Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oedipus lanceert nostalgisch bockbier: Madeleine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oedipus lanceert nostalgisch bockbier: Madeleine

05 oktober 2018 om 14:33

Oedipus Brewing lanceert vandaag een het bockbier Madeleine. Bock herinnert Oedipus aan vroeger, toen traditionele bierstijlen de dienst uitmaakten in bierland.

Madeleine Bockbier van Oedipus Brewing
Madeleine Bockbier van Oedipus Brewing
Madeleine Bockbier van Oedipus Brewing

Nostalgische bock

De Amsterdamse brouwerij moet sterk aan vroeger denken bij de de bierstijl bock. Het doet hen denken aan ver voor de craft-beer revolutie toen bierstijlen als pilsner, blond, dubbel, tripel en natuurlijk bock het toneel voor zichzelf hadden.

Oedipus Madeleine 

Vandaag lanceert Oedipus hun Bock Madeleine, gebrouwen volgens traditioneel recept, maar met een eigen twist. Het is een ondergistend bier met een moutig karakter en aroma's van toast, biscuit, karamel en chocolade. Door subtiele toevoeging van hop heeft het bier ook bloemige en kruidige tonen.

Tijdens de lancering wordt de brouwerij omgetoverd tot een gezellige huiskamer met bord spellen, borduren met Barry, haardvuren en fairy tale tastings. Dat alles onder muzikale begeleiding van oa. de Amsterdam Klezmer band. Ook wordt de meeste intieme ruimte opgetuigd: de WC TV om de gasten eens flink aan de tand te voelen.

Meet Madeleine van Oedipus Brewing

Lees ook

Herinnering door geur

Madeleine dankt haar naam namelijk aan het spreekwoord C'est ma Madeleine de Proust: het fenomeen dat een bepaalde geur of aroma een herinneringen oproept waarvan je vergeten was dat je ze had. Aan dit spreekwoord moesten ze bij Oedipus denken bij het brouwen van Madeleine, een bier dat bol staat van nostalgie, maar ook aantoont hoe het bierlandschap zich heeft ontwikkeld sinds hun eigen bierreis is begonnen.

De officiële lancering van dit bockbier vindt vanavond plaats bij de Oedipus brouwerij:

Meet Madeleine // Bock beer launch
5 oktober 2018, 19:30 - 23.00 uur
Oedipus Brewing, Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam