Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ontdek: Bierbrouwerij Wentersch!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ontdek: Bierbrouwerij Wentersch!

22 juni 2017 om 15:10

Bierbrouwerij Wentersch wil de harten gaan veroveren van de ware bierliefhebber. Ze willen met lekker en lokaal gebrouwen bier Winterswijk op de kaart zetten.

 Ontdek: Bierbrouwerij Wentersch!
Wentersch bierbrouwerij
Wentersch bierbrouwerij bar

Michiel van der Vaart is de oprichter van bierbrouwerij Wentersch. Michiel las dat de bierrevolutie vanuit Amerika naar Nederland kwam en dat het lokaal brouwen van speciaalbieren ook hier een trend zou worden. Een gat in de markt!

Ontstaan Wentersch

Drie jaar geleden is Van der Vaart zich gaan verdiepen in het bier via de Stichting Bieropleiding Nederland, waardoor hij ook een mooi netwerk opbouwde. Al gauw besefte Michiel dat zijn idee om het klein en eenvoudig te houden niet ging werken. Zelf brouwen wordt pas winstgevend vanaf duizend liter per keer. Dat betekende dat Van der Vaart uit een ander vaatje moest gaan tappen. Er moest een groter brouwhuis komen, een locatie en er moest een businessplan worden geschreven.

Lees ook

Inmiddels is het een serieus bedrijf geworden. Via zijn netwerk had Michiel intussen bierexpert Onno Raspe leren kennen. Onno wilde graag helpen met het opzetten van de brouwerij. Samen met Bart Looman, directeur van Winterwarm, is hij bij Bierbrouwerij Wentersch ingestapt als partner. Ze doen het dus met z'n drieën. Andre Pampiermole zorgt als brouwer voor nog meer leven in de brouwerij door één dag per week voor ons bier te brouwen en mede nieuwe recepten te bedenken.

Wentersche bieren

Bierbrouwerij Wentersch wil kwalitatief goed bier brouwen, met vooral lokale ingrediënten. De brouwerij begint in eerste instantie met vijf bieren. Eén van deze bieren heet Druuf. Druuf is een bier waarin lokaal geproduceerd druivensap zit verwerkt. Italië kent deze bieren al en in Nederland nu dus ook. Verder is er ter gelegenheid van 100 jaar De Stijl (o.a. Mondriaan) een iets bittere Weizen gebrouwen met een collectorsitem etiket. Naast het jubileum- en druivenbier brouwt Wentersch ook een India Pale Ale, Tripel en een Blond bier. Wentersch bieren

Ambities

De ambities bij bierbrouwerij Wentersch zijn groot. De brouwerij bedient nu al de lokale horeca en online ook de particulier. Het business model is gebaseerd op dat ze 60 duizend liter bier per jaar gaan brouwen, maar de markt is 'booming'. Daarom verwacht Michiel dat de capaciteit van vijfduizend liter bier per maand snel wordt verdubbeld. De brouwerij richt zich nu primair op de Achterhoek, maar ze zouden het ook erg leuk vinden als mensen uit andere provincies een Wentersch bier drinken. Bierbrouwerij Wentersch logo

Cookie instellingen