Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis

Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis is een bierbrouwerij uit Hamont-Achel (België) die is opgericht in 1999. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Achel blond
achel bruin

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis

Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis!
 • Achel blond - Blond - 8%

  Aroma en smaak: hoppig aroma met héél lichte karameltoets, beetje gist, en een aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier. Velen vallen voor zijn verfijnde volle smaak.

 • Achel bruin - Dubbel - 8%

  een stevige body, moutzoet, karamel, fruitig (rozijntjes, banaan, vijgen) aangename hopbittere toets. Een écht trappistenbier.

 • Achel Extra Blond - Blond - 9,5%

  Extra Blond heeft een licht zure, hoppige geur en een zachte en lichtzure smaak. Daarnaast is het ook lekker fris, met een volle smaak. De nasmaak is licht bitter en en zoet.

 • Achel bruin extra - Ale - 8%

  De smaak van Achelse Kluis Extra Bruin is zacht en begint moutig maar gaat al snel over in een zoete hoppigheid.

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  Stichting gemeenschap van kluizenaars

  In 1686 stichtte Petrus van Eijnatten uit Eindhoven in het Vlaamse land aan het water van de Tongelreep, op de grens met Nederland, een gemeenschap van kluizenaars. De Sint-Benedictusabdij van Achel, beter bekend als de Achelse Kluis, ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, tussen Hamont-Achel en Valkenswaard. De gemeenschap van de Sint Benedictusabdij of de Achelse Kluis, groeide gestaag.

  Take one

  De eerste brouwerij werd in 1852 operationeel en verdween tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sedert 1914 lag de brouwerij stil, in 1917 werd de brouwinstallatie gevorderd door de Duitse bezetters en afgevoerd. De brouwerij werd niet meer opgestart …

  Take two

  … tot 1998. Toen werd in een van de oude stallen een nieuwe brouwerij geïnstalleerd. De eerste twee bieren waren blond van kleur en hadden een alcoholpercentage van 4 en 6%. Doordrinkbieren voor de fietsers en wandelaars die de Kempen doorkruisen. Iets later kwam er een bruin bier bij van 5%. Het proeflokaal bij de brouwerij schenkt vanaf 2001 een blond en een bruin bier van het vat. Beide hebben 5% alcohol. Een blond en bruin bier van 8% worden afgevuld op fles. Vooral de Bruine 8 mag er zijn.

  Nu zijn de inkomsten van de abdij afhankelijk van diensten zoals een winkel, een gastenhuis, een religieuze galerie en uit de brouwerij waar het eigen Achel-Trappist-Bier gedronken kan worden
   

  Trappistenbrouwerij de Achelse Kluis in het nieuws

  Cookie instellingen