Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach Alexander

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach Alexander

Rodenbach Alexander is een Ale met 5,2% alcohol. Rodenbach Alexander wordt gebrouwen door Brouwerij Rodenbach in Roeselare.

Rodenbach Alexander glas en flesje
Rodenbach Alexander

Eigenschappen

Alexander van brouwerij Rodenbach is terug. De Sour Ale die 5,2% alcohol bevat was 16 lange jaren afwezig, maar is sinds 2016 gelukkig weer verkrijgbaar!

Smaak & Omschrijving

Rodenbach Alexander heeft een uniek, gebalanceerd palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen. Het bier is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die Rodenbach ooit creëerde. Rodenbach Alexander werd eind september 2016 gelanceerd als Limited Edition.

Alexander Rodenbach werd op 28 september 1786 geboren in Roeselare. Deze bijzondere man, die op 11-jarige leeftijd blind werd, was een doorzetter met ondernemersbloed.

Hij leidde niet alleen Brouwerij Rodenbach vanaf 1821, maar werkte ook als schrijver en volksvertegenwoordiger. Hij werd bovendien ook burgemeester van Rumbeke.

Uit eerbetoon voor deze unieke man werd in 1986 - zijn 200ste verjaardag - een feestbier uitgebracht onder de naam Rodenbach Alexander. Op 28 september 2016, 30 jaar na de allereerste lancering wordt dit bier opnieuw gelimiteerd op de markt gebracht.

Reviews

Nog geen reviews voor Rodenbach Alexander. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van Rodenbach

 • Rodenbach Caractere Rouge - Dubbel - 7%

  Rodenbach Caractere rouge heeft een prikkelende smaak in het begin. Het bevat scherpe zuren die al snel worden gecombineerd met een aangename restzoetheid en een droogheid, afkomstig van veenbessen.

 • Rodenbach Classic - Oud bruin bier - 5,2%

  Rodenbach Classic is het Vlaamse roodbruine speciaalbier wat erkend is als Traditioneel Streekproduct. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

 • Rodenbach Grand Cru - Ale - 6%

  Rodenbach Grand Cru is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. De smaak van het bier is fruitig zuur en heeft een zeer lange afdronk. 

 • Rodenbach Rosso - Fruit - 4%

 • Rodenbach Vintage - Oud bruin bier - 7%

  De smaak van Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties