Bird en Baxbier Festivalk

Vijfde Bird collab: Baxbier

Bird Brewery heeft zijn vijfde collaboration brew gelanceerd. Deze keer is het speciaalbier gebrouwen met een brouwerij uit de provincie Groningen: Baxbier.

08 mei 2018 om 10:25


Baxbier

De vijfde collaboration brew is samen met de Groningse brouwerij Baxbier. Deze brouwers uit het hoge noorden omschrijven zichzelf als "seriously playful" en maakten de afgelopen jaren in hoog tempo naam in de Nederlandse biermarkt.

Bird en BaxbierDe Festivalk is een frisse, blonde saison met 7,7% alcohol. Het bier is  gebrouwen met de traditionele Belle Saison gist, waardoor die een droge en kruidige smaak krijgt. In combinatie met de fruitige hoppen is het topper voor de warme dagen.

Leuke extra: een klein aantal liters van de Festivalk is weggelegd op witte wijnvaten. Deze limited edition wordt gepresenteerd tijdens het International Craft Beer Festival op 15 en 16 juni van Baxbier. Alle reden voor een uitstapje naar het hoge noorden!

Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. 

De mannen van Bird Brewery zijn wederom in hun nopjes met de uitkomst van alweer de vijfde collab. "Ik ben gek op saisons en ik stond te trappelen toen we hem eindelijk voor de eerste keer konden proeven", vertelt Ralph. "Hij is prachtig uitvergist en heerlijk doordrinkbaar. Top!"

Ook Rik is vrolijk gestemd over de nieuwste collab. "Het brouwen met andere brouwerijen is erg leuk en dat geldt ook zeker voor deze collab. Prachtige brouwerij, enthousiaste mensen en een erg leuk proeflokaal. Bovendien is er weer een prachtig bier uit gekomen. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de versie op witte wijnvaten, dus kijk echt uit naar het bierfestival in Groningen."

Eerder dit jaar lanceerde Bird Brewery in hun Collab Tour een bier samen met De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant) en Oersoep (Gelderland) en Brouwerij Noordt (Zuid-Holland).

Eerdere Bird Collab bieren

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Kornuit Pils

Made of Moments
In deze reclame van Grolsch Kornuit is het duidelijk dat het leven uit mooie momenten bestaat. Het pilsmerk laat met de video zien dat ervaringen belangrijker zijn dan je bezittingen.

Meer reclames van Kornuit Pils

Laatste reacties