Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hoe overleef je carnaval vol bier? | Weetje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hoe overleef je carnaval vol bier?

Een van de leukste en grootste feesten van het jaar komt er weer aan namelijk: carnaval. Het feest is een mooi excuus om compleet los te gaan maar hoe overleef je dit weekend vol bier het best?

Carnavals meisje // pixabay
Carnavalsmasker // pixabay
Feesttent

Carnaval is bier?

Voor veel mensen gaat een goed carnavalsfeest samen met heel wat bekers bier! Maar zo'n carnavalsweekend vol met bier kan een flinke aanslag op je lichaam zijn. Hoe zorg je ervoor dat je optimaal van het feest kunt genieten zonder ten onder te gaan aan een vreselijke kater. Onmogelijk? Nee.

Tip 1: gezonde bodem 

Bier tappen, arm, glas Als je een goede bodem hebt voordat je begint met bier drinken zal dat zeker baten! Alcohol wordt opgenomen door de wanden van je maag en als je van tevoren eet, wordt de opname hiervan vertraagd. Voeding met goede vetten zorgt voor een goede bodem en een versterkte maagwand. Hierdoor komt de alcohol later in je systeem en dat betekent voor jou dat je nog een uurtje langer door kunt! 

Tip 2: voldoende vocht 

Zorg ervoor dat je tijdens al die heerlijke biertjes ook soms een non-alcoholisch drankje binnen krijgt. Alcohol stimuleert namelijk de vochtafscheiding (voor meer hierover, lees het weetje 'vaak plassen door bier'). Dus hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer je uitdroogt! Probeer af en toe een glas water of cola tussendoor te drinken. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook een heleboel alcoholvrije bieren op de markt. Wissel gedurende de dag eens af met een alcoholvrije variant! Zo krijg je genoeg vocht binnen en wordt je 's ochtends niet wakker met intense dorst en knallende koppijn.

Lees ook

Verrijk je kater kennis met de volgende weetjes: 

4 kater tips van beroemde drinkers 

Zwaardere kater naarmate je ouder wordt

Onderzoek naar katervrij bier

Heb jij ook een beproefde methode of tip om het carnavalsweekend goed door te komen? Zet het hieronder in de reacties!

Cookie instellingen