Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) is een bierbrouwerij uit Purmerend (Nederland) die is opgericht in 1991. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers
Etiket Otter Strong Bitter van brouwerij SNAB
1410 header image

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)!
 • Koning Honing - Honingbier - 7,5%

  Koning Honing heeft een romige, volle geur. Het bier heeft een iets hoppige en zoete smaak. Koning Honing heeft een iets kruidige, bittere en zoetige afdronk. De honing wordt pas na de hoofdgisting toegevoegd om de smaak beter tot uiting te laten komen.

 • Kalverliefde - Blond - 7,2%

  Kalverliefde is een blond biertje met een licht bittere smaak (25 EBU)

 • Otter Strong Bitter - Ale - 5,6%

  In het Otter Strong Bitter bier proef je goed het hop en het fruit wat is gebruikt bij de productie van het bier. De afdronk is droog en iets plakkerig.

 • SNAB Ezelenbok - Bock - 7,5%

  SNAB Ezelenbok heeft een moutige, hoppige, bittere hoofdsmaak. Voor de ingredienten is gebruikgemaakt van water, Münchenermout, Caramunichmout, pilsmout, chocolademout, Hallertau-Hersbrucker hopkorrels en bovengist. 

 • SNAB IJsbok - Eisbock - 9%

  SNAB IJsbok heeft een fruitige karamelachtige geur. De smaak van ijsbok is te omschrijven als moutig met de smaak van karamel. De afdronk is bitter en de karamelsmaak blijft lang hangen.

 • Czaar Peter - Stout - 8,5%

  Er is Zaanse cacao toegevoegd aan het bier. Het aanwezige koolzuur zorgt voor een frisse toon, maar toch blijft het rijk en vol van smaak en is ook koffie en karamel duidelijk aanwezig. De bitters zijn subtiel en het aroma van donker fruit blijft lichtjes op de achtergrond aanwezig. De nasmaak is stevig met nette bitters die je zou kunnen herkennen van 75% chocolade repen.

 • SNAB Maelstrom - Quadrupel - 9,5%

  Maelstrom heeft een geur van banaan en trpisch fruit, met tonen van amandel en vanille. De smaak doet denken aan sebtiel gebrand mout en rozijnen. Daarnaast heeft het tonen van banaan en abrikoos.

 • SNAB 1410 - Ale - 5,5%

  De smaak van dit deze ale is soepel en subtiel. Dit bier van SNAB is anders dan de andere door de perfecte balans tussen fruitigheid en de hopsmaak. De schuimkraag heeft een lichte crémekleurige kleur en is lekker vol en blijft (mits goed ingeschonken) perfect staan. Het koolzuurgehalte is prettig en het heeft een romige en plakkerige afdronk wat uitnodigt om nog een slok te nemen.

Achtergrond informatie

Lees ook

Alternatieve bieren

De Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers (S.N.A.B.) is opgericht op 24 januari 1991 en ontstond uit de Noord-Hollandse Bierkring "De Herrezen Pauw". Het primaire doel van de stichting is het promoten van de biercultuur in het algemeen en het promoten van alternatieve bieren in het bijzonder. Onder alternatieve bieren worden bieren verstaan die met nieuwe grondstoffen en methodes worden gebrouwen. Om haar doelstellingen te bereiken richt de stichting haar aandacht op het ontwikkelen en commercieel exploiteren van nieuwe bieren die niet of nooit eerder in Nederland gebrouwen zijn geweest.

Gebrouwen in Lochristie

Voor het brouwen van de door S.N.A.B. ontwikkelde recepten werd in de loop van de tijd bij diverse brouwerijen capaciteit ingehuurd. Sinds een aantal jaren worden de S.N.A.B.-bieren gebrouwen bij De "proef" Brouwerij te Lochristie in België. De door de S.N.A.B. ontwikkelde bieren voldoen, volgens eigen zeggen, aan zeer hoge kwaliteitseisen en zijn vervaardigd van natuurzuivere grondstoffen, zonder chemische toevoegingen.

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) in het nieuws

Cookie instellingen