Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vijfde Bird Brewery collab: Baxbier uit Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vijfde Bird collab: Baxbier

08 mei 2018 om 10:25

Bird Brewery heeft zijn vijfde collaboration brew gelanceerd. Deze keer is het speciaalbier gebrouwen met een brouwerij uit de provincie Groningen: Baxbier.

Bird en Baxbier Festivalk
Baxbier brouwerij en proeflokaal
Bird brewery logo

Baxbier

De vijfde collaboration brew is samen met de Groningse brouwerij Baxbier. Deze brouwers uit het hoge noorden omschrijven zichzelf als "seriously playful" en maakten de afgelopen jaren in hoog tempo naam in de Nederlandse biermarkt.

Bird en BaxbierDe Festivalk is een frisse, blonde saison met 7,7% alcohol. Het bier is  gebrouwen met de traditionele Belle Saison gist, waardoor die een droge en kruidige smaak krijgt. In combinatie met de fruitige hoppen is het topper voor de warme dagen.

Leuke extra: een klein aantal liters van de Festivalk is weggelegd op witte wijnvaten. Deze limited edition wordt gepresenteerd tijdens het International Craft Beer Festival op 15 en 16 juni van Baxbier. Alle reden voor een uitstapje naar het hoge noorden!

Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. 

De mannen van Bird Brewery zijn wederom in hun nopjes met de uitkomst van alweer de vijfde collab. "Ik ben gek op saisons en ik stond te trappelen toen we hem eindelijk voor de eerste keer konden proeven", vertelt Ralph. "Hij is prachtig uitvergist en heerlijk doordrinkbaar. Top!"

Lees ook

Ook Rik is vrolijk gestemd over de nieuwste collab. "Het brouwen met andere brouwerijen is erg leuk en dat geldt ook zeker voor deze collab. Prachtige brouwerij, enthousiaste mensen en een erg leuk proeflokaal. Bovendien is er weer een prachtig bier uit gekomen. Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de versie op witte wijnvaten, dus kijk echt uit naar het bierfestival in Groningen."

Eerder dit jaar lanceerde Bird Brewery in hun Collab Tour een bier samen met De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant) en Oersoep (Gelderland) en Brouwerij Noordt (Zuid-Holland).

Eerdere Bird Collab bieren