Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Wispe introduceert zomers witbier - Wispe Wit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wispe introduceert zomers witbier

19 juni 2013 om 13:02

Wispe heeft deze week in Weesp haar nieuwe bier geïntroduceerd, de Wispe Wit. Deze zomerse variant is naast de Blond het tweede type bier van het Weesper biermerk.

Wispe Wit
Wispe wit logo
Wispe header image

Opvolger Wispe Blond

In juli 2009 lanceerden de gebroeders Vellenga van Bierbrouwerij Wispe hun Wispe Blond. Destijds was het burgemeester Horseling van Weesp die de eerste flesjes in ontvangst nam. Na vier jaar vinden de broers het hoog tijd voor een tweede type bier en komen zij met een zomerse variant, de Wispe Wit. Een witbier met een alcoholpercentage van 5%.

Meerdere proefbrouwsels

Voor het recept van het witbier zijn meerdere proefbrouwsels gebrouwen. Niet alleen is geëxperimenteerd met de basisingrediënten van bier, maar ook met kruiden en citrusvruchten. Zo worden aan het brouwsel koriander, vlierbesbloesem en sinaasappelschillen toegevoegd. Net als het blondbier wordt ook Wispe Wit biologisch gebrouwen, de eerste 3000 liter is inmiddels afgevuld op flessen en fusten.

Verkrijgbaarheid

Wispe Wit is vanaf deze week verkrijgbaar in horeca en slijterijen die ook al Wispe Blond verkopen. In Weesp is Wispe in de meeste horeca en slijterijen te vinden, maar ook buiten Weesp verkoopt Wispe goed.  Jitze Vellenga, een van de drie broers die het Weesper biermerk heeft opgericht laat weten: “We hebben inmiddels bijna 40 verkooppunten. Waar we een jaar geleden nog volop acquisitie moesten voeren, merken we nu dat afnemers ons steeds vaker weten te vinden. Binnen en buiten Weesp bestaat een groeiende interesse in het Weesper bier. Met de Wispe Wit willen we het merk verder op de kaart zetten in de regio Gooi en Vecht.”.

Lees ook

Populariteit witbier

Regionale bieren zijn sterk in opkomst én witbier is na pils het meest populair onder Nederlanders. Dat de gebroeders Vellenga voor hun nieuwe bier deze variant hebben gekozen is niet geheel toevallig. “Als brouwer van speciaalbier is het belangrijk verschillende type bieren aan te kunnen bieden. Met het oog op verdere groei en de zomer in het vooruitzicht hebben we een toegankelijk witbier ontwikkeld waarmee we een breed publiek kunnen aanspreken.

Ons voornemen is om vervolgens ook te komen met meer uitgesproken bieren. Binnenkort starten we daarom alweer met een nieuwe serie proefbrouwsels”, aldus de broer Jerrit Vellenga.