4 maart start deze ‘bierambassadeurs’ opleiding voor de achtste maal bij het Proeflokaal van De Prael. In het najaar worden nog opleidingen voorzien in Gulpen en West Brabant. Opgeven kan via de website www.stibon.nl.

StiBON

Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) is opgericht in 2009 om de kennis over bier en alles wat daarmee samenhangt over te brengen aan iedereen die beroepshalve of als liefhebber in bier is geïnteresseerd. Inmiddels hebben een kleine zeventig kasteleins, slijters en bierliefhebbers de opleiding op niveau 1 afgerond.

Lees ook

Kennis

Bier is de meest gedronken alcoholhoudende drank in Nederland. Desondanks blijkt dat kasteleins, slijters en liefhebbers maar een beperkte kennis hebben van deze volksdrank. Smaken, biertypen, productiewijzen en combinaties met bier komen in vakopleidingen nauwelijks aan de orde, terwijl voor de geïnteresseerde consument geen serieuze opleiding bestaat. StiBON voorziet in een algemene opleiding onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Verschillende niveaus

De opleiding kent drie niveaus die afgesloten worden met een examen. Geslaagden voor het derde niveau hebben recht op de titel “Internationaal Biersommelier”.
De opleiding op niveau 1: Algemene bierkennis "¨biedt deelnemers gedegen kennis van bier in al z’n aspecten bedoeld om in algemene functies te kunnen functioneren.

Opleiding

In deze opleiding leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Vanzelfsprekend komen de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting. Daarnaast komt de geschiedenis van onze volksdrank aan bod, alsmede de belangrijkste wetgeving. De opleiding sluit af met een les over bier en spijs combinaties. De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben.

Kosten opleiding

De kosten voor deze opleiding bedragen € 508,20 p/persoon, inclusief BTW. Hierin zit het benodigde studiemateriaal en proeverijen inbegrepen. De kosten voor deelname aan het examen (niet verplicht), zit niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen. Cursisten die zich direct bij de betaling van het lesgeld opgeven voor het examen betalen geen inschrijfkosten voor het examen. De StiBON opleiding Algemene Bierkennis duurt zes dagdelen.

Cookie instellingen