Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery Collab Tour | 12 provinciën, 12 bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery Collab Tour

16 januari 2018 om 10:20

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. 

Bird brewery bieren header
oersoep brouwerij logo
Brouwerij Frontaal header

Brouwerijen uit alle provinciën

Bird Brewery brouwt dit jaar tijdens de Bird Collab Tour in totaal 12 bieren met 12 opkomende brouwerijen die hun stempel de afgelopen jaren op de Nederlandse biermarkt hebben gedrukt. 

Gijtlijster van De Natte Gijt samen met Bird Brewery

Het zijn stuk voor stuk smaakmakers in hun eigen provincie en veelal ver daarbuiten. Iedere maand verschijnt er één special met een van de volgende brouwerijen:

De Natte Gijt - Limburg

Frontaal - Noord-Brabant

Oersoep - Gelderland

Noordt - Zuid-Holland

Bax Bier - Groningen

Stijl - Flevoland

Brouwerij Kees - Zeeland

Jonge Beer - Drenthe

Rock City Beers - Utrecht

Grutte Pier Brouwerij - Friesland

Lees ook

Stanislaus Brewskovitch - Overijssel

Jopen - Noord Holland

Bird Collab Tour

Bird collab tour poster

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, zijn ontzettend blij met de samenwerkingen. “Het zijn zeer bekende brouwerijen in het Nederlandse bierlandschap. Allemaal hebben ze hun eigen visie en het is ontzettend leuk en leerzaam om samen te brouwen. De eerste bieren zitten nu in de ketels en ik heb er alle vertrouwen in dat het mooie bieren worden”, vertelt Rik.

Ook Ralph is enthousiast. “Het is echt een uniek project. Het is bovendien een mooi voorbeeld dat de wereld van de microbrouwerijen op een hele leuke manier kan samenwerken en dat dit ontzettend mooie bieren kan opleveren. Daarbij is het fantastisch om te zien dat er een groot aantal horecazaken en speciaalbierwinkels vooraf hebben aangegeven de hele serie te voeren: mooi om dat vertrouwen te krijgen.”

Collab #1: Gijtlijster

De allereerste collaboration brew is gebrouwen met De Natte Gijt uit Weert. In 2011 wonnen ze het Nederlands Kampioenschap Bierbrouwen, waarna ze de bieren op de markt brachten. Sindsdien maakt deze brouwerij al jaren indruk.

De Gijtlijster is een mix van de prijswinnende bieren Rumoerige Roodborst en Hop met de Gijt met een paar flinke scheppen geroosterde mout. Deze heerlijke Black IPA is fris, fruitig én heeft mooie donkere tonen. De aftrap van de tour en lancering van de Gijtlijster is deze vrijdag in Limburg bij Cafe de Harmonie in het Limburgse Weert.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaar maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal liefst 14 awards met hun bieren.

Bird Collab Tour

Cookie instellingen