Bird Brewery en Frontaal met Barley Bird

Speciaalbier #2 uit de Bird Collab Tour

In februari lanceert Bird Brewery samen met het Noord-Brabantse Frontaal het speciaalbier de Barley Bird. Deze Barley Wine is heerlijk om de koude dagen door te komen.

16 februari 2018 om 10:30


Tweede collab bier Bird Brewery

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren. Na de eerste collab met De Natte Gijt uit Limburg is het tweede bier voortgekomen uit een samenwerking met een brouwerij uit Noord-Brabant.

Frontaal uit Breda

De tweede collaboration brew is gebrouwen met Brouwerij Frontaal uit Breda. De Bredase brouwerij is de laatste jaren flink gegroeid en weet nationaal en internationaal indruk te maken met kwalitatieve, smaakvolle bieren.

De Barley Bird, bijnaam van de sprookjesachtige Nachtegaal, is een volle én doordrinkbare Barley Wine. De moutigheid en fruitige hoppen zijn prachtig in evenwicht. Het hoge alcoholpercentage (10%) geeft het bier bovendien een fijne warmte, waarmee het ideaal is voor die barre februarimaand!  

Barley Bird etiket van Bird Brewery en Frontaal

Bird Collab Tour

De mannen van Bird Brewery, Rik en Ralph, kijken positief terug op de aftrap van de Bird Collab Tour. “Onze eerste collab met het Limburgse De Natte Gijt is heel positief ontvangen. Het bier Gijtlijster krijgt een hoge waardering op reviewsites, social media en vanuit onze klanten. We hebben er alle vertrouwen in dat ook de Barley Bird mensen zal bekoren”, vertelt Ralph.

Ook Rik is tevreden. “We zijn op voorhand heel blij met de brouwerijen waarmee we dit jaar samenwerken, maar het blijft toch spannend. Het is dan super als het eerste bier precies wordt zoals je het op papier bedenkt. Met deze Barley Wine kunnen we nu weer een heel ander spectrum laten zien en er belooft de aankomende maanden nog veel ander moois te komen!”

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Lentebok

Wim vertelt over Grolsch Frisse Lentebok
In deze reclame van Grolsch vertelt brouwer Wim Vermeulen over de frisse Grolsch Lentebok. Het is een Lentebok met een licht hoppige en zachte smaak.

Meer reclames van Grolsch Lentebok

Laatste reacties