Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Proeflokaal In de Wildeman bestaat 30 jaar!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proeflokaal In de Wildeman bestaat 30 jaar!

14 april 2016 om 13:59

Proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam bestaat vandaag 30 jaar!  Om dit te vieren heeft Brouwerij 't IJ een feestelijk bier gebrouwen voor het proeflokaal.

Gezellig in In de Wildeman
Brouwerij De Prael
Brouwerij 't IJ

Vandaag (14 april) is proeflokaal In de Wildeman 30 jaar geworden. Om dit te vieren heeft Brouwerij 't IJ in samenwerking met In de Wildeman een feestelijk bier gebrouwen om de jarenlange vriendschap en liefde voor vernieuwend (speciaal)bier te vieren. Het bier heeft de naam 'In het Wild' gekregen.

In de Wildeman

In de Wildeman is gevestigd in een voormalige Amsterdamse distilleerderij. Het proeflokaal biedt een ideale gelegenheid om te genieten van bier in een authentieke omgeving. Het proeflokaal heeft een assortiment van 250 soorten bier op fles. Deze collectie bestaat voor het grootste deel uit Belgische en Nederlandse bieren zoals Trappisten maar ook Groot-Brittannië, Amerika en Duitsland zijn vertegenwoordigd.

Al eerder zijn er bieren gebrouwen voor In de Wildeman

Bij het eerste jubileum in 1990, toen het pand aan de Kolksteeg 300 jaar bestond, werd dit gevierd met de eerste Wildemanporter. Dit bier is ontwikkeld vanuit een te bittere bok van Hertog Jan.
Sindsdien hebben onder andere De Molen (Wilde Porter), De Prael (De Melkman Milk Stout) en Flying Dog (Framhouse IPA) een bier gebrouwen voor het proeflokaal.

Lees ook

Presentatie van 'In het Wild'

Vanavond wordt het bier van Brouwerij 't IJ, met de naam In het Wild, voor het eerst gepresenteerd tijdens het jubileum van proeflokaal In de Wildeman om 18:00 uur.

In het Wild is een Black Session Ale van In de Wildeman en Brouwerij 't IJ. Een zwart doordrinkbaar bier van 4,5%. Je proeft zachte chocolade- en koffiearoma's van de roostmouten. 

Gezellig in In de Wildeman