Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ontwerp jij het nieuwe heineken flesje?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ontwerp jij het nieuwe Heineken flesje?

13 december 2012 om 09:57

Na het succes van vorig jaar organiseert Heineken weer de 'Design a future Heineken bottle' competitie. Maak je eigen ontwerp van een Heineken bierflesje en misschien wordt jouw flesje dan wel echt door Heineken verkocht!

Design a future Heineken bottle
Heineken met S tijdens jubileum in 2017
Heineken Experience

Ontwerp de Heineken fles van de toekomst geïnspireerd op het verleden. Zo luid de opdracht van de 'Design a future Heineken bottle' competitie die vorig jaar plaats vond. Dit was zo'n groot succes dat Heineken heeft besloten om het dit jaar nog eens dunnetjes over te doen.

Vorig jaar

Ter ere van het 140 jarige bestaan van Heineken leek het de brouwer leuk om mensen over de hele wereld samen te laten werken om de nieuwe Heineken fles te ontwerpen, de Heineken fles van de toekomst. Iedereen kon een ontwerp van de fles maken en deze werd dan digitaal op de vorm van een bierflesje gezet en het ontwerp verscheen vervolgens op de Heineken Facebook pagina. Hier moesten verschillende ontwerpen samengevoegd worden om zo het perfecte flesje te vormen. Hieruit werden dan de beste 100 designs gekozen door een internationale jury. De winnaars waren Lee Dunford uit Australië en Rodolfo Kusulas uit Mexico. Van het door hun ontworpen flesje zijn er in het najaar van 2012 wereldwijd al 1.000.000 exemplaren verkocht.

Dit jaar

Vanwege het grote succes heeft Heineken besloten om de actie dit jaar weer voort te zetten. Mensen van over de hele wereld kunnen hun eigen ontwerp weer via de Facebook pagina uploaden. Daar worden de flesjes weer aan elkaar gekoppeld. Tevens heeft Heineken allerlei plaatjes van hun geschiedenis op de facebook pagina geplaats als inspiratie bron voor de ontwerpers. Hier zijn ook alle ingezonden ontwerpen te bekijken.

Lees ook

De winnaar

Uit alle inzendingen zullen de 30 beste ontwerpen gekozen worden. Deze 30 designs worden tentoongesteld op de Milaan design week 2013. Op de Milaan design beurs wordt ook de winnaar van de competitie bekend gemaakt. Zijn of haar ontwerp zal ook daadwerkelijk gemaakt worden en worden gedronken door mensen van over de hele wereld. De fles wordt tevens uitgebracht in een giftbox die waarschijnlijk in de winkels te koop is rond december 2013.

Meedoen

Meedoen aan de competitie kan nog tot 1 maart 2013, dus wees er snel bij! Upload jouw design via de Heineken Facebook pagina

Bekijk hier een filmpje over de afgelopen competitie

Bekijk hieronder een filmpje over de design competitie van 2013

Cookie instellingen