Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Welk bier drink je op St. Patrick\'s Day?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Welk bier drink je op St. Patrick's Day?

15 maart 2013 om 14:37

Bekijk hier welke bieren er traditioneel worden gedronken tijdens St. Patrick's Day. Welk bier past het beste bij jou?

St. Patricks day groen bier
Guinness bier
Guinness Bier Logo

St. Patrick's Day

St. Patrick's Day is een nationale feestdag van Ierland, Noord-Iederland, Montserrat en de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag waarbij de beschermheilige Sint-Patricius wordt herdacht valt elk jaar op 17 maart.

Groen

Tijdens de feestdag staat alles in het teken van groen. Groen verkleden, groen schminken, groene rivieren en zelfs groen bier!

Dit heeft alles te maken met het klavertje. Patricius zou deze namelijk hebben gebruikt om Ierse heidenen te bekeren. Hij deed dit onder meer door de goddelijke drie-eenheid uit te leggen.

Bier

Iets wat zeker niet mag worden vergeten tijdens St. Patrick's Day is bier! Er zijn een aantal bieren die erg geliefd zijn door de Ieren tijdens de nationale feestdag:

Stout: Stout is een van de meest gedronken bieren tijden St. Patrick's Day. Het is een biersoort wat wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout.

Lees ook

Het Ierse Guinness is hiervan veruit de bekendste.

Groen bier: Wat ook erg populair is op 17 maart is het groene biertje. Door één of meerdere druppels groene voedsel kleurstof toe te voegen aan een biertje (vaak wordt hier gebruik gemaakt van normaal pils) krijgt je biertje een mooie groene gloed. Helemaal in stijl van St. Patrick's Day!

Bekijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

Twisting Stout: Mochten de twee bovenstaande biertjes toch niet helemaal jouw ding zijn, kun je altijd nog een 'Twisting Stout' proberen. Een Twisting Stout is, zoals de naam het al zegt, een mix van twee verschillende bieren.

Neem hiervoor een normaal pils glas en vul deze voor de helft met Pale Ale, hierna vul je de rest van het glas voorzichtig aan met een Stout bier zodat deze op de Pale Ale komt te drijven. Traditioneel worden hiervoor Bass en Guinness gebruikt maar het is ook mogelijk met andere merken.

Veel plezier! 

Bier, bier en nog eens bier!