Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) is gevestigd in Purmerend in Nederland. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers
Etiket Otter Strong Bitter van brouwerij SNAB
SNAB Ezelenbok

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)


Voeg nu een bier toe van Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB)!
 • Czaar Peter - Stout - 8,5%

  Er is Zaanse cacao toegevoegd aan het bier. Het aanwezige koolzuur zorgt voor een frisse toon, maar toch blijft het rijk en vol van smaak en is ook koffie en karamel duidelijk aanwezig. De bitters zijn subtiel en het aroma van donker fruit blijft lichtjes op de achtergrond aanwezig. De nasmaak is stevig met nette bitters die je zou kunnen herkennen van 75% chocolade repen.

 • Kalverliefde - Blond - 7,2%

  Kalverliefde is een blond biertje met een licht bittere smaak (25 EBU)

 • Koning Honing - Honingbier - 7,5%

  Koning Honing heeft een romige, volle geur. Het bier heeft een iets hoppige en zoete smaak. Koning Honing heeft een iets kruidige, bittere en zoetige afdronk. De honing wordt pas na de hoofdgisting toegevoegd om de smaak beter tot uiting te laten komen.

 • Otter Strong Bitter - Ale - 5,6%

  In het Otter Strong Bitter bier proef je goed het hop en het fruit wat is gebruikt bij de productie van het bier. De afdronk is droog en iets plakkerig.

 • SNAB 1410 - Ale - 5,5%

  De smaak van dit deze ale is soepel en subtiel. Dit bier van SNAB is anders dan de andere door de perfecte balans tussen fruitigheid en de hopsmaak. De schuimkraag heeft een lichte crémekleurige kleur en is lekker vol en blijft (mits goed ingeschonken) perfect staan. Het koolzuurgehalte is prettig en het heeft een romige en plakkerige afdronk wat uitnodigt om nog een slok te nemen.

 • SNAB Ezelenbok - Herfstbok - 7,5%

  SNAB Ezelenbok heeft een moutige, hoppige, bittere hoofdsmaak. Voor de ingredienten is gebruikgemaakt van water, Münchenermout, Caramunichmout, pilsmout, chocolademout, Hallertau-Hersbrucker hopkorrels en bovengist. 

 • SNAB IJsbok - Eisbock - 9%

  ijsbok heeft een fruitige karamelachtige geur. De smaak van ijsbok is te omschrijven als moutig met de smaak van karamel. De afdronk is bitterig en de karamelsmaak blijft lang hangen.

 • SNAB Maelstrom - Quadrupel - 9,5%

  Maelstrom heeft een geur van banaan en trpisch fruit, met tonen van amandel en vanille. De smaak doet denken aan sebtiel gebrand mout en rozijnen. Daarnaast heeft het tonen van banaan en abrikoos.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Alternatieve bieren

De Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers (S.N.A.B.) is opgericht op 24 januari 1991 en ontstond uit de Noord-Hollandse Bierkring "De Herrezen Pauw". Het primaire doel van de stichting is het promoten van de biercultuur in het algemeen en het promoten van alternatieve bieren in het bijzonder. Onder alternatieve bieren worden bieren verstaan die met nieuwe grondstoffen en methodes worden gebrouwen. Om haar doelstellingen te bereiken richt de stichting haar aandacht op het ontwikkelen en commercieel exploiteren van nieuwe bieren die niet of nooit eerder in Nederland gebrouwen zijn geweest.

Gebrouwen in Lochristie

Voor het brouwen van de door S.N.A.B. ontwikkelde recepten werd in de loop van de tijd bij diverse brouwerijen capaciteit ingehuurd. Sinds een aantal jaren worden de S.N.A.B.-bieren gebrouwen bij De "proef" Brouwerij te Lochristie in België. De door de S.N.A.B. ontwikkelde bieren voldoen, volgens eigen zeggen, aan zeer hoge kwaliteitseisen en zijn vervaardigd van natuurzuivere grondstoffen, zonder chemische toevoegingen.

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) in het nieuws

 • Beste Bockbier 2018 winnaars

  Beste bockbieren van 2018

  De uitslag van de 'Beste Bockbier 2018 keuring' is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. De Muifelbrouwerij, SNAB en Bronckhorster Brewing Company wonnen met een bokbier in verschillende categorieën.

 • Maallust Landloper

  Lekkerste bockbier van Nederland 2018

  Afgelopen zaterdag werd bij Brouwerij Maximus het Lekkerste bokbier 2018 gekozen. Landloper van Maallust en Brok in de Keel van Bronckhorster Brewing Company wonnen in de twee verschillende categorieën. 

 • Brussels Beer Challenge 2017

  Brussels Beer Challenge 2017

  Dit jaar was de zesde editie van de Brussels Beer Challenge. Ook nu werd er gedurende drie dagen, door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners, zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. 

Bier van Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) is te drinken tijdens

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

henk (gast) op 14-10-2016 om 12:34:20

mitra

Piet (gast) op 12-10-2016 om 20:04:28

Hallo waar kan ik ezelenbok kopen

Zie meer reacties

Zie minder reacties