Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Sint Pannekoek nog leuker met biertje van Bax

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Sint Pannekoek bier

24 november 2017 om 09:20

Aanstaande woensdag 29 november wordt Sint Pannekoek weer gevierd in Groningen. Bierbrouwerij Baxbier heeft een speciaal Sint Pannekoek bier gebrouwen om deze dag in stijl te kunnen vieren!

Sint Pannekoek bier header
Baxbier logo
Baxbier brouwerij en proeflokaal

Sint Pannekoek

Sint Pannekoek is een onofficiële feestdag in het leven geroepen door de striptekenaar Jan Kruis in een editie van 'Jan Jans' en de Kinderen uit 1986. Het is een feest dat draait om samen met het gezin en vrienden pannenkoeken te eten en Sint Pannekoek te eren door een pannenkoek op je hoofd te leggen.

Het bier

Baxbier GroningenNee, er zitten geen pannenkoeken ín het biertje dat Bax brouwde voor Sint Pannekoek. Maar de betere pannenkoekenbakker weet dat een scheutje bier in je beslag voor een extra lekkere pannenkoek kan zorgen. En een lekker biertje bij je pannenkoek, wie houdt daar nu niet van?

Brouwerij BaxBier uit Groningen heeft een bier gebrouwen wat goed gaat met de pannenkoek. Het bier is een lichte session ale (3,3%) wat dus niet de smaak van de pannenkoek overheerst. De smaak is licht hoppig en moutig en past dus perfect met het zoete van een stroop pannenkoek of het hartige van een spekpannenkoek.

Het etiket kwam tot stand door een bijzondere samenwerking met de familie van de overleden Jan Kruis. Andrea Kruis maakte de illustratie en de kleinzoon Bas Deelman heeft de lay out ontworpen en in elkaar gezet. 

De ale is alleen te koop tijdens Sint Pannekoek, woensdag 29 november 2017 in 'The Big Building' in Groningen. Of het bier daarna ergens te koop is, is niet bekend.

Sint Pannekoek foto onderaan

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties