Local heroes bierfestival

Local heroes bierfestival

VanZaterdag 14 oktober 2017
TotZondag 15 oktober 2017
EntreeGratis
HoofdcategorieBierfestival
Subcategorie brouwen
Welke (thuis)brouwer wordt Brouwmeester Poshoorn Lentebier 2018? Ben jij de thuisbrouwer die graag eens batch van 300+ L zou willen maken? Dit is je kans.


Welke (thuis)brouwer wordt Brouwmeester Poshoorn Lentebier 2018? Ben jij de thuisbrouwer die graag eens batch van 300+ L zou willen maken? Dit is je kans. In het weekend van 14-15 oktober wordt gedurende het lokale helden festival een brouwers wedstrijd gehouden bij cafe de Poshoorn. Een jury bestaande uit professionele juryleden, brouwers, bartenders & natuurlijk een Hoppy Brother gaat op zoek naar de ideale frisse toegankelijke terraskraker van 2018.

Ben jij de Local Hero van 2018, meld je dan nu aan voor het Local Heroes Festival bij Café de Poshoorn. De winnaar mag samen met een professionele brouwer zijn recept in grotere schaal brouwen en wordt Brouwmeester van het Poshoorn Lentebier 2018!

Hoe kun je meedoen? je levert minimaal 24x33cl aan op zaterdag 14 oktober je levert korte omschrijving & type bier mee van het bier Aanmelden is gratis en dient te gebeuren via info[at]thehoppybrothers.com voor 15 Augustus Lokaal speciaalbier festival in oktober Cafe de Poshoorn & The Hoppy Brothers slaan de handen ineen voor een Maastrichts bierweekend op 14 & 15 oktober met lokale brouwers in de hoofdrol.

Yves Mullenders van Café de Poshoorn liep al langer met het idee om een bierevenement te organiseren. Café de Poshoorn hoort al langer in de reeks biercafés die Maastricht rijk is, en met de recente metamorfose horen daar ook nieuwe initiatieven als deze bij, aldus Yves. De basis voor het bierweekend was al snel gelegd met Hoppy Brother, Giles Gryseels. Belangrijk voor Giles zijn twee elementen: de lokale brouwers én de Maastrichtse bierliefhebbers. Maastricht heeft een van de mooiste, misschien wel de mooiste, biergeschiedenis van Nederland. Die moeten we in ere houden! Hoewel we de laatste jaren meerdere initiatieven zien onstaan en er steeds meer lokale brouwhelden opstaan, zijn deze vaak nog onbekend voor het grotere publiek. Door deze brouwers en hun producten onder de aandacht te brengen, kunnen zij zich blijven ontwikkelen en verbeteren. Dit is de enige manier waarop de Maastrichtse biergeschiedenis weer tot leven kunnen brengen.

“Daarnaast is het de bedoeling dat we met z’n allen gezellig een glas bier drinken en ons smaakpallet een beetje oppoetsen”, aldus Giles. Tijdens het evenement is er ook een prijs te verdelen, de Local Hero prijs voor de beste thuisbrouwer; hun brouwsels dingen mee naar de gewilde titel van Brouwmeesterschap Poshoorn Lentebier. Inschrijven kan tot 15 Augustus via The Hoppy Brothers. info[at]thehoppybrothers.com

(Openings)tijden

Zaterdag16:00 - 23:00 uur
Zondag12:00 - 22:00 uur

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Brouwerij Klinker uit MaastrichtBrouwerij de Maestrichter uit MaastrichtBrouwerij Zuyd uit Maastricht

Locatie

Naam: Stadsherberg de Poshoorn
Adres:Stationsstraat 47
Postcode:6221 BN
Plaats: Maastricht
Website:www.facebook.com/events/142341943015933/
Email:info@poshoorn.nl
Telefoon:0648351841

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.