Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach Alexander komt terug

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach Alexander komt terug

30 september 2016 om 10:40

Rodenbach Alexander wordt weer op de markt gebracht door Brouwerij Rodenbach.

Na een succesvolle terugkeer in de VS komt het speciaalbier nu naar België en Nederland.

Rodenbach Alexander
Rodenbach bier en foeder
Rodenbach Alexander glas en flesje

Fles Rodenbach Alexander Limited EditionOp vraag van bierkenners bracht Rudi Ghequire, brouwmeester van Brouwerij Rodenbach, in het voorjaar van 2016 een beperkte hoeveelheid Rodenbach Alexander op de Amerikaanse markt.

De vraag om het bier opnieuw te brouwen ontstond tijdens één van Rudi’s ‘Tours’ door de Verenigde Staten. Hij verzorgde er lezingen over Rodenbach en Vlaams Rood Bruine bieren, in de VS  ‘Sour Ales’ genoemd. 

De terugkeer van Rodenbach Alexander zorgde voor heel veel positieve reacties en deze beperkten zich niet tot de VS, maar ook veel Belgische en Nederlandse bierliefhebbers lieten via social media van zich horen.

Het brouwersteam wilde graag op de vraag naar Rodenbach Alexander ingaan en brengt eind september een volgende editie van Rodenbach Alexander op de markt. Deze keer wordt de verkoop niet tot de VS beperkt, maar zullen bierfanaten in België en Nederland er ook van kunnen genieten.

Lees ook

Proefnotitie: Rodenbach Alexander Limited Edition

Rodenbach Alexander wordt gelimiteerd gebrouwen in de Brouwerij in het West-Vlaamse Roeselare. Dit bier van gemengde gisting bestaat uit 2/3de bier dat 24 maanden op eiken foeders heeft gerijpt en 1/3de jong bier. Deze blend ondergaat een maceratie met krieken.

Het natuurlijke aroma en de smaak van de krieken gaan zeer goed samen met het gerijpte Rodenbach bier. Verder kunnen we toetsen van hout maar ook van amandel, afkomstig van de kriekenpit, waarnemen. De afdronk doet denken aan een Bourgognewijn. De frisheid die dit bier kenmerkt maakt er een perfect aperitiefbier van, het past tevens bij een kaasassortiment of een dessert. De ideale serveertemperatuur bedraagt tussen 6-10 °C

Wie was Alexander Rodenbach?

Alexander Rodenbach werd op 28 september 1786 in Roeselare geboren. Hij was een heel bijzonder man! Ondanks zijn blindheid werd hij ondernemer, schrijver en schopte hij het zelfs tot burgemeester en volksvertegenwoordiger.

Hij leidde de brouwerij vanaf 1821. Uit eerbetoon werd in 1986, 200 jaar na zijn geboortedag, een feestbier onder de naam Rodenbach Alexander boven de doopvont gehouden.