Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dag van de Lambiek strijkt neer in Pepingen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dag van de Lambiek strijkt neer in Pepingen

30 september 2022 om 09:39

De 'Dag van de Lambiek vindt dit jaar op 1 oktober plaats bij Brouwerij van't Pajottenland in Pepingen. Het is de officiële aftrap van de Maand van de Lambiek.

Dag van de Lambiek
Timmermans bieren
Dag van de Lambiek tekst

14 editie Dag van de Lambiek

Op zaterdag 1 oktober wordt in Brouwerij van't Pajottenland in Pepingen de Dag van de Lambiek georganiseerd. Naast het degusteren van meer dan 20 verschillende soorten lambiek, kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in een van de nieuwste lambiekbrouwerijen. Willem Van Herreweghen en Koen Christiaens, die er de roerstok hanteren, zorgen voor de deskundige uitleg. De deuren gaan open om 15.00 uur.

Brouwerij van De Dag van de Lambiek is al aan zijn 14de editie toe. Het evenement is meteen ook de aftrap van de Maand van de Lambiek. In oktober wordt namelijk op initiatief van de provincie Vlaams-Brabant op verschillende plaatsen het legendarische bier van het Pajottenland en de Zennevallei in de schijnwerper geplaatst.

Lees ook

Lambiek bier

Lambiek wordt geproduceerd met slechts vier ingrediënten: water, gemoute gerst, tarwe en overjaarse hop. Kenmerkend is dat het door spontane gisting met wilde gisten uit de buitenlucht ontstaat. Daarna rijpt het maanden, soms zelfs jarenlang, in houten vaten. Lambiek kan puur gedronken worden. Soms wordt ook fruit aan lambiek toegevoegd. Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkende dit bier als streekproduct. Lambiek is ook een door de Europese Unie erkende en beschermde Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS).

Brouwerijbezoek

?De Dag van de Lambiek wordt voor de eerste maal in een echte lambiekbrouwerij georganiseerd. In de gelagzaal van Brouwerij van’t Pajottenland in Pepingen zal zaterdag een indrukwekkende verzameling lambiek van o.a. brouwerijen Boon, De Cam, 3 Fonteinen, Girardin, Lambiek Fabriek, Lindemans, Oud Beersel, Timmermans, Brouwerij van’t Pajottenland en ook een andere nieuwkomer, Kestemont, worden voorgesteld. Nergens anders ter wereld tref je op één plaats zoveel verschillende soorten lambiek aan. Sommige zijn zelfs nog niet in de handel verkrijgbaar, maar werden voor het evenement van zaterdag speciaal ter beschikking gesteld door de brouwerijen.

De Dag van de Lambiek kun je ervaren op 1 oktober tussen 15:00 en 21:00 uur bij Brouwerij van't Pajottenland (Boekhoutstraat 20, 1670 Pepingen). De toegang is gratis.

Dag van de Lambiek 2022

Cookie instellingen