Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winst Grolsch in 2018 gestegen | Asahi brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winst Grolsch in 2018 gestegen

16 december 2019 om 16:28

Bierbrouwerij Grolsch heeft de nettowinst in 2018 met maar liefst een kwart weten te verhogen tot 34,3 miljoen euro. Dit bereikte het concern dat tegenwoordig in Japanse handen is met een omzet die 6 procent hoger was, in totaal 382 miljoen euro. 

Brouwerij Grolsch
Grolsch logo
Peroni logo

Jaarcijfers Grolsch 2018

De Nederlandse bierbrouwer Grolsch, heeft zijn cijfers over 2018 bekendgemaakt bij de Kamer van Koophandel. Hieruit blijkt dat sinds de overname van Asahi, de nettowinst met meer dan een kwart is gestegen vergeleken met 2017.

Verschillende eigenaren

Grolsch heeft tot 2007 zelfstandig zijn bieren gebrouwen totdat SABMiller hun bedrijf als Asahi bierblikjes overnam. Nog geen acht jaar later heeft AB Inbev, de grootste brouwerijketen ter wereld, SABMiller overgenomen waardoor Grolsch onder AB Inbev zou gaan vallen. Maar er moesten merken worden afgestoten uit mededingingsoverwegingen.

In oktober 2016 werd Grolsch verkocht aan het Japanse biergigant Asahi. Het bleef niet alleen bij Grolsch, Asahi besloot ook andere brouwerijen van SAB Miller over te nemen zoals Peroni. Het overkopen van Peroni en Grolsch kostte de Japanners €3,1 miljard.

Lees ook

Sinds de overname in 2016 vielen de cijfers al positief uit voor de Nederlandse bierbrouwer. De omzet is gestegen naar €358 miljoen. De jaren daarvoor bleef de omzet schommelen rond de €290 miljoen. 

Lees meer over Brouwerij Grolsch en zijn biermerken.

Cookie instellingen