Top 10 beste cafés ter wereld

Top 10 beste cafés ter wereld

In dit top 10 lijstje staan de beste cafés ter wereld volgens de bier reviewsite Ratebeer. Ratebeer is een gerespecteerde graadmeter waar bierproevers hun waardering achter kunnen laten.

14 februari 2017 om 13:30


Van alle cafés ter wereld is Akkurat in het Zweedse Stockholm volgens Ratebeer de beste locatie om een goed glas bier te drinken. In de top 10 staan helaas geen Nederlandse cafés maar onze zuiderburen hebben wel twee plekken bemachtigd. 

1. Bar & Restaurant Akkurat, Stockholm in Zweden

Bar Akkurat gelegen in de hoofdstad van Zweden is het beste cafe ter wereld. De bar heeft meer dan 20 verschillende bieren op de tap, ook kun je er heerlijk eten. Zorg dan wel even dat je van tevoren reserveert, want het schijnt er doorgaans erg druk te zijn. 
 Akkurat

2. In de verzekering tegen de grote dorst, Eizeringen in België 

Opvallend bij de nummer twee, In de Verzekering tegen de grote Dorst, zijn de beperkte openingstijden van de locatie: alleen op zondag van 10 tot 13.30 uur. Omdat het café dit jaar 175 jaar bestaat is het tot en met 26 maart elke zondag open van 10 tot 20 uur. Bij In de verzekering tegen de grote dorst worden een aantal streekbieren verkocht met elk een aparte smaak.  

in de verzekering tegen de grote dorst

3. BierCaB, Barcelona in Spanje

Deze nummer 3 in Barcelona heeft veel verschillende soorten bier op de tap die vaak worden afgewisseld. Ook is het mogelijk de biertjes meteen aan te schaffen in de shop van de bar. 

BierCab

4. Mikkeller & Friends (Stefansgade), Kopenhagen in Denemarken
5. Ma Che Siete Venuti a Fà Roma in Italië
6. The Hoppy Pub Thessaloniki in Griekenland
7. Brick Store Pub Decatur, Georgia in de VS
8. The Drunken Duck Vicenza in Italië
9. The Birch Norfolk, Virginia in de VS
10. De Heeren van Liedekercke, Denderleeuw in België

Nederlandse cafés 

In de top 100 beste cafés ter wereld staan in totaal drie cafés/bars uit Nederland, allemaal gevestigd in Amsterdam. Op plek 39 is het eerste café te vinden, Proeflokaal Arendsnest
De andere Nederlandse cafés in de top 100 lijst zijn Beertemple en Bierproeflokaal In de Wildeman

Brouwerij de Molen

Nederlanders in de top 10

Ratebeer kiest ook elk jaar de beste brouwers van de wereld. Brouwerij De Molen uit Bodegraven staat dit jaar op een stoere zesde plaats.

Ook de bierbrouwerij Tommie Sjef Wild Ales uit Den Helder staat in een top 10 lijstje. Tommie Sjef staat op de 8ste plek in de top 10 beste nieuwe brouwers ter wereld.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Heineken Biertegoed
Heineken komt met het Heineken Biertegoed. Koop deelnemende Heineken-verpakkingen, spaar Biertegoed op en verzilver aan de bar voor een vers getapte Heineken!

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties