Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbier Purmerend | Lokaal bier voor Purmerenders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbier Purmerend in de maak

03 maart 2020 om 09:15

Afgelopen zaterdag 29 februari hebben Berging brouwerij en SNAB bierbrouwers een testbatch gebrouwen om een stadsbier te ontwikkelen. Een bier dat naar Purmerend smaakt.

Berging Brouwerij
Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers
SNAB logo

Bier voor Purmerenders door Purmerenders

Op zaterdag 29 februari stond er iets unieks op de brouwplanning van Berging Brouwerij en SNAB bierbrouwers. Een dag die maar eens in de vier jaar voor komt is natuurlijk een mooie gelegenheid om iets bijzonders te plannen.

Berging Brouwerij en SNAB bierbrouwers, beide gevestigd in Purmerend, hebben een eerste stap genomen om een samenwerking aan te gaan. Het doel van deze samenwerking is om een Purmerends stadsbier te gaan brouwen. Een bier dat naar Purmerend smaakt, door de uitstraling maar ook door de gebruikte ingrediënten. 

Lees ook

Afgelopen zaterdag werd de eerste testbatch gebrouwen bij Berging Brouwerij. Deze testbatch gaat de basis vormen voor het uiteindelijke stadsbier. SNAB en Berging hebben Max Nibbering, Purmerendse hobbybrouwer, gevraagd om zijn brouwopstelling in de brouwzaal bij Berging te plaatsen en samen met Berging en SNAB het recept te ontwikkelen. 

Berging Brouwerij

Berging Brouwerij Logo Het is hun missie om gewoon geweldig bier te brouwen. Van goede kwaliteit. Met passie gebrouwen. Ongecompliceerd en toch bijzonder. Berging maakt gewoon bijzonder en superlekker. Kwaliteit komt in onze bieren boven drijven door het ambachtelijke proces van bierbrouwen te combineren met formule-innovatie. Dat betekent open staan voor vernieuwing en de wensen van echte bierliefhebbers. Traditionele smaken opnieuw uitvinden en duurzame recepten ontwikkelen. Voor onszelf én voor anderen.

SNAB Bierbrouwers

SNAB Bierbrouwers Logo SNAB is opgericht op 24 januari 1991. Hun missie is ‘het promoten van de biercultuur in het algemeen en van alternatieve bieren in het bijzonder’. Onder alternatieve bieren verstaan zij bieren die met traditionele en nieuwe grondstoffen en methodes worden gebrouwen. Zij laten ons inspireren door zowel de Oude en Nieuwe Wereld. Zij volgen steeds onze eigen weg, onafhankelijk van marktverwachtingen. Dit resulteert in een markant palet SNAB bieren voor beginnende en gevorderde biergenieters, zowel nationaal als internationaal

Cookie instellingen