Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Wentersch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Wentersch

Bierbrouwerij Wentersch is een bierbrouwerij uit Winterswijk (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Wentersch bierbrouwerij bar
Pomp 4 van Wentersch
Wentersch bierbrouwerij

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Wentersch

Bierbrouwerij Wentersch heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Wentersch!
 • Wentersch Pomp 4 - Quadrupel - 10%

  In Pomp 4 vind je zoete alcoholische tonen met aroma’s van karamel, toffee en gedroogd fruit verwarmen het hart. Na een glas van Pomp 4 loopt alles een stuk gesmeerder. Het speciaalbier gaat prima samen met chocolade desserts en pittige, gerijpte kazen.

  Achtergrond informatie

  De officiële opening van Bierbrouwerij Wentersch vond plaats op 9 september 2017. Burgemeester Bengevoord opende op die dag deze Winterswijkse brouwerij. 

  Per juni 2017 waren de eerste bieren uit Brouwerij Wentersch aan de Groenloseweg in Winterswijk al te proeven. Lees ook dit nieuwsitem over Brouwerij Wentersch van 22 juni 2017.

  Bar van Brouwerij Wentersch

  Ontstaan Brouwerij Wentersch

  Michiel van der Vaart werkt in Winterswijk aan bierbrouwerij Wentersch (2016). Het logo van de brouwerij is ontworpen, met daarin de hazewindhond, die onlosmakelijk is verbonden met Winterswijk. Wentersch is in 2016 opgericht, maar opende zijn deuren in 2017. Mogelijke locatie voor de brouwerij was in 2016 nog  de oude gymnastiekzaal aan de Jeugdkerkstraat.

  Lees ook

  Brouwerij Wentersch locatie

  Locatie Brouwerij Wentersch // Bron: Google Maps

  Februari 2017- Waar eens een autogarage gevestigd was, op de hoek van de Groenloseweg en de Javastraat (Winterswijk), wordt binnen afzienbare tijd bier gebrouwen. Michiel van der Vaart en Onno Raspe hebben het pand gehuurd om er brouwerij Wentersch te starten.

  Op 1 maart is de sleuteloverdracht van het pand en dan gaan ze schoonmaken, schilderen en komen de installateurs. Eind april wordt de apparatuur geleverd en dan kan er begin mei begonnen worden met brouwen. Dat betekent dat zo'n vier tot zes weken later het eerste bier gereed is.

  Ze maken in het begin vijf tanks van 1000 liter vol, dat betekent 5000 liter met vijf verschillende smaken. Een India Pale Ale, een blond bier en bieren met lokale producten zoals wijn, van een wijngaard wordt druivensap gebruikt voor een druivenbier.

  Het pand aan de Groenloseweg biedt op zich voldoende mogelijkheden voor Brouwerij Wentersch. Er is plek voor een brouwhuis, vergistingstanks en ze willen graag een proeflokaal realiseren. Het huidige bestemmingsplan laat echter geen proeflokaal toe, dat wordt door de gemeente als horeca bestempeld. Het is dus nog de vraag of het proeflokaal op die plek gerealiseerd kan worden.

  Bierglazen Brouwerij Wentersch

  Bierbrouwerij Wentersch in het nieuws

  • Ontdek: Bierbrouwerij Wentersch!

   Bierbrouwerij Wentersch wil de harten gaan veroveren van de ware bierliefhebber. Ze willen met lekker en lokaal gebrouwen bier Winterswijk op de kaart zetten.

  Cookie instellingen