Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Aigle-Belgica

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Aigle-Belgica

Bierbrouwerij Aigle-Belgica was een bierbrouwerij uit Gent (België).

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

NV Grote Verenigde Brouwerijen Aigle-Belgica is een voormalige bierbrouwerij ontstaan in 1928 na de fusie van Den Arend (Aigle) te Brugge en Belgica uit Gent.

Nevenvestiging

Lees ook

De hoofdzetel bleef te Brugge, waardoor Gent steeds als een nevenvestiging van Brugge werd beschouwd, wat uiteindelijk gevolgen zou hebben. Mede door de hogere lonen te Gent, men kon er meer verdienen bij Brouwerij Meiresonne, werden na 20 jaar in 1947 de brouwketels aldaar stilgelegd. De gebouwen zijn nu garage en de ketels van Gent doen dienst in twee Westvlaamse brouwerijen, namelijk Louwaege te Kortemark en Strubbe te Ichtegem.

Totaal 200 man in dienst

De hoofdzetel bleef in Brugge, waardoor Gent steeds als een nevenvesting van Brugge werd beschouwd. Dit bleek later ook gevolgen te krijgen maar in Brugge liet men de moet niet zakken. De helft van de wijk waarin de wijk stond werkte in de Aigle Belgica. De brouwerij stelde ongeveer 200 man te werk en had in de jaren zeventig meer dan 600 café's onder contract. Er werd viermaal per dag gebrouwen in ketels van 300 hecto's. De brouwerij stelde ongeveer 200 man te werk. Brugge (100), Gent (25) en 60 man in eigen depots. Er waren 800 verplichte café's. Verspreiding over Oost-en West-Vlaanderen, Frankrijk en Nederland.