Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geuzestekerij De Cam | Brouwerij en stekerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geuzestekerij De Cam

Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Geuzestekerij de CAM
oude geuze megablend 2024 logo
Oude Geuze Megablend 2024

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Geuzestekerij De Cam

Geuzestekerij De Cam heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Geuzestekerij De Cam!
 • Oude Geuze Megablend 2024 - Geuze - 7%

  Oude Geuze Megablend 2024 is een oude geuze die is ontstaan door oude én nieuwe lambieken van de volgende stekerijen samen te brengen: Boon, De Oude Cam, De Troch, Den Herberg, Hanssens, Lambiek Fabriek, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans, Eylenbosch en Kestemont.

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  En toen waren het er nog maar twee

  Toen in 1993 geuzestekers 3 Fonteinen (Beersel), Hanssens (Dworp) en Moriau (Sint-Pieters-Leeuw) de jaarlijkse “Objectieve Bierproevers-trofee” (OBP) in de wacht sleepten, werd hun beroep als uitsterverd beschouwd. En inderdaad, Het leek de waarheid wand korte tijd later stopte Moriau als geuzesteker, zodat er over de hele wereld nog slechts twee overbleven.

  En toen waren het er weer drie

  Toen Karel Goddeau, ook mede eigenaar van Brouwerij Slagmuylder, in 1997 Geuzestokerij De Cam oprichtte, kwam dit aantal weer terug op drie.

  Tsjechische tonnen

  De Cam (‘cam’ is een oud-Nederlands woord voor brouwerij) is gevestigd in gebouwen van de gemeente Gooik, die reeds in 1515 als "des Heeren Landcamme" wordt vermeld in de boeken. In het tonnenmagazijn liggen twee hoog 45 houten tonnen van elk 1 000 liter. Ze zijn afkomstig van de Tsjechische brouwerij "Plzensky Pradroj" (Pilsner Urquell). De plaatselijke kuipers aldaar restaureerden de tonnen en verfden het kophout groen, de kleur van "Plzensky" en dus nu ook van De Cam, nog voordat ze naar België werden verscheept.

  Kleine werknemers

  De wort wordt aangekocht bij Boon, Girardin en Lindemans en er wordt zelf ook gebrouwen in de kleine lambikbrouwerij van de 3 Fonteinen. De wort gist en rijpt in De Cam, tot de steker vindt dat het bier op smaak is. Dit op smaak brengen doen de miljoenen micro-organismen zoals de brettanomyces bruxellensis en de brettanomyces lambicus onder optimale omstandingheden. Voor die omstandigheden dient de steker te zorgen.

  De lambik wordt hierna afgevuld in roestvrije vaten van 10 of 20 liter en in het gelijknamige volkscafé getapt met een Engels pompsysteem, dat in 3 Fonteinen te Beersel reeds zijn dienst al heeft bewezen. Dankzij een fijn zeefje op de kraankop krijgt de platte lambik een stevige schuimkraag.

  Oude en jonge lambik worden ook vakkundig gemengd en als geuze afgevuld op flessen van 37,5 en 75 cl. Dit geschied in de bottelarij van De Cam die bestaat uit een rotatieve flessenvuller en een semi-automatische kurk en museleermachine.
   

  Geuzestekerij De Cam in het nieuws

  Cookie instellingen