Malheur 6

Malheur 6 etiket
Brouwerij Bierbrouwerij De Landtsheer
Land België
Gebrouwen sinds 1997
Soort Blond bier
Alcohol 6%
Gisting Bovengisting
Kleur Goudblond
Drink temperatuur 8-10 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website malheur.be/...
Meer Malheur

Malheur 6 kopen

Malheur 6 is online te koop bij:

Verpakkingen van Malheur 6:

Prijzen van Malheur 6 Aanbiedingen van Malheur 6

Smaak & beschrijving

Door zijn subtiele bitterheid valt het bijzonder in de smaak bij bierkenners die een milde droge bitterheid weten te waarderen en daarnaast heeft het een lichte fruitigheid van perzik.

Malheur 6 is een goudblond doordrinkbier met 6% alcohol. Het bier word geserveerd uit de fles of van het vat in een typisch Malheur-glas. 

Serveren

Het biertje moet worden gedronken met een rijkelijke schuimkraag zodat het bier in het glas zo weinig mogelijk wordt blootgesteld aan de lucht. Dit voorkomt dat het door oxidatie van smaak zou veranderen.

Wanneer het biertje uit de fles wordt geserveerd moet de temperatuur liggen tussen de 8 en de 10°C. Als het biertje van het vat wordt geserveerd is de ideale serveertemperatuur tussen de 2 en de 4°C.

Bewaren

Malheur 6 is op de fles een hergistend bier. Hoelang het bier precies houdbaar is hangt van de manier waarop het wordt bewaard af. Als het flesje rechstaand op een donkere, constant koele plek van bij voorkeur 10°C wordt bewaard kan het bier nog vele jaren rijpen. 
Wanneer het flesje plat liggend of bruusk behandel wordt, kan de gist los komen van de bodem waardoor het minder lang houdbaar is. Al zijn die zwevende gistdeeltjes alleen maar gezond om op te drinken. 

Als Malheur 6 op vat met een inhoud van minstens 10 liter wordt bewaard is het belangrijk dat het fust een zorgzame aanpak krijgt bij opslag. Ook met de tapkraan en de drukregeling moet zorgvuldig worden omgegaan. 
De fusten zijn in principe zes tot twaalf maanden houdbaar bij een constante keldertemperatuur van minimum 5°C en maximum 10°C.

 

 

 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 15-04-2017 om 13:52:14

Licht amberkleurig. Beetje troebel. De kraag zakt wel helemaal makkelijk in elkaar. Ziet er even later uit als schraal bier. Er is een klein beetje zurigheid te ruiken. Typisch die eerste dronk: een zekere tinteling met een wat zurige bitterheid. Een volle slok levert meer smaak op. Maar een afdronk is ver te zoeken. Alleen nog een beetje bitterheid en weg.In dit geval is de naam Malheur niet slecht gekozen. Zijn broertje Malheur 10 doet het dan stukken beter.

Reclame van Guinness

Echte vriendschap
In slechts één minuut weet Guinness iedereen te raken met deze commercial over vriendschap, basketbal en bier. Respect!

Meer reclames van Guinness

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!