Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company is een bierbrouwerij uit Vantaa (Finland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company
More Complicated Than Your Girlfriend Stout logo
Freak Kriek bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van The Flying Dutchman Nomad Brewing Company!
 • Freak Kriek Zero Point Three Feel Free Merry Cherry Beer  - Alcoholarm - 0,3%

  Dit alcoholarme bier is verrijkt met kersensap en het heeft gerijpt op eikenhoutensnippers voor een beter mondgevoel en een afronding van de smaak. 

 • Flying Dutchman Flip Flopped white IPA - India Pale Ale - 5,5%

  Flying Dutchman Flip Flopped white IPA is een verfrissende en fruitige India Pale Ale. Dit heeft het bier te danken aan de speciale hopmelange en het gebruik van tarwemout.

 • More Complicated Than Your Girlfriend Stout - Stout - 8%

  More Complicated Than Your Girlfriend Stout heeft gerijpt op koffiebonen, cacao bonen, Bourbon vanillebonen & Tahitiaanse vanillebonen. Als klap op de vuurpijl wordt het bier gerijpt op Amerikaanse eikenhoutensnippers. Dit proces maakt het bier vol met donkere geroosterde mouten. Je mond wordt gevuld met koffie- en chocoladesmaken, ondersteund door de warmte van vanille. Alles wordt in evenwicht gehouden door een flinke lading hop, die dit bier een bitterheid van 85 EBU zal brengen.

 • Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA - India Pale Ale - 6%

  Frisse IPA gehopt met Centennial, Mosaic en Citra die geuren van citrus, dennebomen en perzik geven. De flinke bitterheid van 70 EBU wordt in balans gebracht door een goede mout body. Het bier wordt gerijpt op eikenhouten snippers wat het iets ronder en zachter maakt.

  Achtergrond informatie

  Ondernemende nomade Ronald de Waal zette The Flying Dutchman Nomad Brewing Company op in Finland. Zijn bieren zijn sinds 2017 in Nederland verkrijgbaar.

  Lees ook

  De Waal heeft al een heel pad afgelegd in de bierwereld. In 1992 is De Waal brouwer bij De Raaf even buiten Nijmegen. De Raaf is dan nog een bijzonderheid; veel kleine ambachtelijke brouwerijen zijn er begin jaren 90 niet in Nederland.

  De Waal vertrekt in die tijd naar Finland voor de liefde en richt samen met zijn Finse vriendin een brouwerij (Diamond Beer) op waarbij hij ook andere buitenlandse bieren naar Finland importeert. Na een flinke groei tussen 1998 en 2008 verkopen zij het Diamond Beer bedrijf en gaat Ronald leven als een nomade. Uiteindelijk richt hij The Flying Dutchman op.

  Meer over Ronald

  Ronald de Waal begon zijn carrière als bierbrouwer bij De Raaf in Heumen eind jaren tachtig, waar hij Nederlands eerste witbier heeft gebrouwen. Hij vervolgde zijn loopbaan in Finland, waar hij als ondernemer succesvol was als brouwer en bierimporteur. Nadat hij deze firma had verkocht, maakte hij een lange reis waarin hij tot de conclusie kwam dat bierbrouwen in zijn genen zit. Hij startte The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Zijn eerste bier, de Tree Hugging IPA, werd gelijk met goud beloond tijdens de World Beer Awards, een prestigieuze mondiale biercompetitie. In het tweede jaar werd hij bekroond tot beste nieuwe brouwer van Finland door het internationale ratingsplatform Ratebeer. In het derde jaar ontving hij 23 internationale awards en behoort daarmee tot de top van meest bekroonde brouwers. Het totale gamma  van The Flying Dutchman Nomad Brewing bestaat op dit moment uit 45 verschillende speciaalbieren.

  The Flying Dutchman Nomad Brewing Company in het nieuws

  Cookie instellingen