Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

StiBON niveau 2 nu ook als dagopleiding te volgen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

StiBON niveau 2 nu ook als dagopleiding te volgen

21 februari 2020 om 14:49

Voor het eerst biedt bieropleider StiBON haar opleiding niveau 2 aan als dagopleiding. Alle lessen over bier worden binnen één week gegeven in Zuid Limburg.

StiBON bieropleiding
StiBON bieropleiding
Blad bier tijdens stibon

Zware, maar mooie bieropleiding

Het wordt een zware, maar mooie opleiding”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON. “Normaal gesproken spreiden we twaalf avondlessen uit over een ruim half jaar. In Gulpen is het voor het eerst mogelijk om alle kennis heel geconcentreerd te vergaren.”

StiBon logo De opleiding wordt georganiseerd in het Gulpener Brouwhuis en Brouwerij de Maatrichter Maltezer in Maastricht. “We werken al jaren heel goed samen met het Brouwhuis voor onze geconcentreerde dagopleiding op niveau 1. Het lag dus meer dan voor de hand om deze nieuwe opleidingsvariant ook in Zuid Limburg te organiseren”, aldus Reuchlin. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding op niveau 2 is een diploma ‘cum laude’ bierambassadeur niveau 1 vereist.

Lees ook

Na afloop kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de afrondende opleiding in Obertrum om het het diploma Biersommelier te verkrijgen. StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4 opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.

Cookie instellingen