Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Landtsheer | Brouwerij Malheur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Landtsheer

Bierbrouwerij De Landtsheer is gevestigd in Buggenhout in België. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Landtsheer


Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij De Landtsheer!
 • Malheur 10 - Blond - 10%

  Het ''rozenachtig perzikarome met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenscillen'' van de Malheur 10 brengt bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering.

 • Malheur 12 - Quadrupel - 11,5%

  De Malheur 12 heeft een ronde en volle smaak. Veel zoetheid in de smaak, je herkent rozijnen, pruimen en ook de alcohol. Het bier is uitstekend in balans.

 • Malheur 6 - Blond - 6%

  Door zijn subtiele bitterheid valt het bijzonder in de smaak bij bierkenners die een milde droge bitterheid weten te waarderen en daarnaast heeft het een lichte fruitigheid van perzik.

 • Malheur Bière Brut - Champagnebier - 11%

  Een verfijnd sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Brouwersroots

In augustus 1997 werd in de Buggenhoutse Mandekensstraat door Manu De Landtsheer een ultramoderne brouwerij opgestart.

De Landtsheer is in Buggenhout een bekende brouwersnaam. Sedert meer dan 2 eeuwen waren Manu's voorouders al brouwers. De stamvader was Balthazar De Landtsheer, die in 1773 in Baasrode werd geboren en er de Brouwerij 'De Halve Maan' oprichtte.

Zijn zoon Edward De Landtsheer, geboren in 1808, nam de roerstok over. Een kleinzoon van Balthazar De Landtsheer, Emmanuel, trok in 1839 van Baasrode naar Buggenhout om er te trouwen met de brouwersdochter Marie-Anne Sarens. In de Mandekensstraat namen zij hun intrek in de bestaande boerderij-brouwerij 't Meuleke en veranderde de naam in Brouwerij De Zon. Het bedrijf was zo succesvol dat de boerderij-activiteiten werden afgestoten en bierbrouwen de hoofdzaak werd. Na zijn overlijden in 1879 werd Emmanuel eerst opgevolgd door zijn zoon Charles en later door zijn kleinzoon die ook Emmanuel heette.

Tijdens de oorlog werd de brouwactiviteit stopgezet en schakelde Emmanuel over van brouwen op bottelen en begon een bierhandel, omdat hij de pilseners die op dat moment in de mode waren, in zijn brouwerij niet kon maken. Zo werd hij depôthouder voor o.a. Pilsner Urquell, Westmalle en Lamot. Hij werd opgevolgd door zijn zoon Adolf. De zaak sloot in 1939.

In ere hersteld

De familiale brouwtraditie werd dus pas weer in 1997 door Manu De Landtsheer (zoon van Adolf) in ere hersteld. In de bierbrouwerij De Landtsheer worden oude brouwtechnieken gecombineerd met een moderne installatie. Door centralisatie en automatisering van het brouwproces verkrijgt men een maximale productiviteit op een minimale bedrijfsoppervlakte en bovendien een smetteloze hygiëne.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Jan Saelaert (gast) op 25-03-2019 om 12:32:32

Had graag twee glazen van Novice Triple Black Jan Saelaert Kruithuisstraat 31 4515AX IJzendije ( Nederland )

Jan van Rij (gast) op 09-04-2015 om 23:18:05

Goeden dag beste, Ik zou graag de openingstijden willen weten om de diverse soorten bier te willen proeven. In afwachting van uw reactie verblijf ik, Met vriendelijke groet,

Zie meer reacties

Zie minder reacties