Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Verkoop Grolsch in Nederland trekt aan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Verkoop Grolsch in Nederland trekt aan

25 november 2013 om 15:53

Grolsch doet het goed. Uit de halfjaarcijfers blijkt dat de brouwer uit het oosten van het land een volumegroei van 3 procent heeft bereikt. En dat terwijl de bierconsumptie in Nederland nog steeds afneemt.

Verkoop Grolsch in Nederland trekt aan
Kornuit van Grolsch

Introductie Grolsch Kornuit

Dat er een stijgende lijn te ontdekken is in de verkopen van Grolsch in Nederland, komt voornamelijk door de introductie van Grolsch Kornuit in de Randstad. "We zijn traditioneel sterk in het oosten van het land, maar in het westen worstelden we. Door Kornuit verkopen we meer omdat het licht en fruitig bier is", aldus de commercieel directeur van Grolsch. 

Lees ook

Trendy imago in het buitenland

Ook internationaal gaat het goed met Grolsch brouwerij. In Frankrijk, Polen en Roemenië is het biermerk ontzettend trendy. Zo wordt Grolsch bijvoorbeeld geschonken in een bar waar je moet fietsen om het licht aan te krijgen. Door dit imago is de verwachting dat de groei die nu al is bereikt nog even doorzet.

Stenders, Lentebok en Weizen

Ook de andere bieren van Grolsch doen het goed. De volumegroei van 3 procent is ook te danken aan de verkoopcijfers van het alcoholarme Grolsch Stenders (+35%) en de speciaalbieren zoals Grolsch Lentebok, Grolsch Kanon en Grolsch Weizen (een gezamenlijke groei van 20%).