Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ranglijst duurzaamheid biermerken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ranglijst duurzaamheid biermerken

20 november 2013 om 11:14

Rankabrand presenteerde deze week de ranglijst voor de duurzaamheid van biermerken. Grolsch staat, net zoals in 2011 en 2012, aan de top van deze lijst.

Grolsch duurzaamste biertje
Bavaria logo
Bavaria logo

Rankabrand is de grootste duurzame merkenvergelijkingssite van Europa. Rankabrand heeft voor een groot aantal biermerken in Nederland naar de duurzaamheid van het merk gekeken.

Winnaar Grolsch

Grolsch komt op veel gebieden als beste all-rounder uit de bus. Zo is de uitstoot van CO2 per geproduceerd biertje betrekkelijk laag, net zoals het waterverbruik. Ook op de onderdelen duurzame gerst, hop en verpakkingen scoort Grolsch het beste van alle biermerken. Grolsch heeft hier mee een B-label.

Palm snelste stijger

Ranglijst duurzaamheid biermerken

Lees ook

Nieuwe binnenkomer Palm is de snelste stijger in de lijst. Het bedrijf heeft haar eerste rapport voor verantwoord voor verantwoord gepresenteerd, wat goed genoeg is voor een D-label. Zo maakt Palm gebruik van eigen zonnepanelen om energie op te wekken.  

Bavaria kleine stap terug

Bavaria staat ook nog steeds in de top 3 met een B-label. Zo heeft Bavaria de minste CO2 uitstoot per biertje, maar op het gebruik van duurzame ingrediënten heeft Bavaria een kleine stap terug terug gedaan.

Benieuwd hoe jouw favoriete biermerk het doet op de ranglijst van de duurzaamheid? Bekijk hier de complete lijst

 

Cookie instellingen